88'
90'
90'
5 - 2

Met 1 op 18 blijft Beerschot voorlopig de zwakste leerling van de klas. De hekkensluiter viel razendsnel met z'n tienen en kraakte in een knettergekke tweede helft helemaal: 5-2.

Charleroi - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het uur volgen de beslissende fases elkaar in razend tempo op. Nicholson laat met een penaltymisser de 3-0 liggen, nog geen halve minuut later maakt Holzhauser de aansluitingstreffer, maar amper 40 seconden later zorgt Morioka voor de 3-1.

• Man van de match: Ryota Morioka speelde weer een wereldmatch, maar dé absolute uitblinker was toch wel Shamar Nicholson. Hij trof maar liefst 3 keer raak. Bovendien liet hij nog een penalty onbenut en zag hij een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

• Opvallend: Ook vorig seizoen troffen Charleroi en Beerschot elkaar op de zesde speeldag. De thuisploeg boekte toen een 3-1-overwinning en zette zo een straffe 18 op 18 neer, terwijl ook Beerschot niet mocht mopperen met 12 op 18. Het steekt schril af tegen de huidige 1 op 18.

Bekijk de goals uit Charleroi – Beerschot (5-2)

Morioka mist vroege strafschop, Nicholson treft wel raak

Troosteloos laatste na een barslechte competitiestart met 1 op 15. Het laatste wat je dan wil is al na 5 minuten met een man minder staan én een penalty tegenkrijgen. Maar dat was exact wat Beerschot overkwam in Charleroi. Na hands van De Smet op een schot van Morioka mocht de Japanner het vanaf elf meter proberen, maar Vanhamel bracht redding.

Een domper voor Charleroi en ondanks het numerieke overwicht slaagde de thuisploeg er ook nadien niet in om de wedstrijd in handen te nemen. Het was daarentegen Beerschot dat voor de gevaarlijkste momenten zorgde. Van Cleemput moest onder druk tot 3 keer toe een hoekschop toestaan en een vrije trap van Holzhauser ging nipt over doel.

Tien minuten voor de rust begon Charleroi dan toch te voetballen. Een afstandsschot van Zaroury kon Vanhamel nog pareren, maar meteen daarna was het wél raak voor de thuisploeg. Kayembe schilderde de bal perfect op het hoofd van Nicholson en die gaf de Beerschot-doelman van dichtbij het nakijken.

Charleroi krijgt tweemaal een strafschop na hands van Beerschot-speler: Morioka en Nicholson missen:

Hattrick voor Nicholson, Morioka plaatst het orgelpunt

Kort na de rust sloeg Nicholson opnieuw toe. Wasinski kopte een voorzet van Morioka perfect voor doel en daar werkte de Jamaicaanse spits zijn tweede van de dag tegen het net. Iets voor het uur ging de bal opnieuw op de stip voor Charleroi na hands van Radic. Nicholson mocht aanleggen voor nummer 3, maar hij mikte de bal tegen de paal.

Opnieuw een penaltymisser dus en die werd nog wat pijnlijker toen Koffi meteen daarna slordig uitvoetbalde. Holzhauser strafte het geklungel genadeloos af en bracht Beerschot zowaar weer in de wedstrijd. Geen 3-0 dus, wel 2-1.

Een wereld van verschil, maar de hernieuwde hoop bij Beerschot verdampte al snel. Amper 40 seconden na de aansluitingstreffer zette Morioka alweer orde op zaken. Zijn schot week af op de wel erg ongelukkige Radic en liet Vanhamel zo kansloos achter: 3-1.

Twintig minuten voor het einde leek Nicholson dan toch zijn hattrick te pakken, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Het bleek slechts uitstel, want zo’n 10 minuten later had hij zijn derde treffer toch beet toen hij een voorzet van Benchaib in doel gleed.

In de slotfase gaf de pas ingevallen Keita nog een doelpunt in cadeauverpakking aan Beerschot met vreselijk mistasten op een terugspeelbal van Van Cleemput. Maar voor een ommekeer zorgde dat niet meer. Radic maakte zijn non-match compleet met een tweede gele kaart en Morioka zette de kers op de taart met een heerlijke knal in de kruising: 5-2.

Doldwaze minuut: Nicholson mist strafschop, Holzhauser maakt de 2-1, maar Morioka zet meteen orde op zaken:

Maes: "We lieten te makkelijk doelpunten binnen"

• Peter Maes (trainer Beerschot): "De tegenstander kon heel makkelijk scoren. In de zone van de waarheid lieten we veel te makkelijk doelpunten binnen. In de eerste helft hadden we het nochtans nog onder controle en kregen we ook goede kansen. In de tweede helft kregen we dan op een stilstaande fase iets te makkelijk een doelpunt binnen. We zijn verdedigend veel te braaf geweest en dan krijg je natuurlijk een opdoffer. Bij de kleine foutjes kregen we dan ook nog eens altijd geel en het zat al niet mee. We kwamen dankzij een cadeau weer in de wedstrijd, maar dan valt er binnen de minuut weer een makkelijk doelpunt. Dan is het logisch dat er frustraties komen en denk je niet meer aan de volgende wedstrijd. Maar nu wordt het echt wel puzzelen in de verdediging. We moeten nu de oorzaken aanhalen en heel streng zijn voor onszelf."

• Edward Still (trainer Charleroi): “Die rode kaart had een grote invloed op de wedstrijd, maar het is nooit makkelijk om tegen 10 man te spelen. Het was voor ons ook de eerste keer met de nieuwe ploeg. We hebben ons toch 15 à 20 minuten moeten aanpassen, maar we hadden de wedstrijd toen wel nog onder controle. Het eerste doelpunt was erg belangrijk en tijdens de rust konden we dan enkele aanpassingen doorvoeren. We hebben het goed gedaan in de tweede helft met misschien 7 à 8 heel goede kansen. We speelden op een goed niveau. Of we nu gaan trainen op penalty’s? Nee, ik denk het niet. Dat is niet nodig. Het waren 2 goede penalty’s. De eerste werd heel goed gepakt en een bal tegen de paal kan gebeuren.”

90+4'

Charleroi deelt Beerschot een nieuwe dreun uit. Het wint met 5-2, dankzij een hattrick van Nicholson en 2 goals van Morioka, en blijft zo ongeslagen. Beerschot blijft achter met 1 op 18.

90+2'

Een beauty van Morioka!

Olalala, wat een goal van Morioka! Van buiten de zestien schildert de Japanner de bal enig mooi in de kruising. Wat een tweede helft in Charleroi!

90+1'

90'

Ook rood voor Radic

Nog een dieptepunt erbij voor Beerschot. Radic vliegt er veel te driest en loopt zo tegen zijn tweede gele kaart aan. Beerschot voltooit de wedstrijd met 9.

90'
88'
88'

Enorme blunder van Keita!

Charleroi geeft nog maar eens een goal in geschenkverpakking weg. De pas ingevallen Keita gaat helemaal de mist in op een terugspeelbal van Van Cleemput en kan de bal niet meer uit doel houden. Pijnlijk.

84'

Benchaib zet Vanhamel aan het werk

De doelpuntenhonger is nog niet gestild bij Charleroi. Benchaib zet zich door en probeert het nog vanuit een scherpe hoek, maar Vanhamel voorkomt een vijfde tegengoal.

79'
79'

Nicholson heeft nummer 3 beet

Nicholson heeft zijn hattrick dan toch te pakken. Benchaib legt de bal panklaar voor de Jamaicaanse spits en die schuift zijn derde van de dag netjes voorbij Vanhamel in doel.

78'

Geen derde penalty

Na een knappe één-twee met Zorgane gaat invaller Benchaib onderuit in de zestien na contact met Dom. Bij Charleroi willen ze een derde penalty, maar Dierick gaat er niet op in. Discutabele beslissing, Beerschot komt hier goed weg.