Club BruggeUnion
Erik Lambrechts
Jan Breydelstadion
29000

Club Brugge zet enorme stap richting titel met felbevochten zege tegen Union, dat treurt om late afgekeurde gelijkmaker

3. 62' - Verv. Lazare Amani door Siebe Van der Heyden
  4. 65' - Own goal - Anthony Moris (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 11/05/22 - 20:32
65'
Anthony Moris
65'
1 - 0

Club Brugge staat op één zege van een nieuwe landstitel. In Jan Breydel mocht Union nochtans lange tijd blijven dromen van een sprookje, maar de bezoekers verzuimden meerdere keren om grote kansen af te maken tegen een ijzersterke Mignolet. Een tweede gele kaart voor Machida deed de partij op het uur kantelen. De ongelukkige owngoal zal Union nog lange tijd achtervolgen, net als de ultieme afgekeurde gelijkmaker van Nielsen.

Club Brugge - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Dolle vreugde bij Union wanneer Nielsen in het slot met een knap schot alsnog gelijkmaakt, maar de VAR zorgt voor een pijnlijke anticlimax. Door voorafgaand buitenspel wordt de treffer afgekeurd, Union blijft verslagen achter.

• Man van de match: Simon Mignolet is dit seizoen zonder twijfel dé boeman van Union. Hij voorkwam een vroeg doelpunt van Lazare, hield kort voor de rust ook Undav van de 0-1 en verijdelde na de rust nog maar eens een treffer van Lazare.

• Opvallend: Union kon in 4 onderlinge duels met Club Brugge dit seizoen amper 1 puntje pakken en slaagde er niet in om te scoren tegen de titelverdediger. Club Brugge is de enige ploeg waar Union dit seizoen niet kon van winnen.

Mignolet houdt Club overeind

Union had de klap van afgelopen zondag verwerkt, dat werd al na amper 19 seconden duidelijk. Op aangeven van Lapoussin nam Lazare de bal perfect mee in de zestien en vanuit een scherpe hoek besloot hij op Mignolet.

De toon was gezet, Union pakte uit met een sterk wedstrijdbegin en Club kwam niet aan voetballen toe. Pas na 20 minuten kreeg de titelverdediger meer grip op de match. Veel meer dan een verrassende hoekschop waar Lazare Moris bijstond, leverde dat niet op.

Union beëindigde de eerste helft zoals het die begonnen was: met een flinke kans. Mitoma stuurde Undav weg in de zestien. De Duitse spits mikte tussen de benen van Mignolet, maar die sloot ze net op tijd. Opnieuw hield de doelman Club overeind met een cruciale redding.

Uitsluiting Machida doet Union de das om

Meteen na de rust deed Mignolet dat kunstje nóg eens over. Lazare haalde in één tijd uit op een lage voorzet van Vanzeir, maar ook nu kon de Club-doelman nog net de 0-1 verijdelen. Enkele minuten later volgde hét kantelmoment. Machida haalde de doorgebroken Adamyan onderuit en pakte zijn tweede gele kaart.

Met een man meer rook én greep Club zijn kans. Tot drie keer toe kwam Hendry dicht bij de 1-0, maar Moris redde twee keer en Bager haalde een bal van de lijn. Union kraakte uiteindelijk wel onder de druk. Moris kon een schot van Buchanan niet klemmen en duwde de bal tegen Bager aan. Via de onfortuinlijke doelman verdween de poging in doel.

Een nieuwe klap voor Union, maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen. Undav testte nog eens de reflexen van Mignolet en liet tien minuten voor het einde een reuzenkans liggen toen hij van dichtbij nipt voorlangs kopte. De gelijkmaker leek er op de valreep toch te komen toen Nielsen uithaalde, maar de VAR stak er een stokje voor en keurde de treffer af voor buitenspel.