Sint-Truiden houdt vroege voorsprong met z’n tienen vast tegen Cercle Brugge

2. 67' - Verv. Ilombe Mboyo door Ko Matsubara
    3. 76' - Verv. Olivier Deman door Kevin Denkey
    4. 84' - Verv. Daichi Hayashi door Taichi Hara
    Jupiler Pro League - speeldag 6 - 28/08/21 - 18:31

Sint-Truiden heeft wat meer afstand genomen van de onderste regionen in het klassement na een 0-1-zege bij Cercle Brugge. STVV opende na 7 minuten de score en gaf die bonus ondanks een rode kaart niet uit handen.

Cercle Brugge - STVV in een notendop:

• Man van de Match: Daichi Hayashi toonde meteen dat hij een versterking is voor dit STVV. Naast zijn doelpunt toonde de Japanse spits ook ontzettend veel werklust na de rode kaart van Reitz.

• Sleutelmoment: Hoewel Cercle Brugge heel zwak voor de dag kwam vandaag stond het na 20 minuten bijna opnieuw gelijk. Alleen dankzij een knappe parade van doelman Schmidt bleef de 0-1 op het bord.

• Opvallend: STVV-invaller Rocco Reitz pakte na amper 7 minuten rechtstreeks rood in de 2e helft. Een invalbeurt die de Duitser niet snel zal vergeten.

Bekijk de goal uit Cercle Brugge – STVV (0-1)

Flaterende Didillon bezorgt STVV droomstart

Zowel Cercle als STVV ging vandaag op zoek naar een 2e overwinning van het seizoen. De bezoekers namen het heft meteen in handen en dat vertaalde zich al snel in de openingsgoal.

Mboyo glipte door de buitenspelval en zag de uitgekomen Didillon vervolgens zomaar naast de bal trappen. De Belgische spits was onbaatzuchtig en schotelde nieuwkomer Hayashi zijn eerste STVV-doelpunt voor.

Terwijl Cercle maar geen grip kreeg op de wedstrijd bleven de bezoekers de wet dicteren tijdens openingsfase. Toch stond het plots bijna opnieuw gelijk, maar oog in oog met Millán pakte Schmidt uit met een knappe beenveeg.

STVV trok met een verdiende voorsprong de kleedkamer in en mocht daar vooral beide doelmannen voor bedanken.

Teixeira krijgt het zwaar te verduren tegen Cercle Brugge:

Bezoekers houden makkelijk stand met 10

Tijdens de rust bleef Christian Brüls binnen voor Rocco Reitz. De Duitser leverde na 7 minuten meteen zijn visitekaartje af en pakte uit met een stevige schaar op Deman. Rechtstreeks rood, al was de beslissing van scheidsrechter Boterberg wel zeer streng.

Cercle drukte de bezoekers tegen de eigen zestien, maar kon maar geen vloeiende aanval op de mat brengen. Op afstandsschoten van Rubio en Millán na hoefde Schmidt zich nooit echt te tonen.

Toch was het een kwartier voor tijd bijna prijs, maar Velkovski kopte een hoekschop naast de verkeerde kant van de paal. STVV overleefde ook het slotoffensief redelijk vlotjes en kwam op het einde via Durkin zelfs nog dicht bij de 0-2.

Een inspiratieloze prestatie van de Vereniging, dat achterblijft met een 0 op 9. STVV weet na een 1 op 12 opnieuw wat winnen is.

Hollerbach: "Alle complimenten aan mijn team vandaag"

Bernd Hollerbach (trainer STVV):
    "We zijn zeer goed begonnen aan de wedstrijd, waardoor we ook vroeg konden scoren. Offensief waren we zeer actief, maar na de rode kaart in de 2e helft moesten we met man en macht verdedigen."

"Alle complimenten aan mijn team, want ze hebben echt alles gegeven vandaag. Ik vind dan ook dat we vandaag verdiend gewonnen hebben. De teamspirit is goed en vandaag zijn we eindelijk beloond."

Yves Vanderhaeghe (trainer Cercle Brugge):

"We geven opnieuw een doelpunt weg vandaag. We konden erna ook niet meteen een vuist maken en ons spel was ook zeker niet goed genoeg in de 1e helft."

"De 2e helft was iets beter, met meer grinta. Maar we kwamen niet echt tot open kansen. Als je kan gelijkmaken, komt er misschien opnieuw shwung in de ploeg. Ik vind het dan ook jammer dat we te weinig kwaliteit toonden aan de bal."

"Buiten een aantal centers was er te weinig creativiteit. We hadden zo nog lang kunnen spelen, maar een doelpunt hadden we op die manier nooit gemaakt."

20:23

EINDE

Na een 1 op 12 boekt Sint-Truiden eindelijk nog eens een overwinning. De bezoekers klommen vroeg op voorsprong na een blunder van Cercle-doelman Didillon en hielden die bonus na de rust met zijn tienen vast.

90+3'

Durkin wild over

Na een knappe actie aan de achterlijn brengt Hara de bal tot bij de inlopende Durkin. De Amerikaanse middenvelder kan de klus helemaal klaren, maar schiet wild over.

90+1'

Schmidt staat pal

Denkey kopt de bal slim in de loop van Millán. De Spaanse spits probeert het van een wel erg schuine hoek, maar treft via Schmidt het zijnet.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
    90'

extra time

89'

Tijd dringt voor Cercle

De gelijkmaker lijkt uit de lucht te moeten vallen. Wat de thuisploeg ook probeert, STVV wil niet breken. Boeken de bezoekers na een 0 op 9 eindelijk nog eens een overwinning?

85'

Ondanks het mannetje meer slaagt Cercle er toch niet in om tot grote kansen te komen. STVV metselt het centrum goed dicht en is nog niet echt in de problemen gekomen.

84'

Hayashi naar de kant

Na een geslaagd debuut mag Hayashi gaan rusten. Met een doelpunt en veel strijdlust kan de Japanner tevreden terugblikken op zijn wedstrijd. Landgenoot Hara mag de partij volmaken.

80'

Als het niet in de combinatie wil lukken, probeer ik het wel zelf moet Lopes denken. De Portugese middenvelder pakt uit met een stevig afstandsschot, maar besluit opnieuw te centraal op doel. Schmid brengt al bij al eenvoudig redding.

78'

De druk wordt bijna onhoudbaar, maar de bezoekers willen voorlopig niet kraken. Op hun strijdlust is alvast niet op aan te merken.

76'

Velkovski net niet

Daar was de 1-1 bijna! Een hoekschop valt pardoes op het hoofd van Velkovski, maar de Bulgaar mikt de bal aan de verkeerde kant van de paal. STVV komt met de schrik vrij.

76'
    75'

Yves Vanderhaeghe probeert het STVV-slot te kraken met een nieuwe aanvaller. Deman mag gaan rusten, in zijn plaats komt de vinnige Denkey.