Club Brugge zet enorme stap richting titel met felbevochten zege tegen Union, dat treurt om late afgekeurde gelijkmaker

  1. 36' - Geel - Éder Balanta
  2. 18' - Geel - Lazare Amani
  3. 12' - Geel - Koki Machida
  1. 90+3' - Geel 2 - Tajon Buchanan
  2. 83' - Geel - Tajon Buchanan
  3. 83' - Verv. Noa Lang door Andreas Skov Olsen
  4. 78' - Verv. Jonas Bager door Lorenzo Paolucci
  5. 78' - Verv. Christian Burgess door Ismaël Kandouss
  6. 77' - Geel - Casper Nielsen
  7. 76' - Geel - Simon Mignolet
  8. 70' - Verv. Dante Vanzeir door Cameron Puertas
  9. 65' - Own goal - Anthony Moris (1 - 0)
  10. 62' - Verv. Lazare Amani door Siebe Van der Heyden
  11. 59' - Geel 2 - Koki Machida
  12. 55' - Verv. Clinton Mata door Sargis Adamyan
  65'own goalAnthony Moris1 - 0

  Club Brugge staat op één zege van een nieuwe landstitel. In Jan Breydel mocht Union nochtans lange tijd blijven dromen van een sprookje, maar de bezoekers verzuimden meerdere keren om grote kansen af te maken tegen een ijzersterke Mignolet. Een tweede gele kaart voor Machida deed de partij op het uur kantelen. De ongelukkige owngoal zal Union nog lange tijd achtervolgen, net als de ultieme afgekeurde gelijkmaker van Nielsen.

  Club Brugge - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dolle vreugde bij Union wanneer Nielsen in het slot met een knap schot alsnog gelijkmaakt, maar de VAR zorgt voor een pijnlijke anticlimax. Door voorafgaand buitenspel wordt de treffer afgekeurd, Union blijft verslagen achter. 

  • Man van de match: Simon Mignolet is dit seizoen zonder twijfel dé boeman van Union. Hij voorkwam een vroeg doelpunt van Lazare, hield kort voor de rust ook Undav van de 0-1 en verijdelde na de rust nog maar eens een treffer van Lazare. 

  • Opvallend: Union kon in 4 onderlinge duels met Club Brugge dit seizoen amper 1 puntje pakken en slaagde er niet in om te scoren tegen de titelverdediger. Club Brugge is de enige ploeg waar Union dit seizoen niet kon van winnen. 

  Mignolet houdt Club overeind

  Union had de klap van afgelopen zondag verwerkt, dat werd al na amper 19 seconden duidelijk. Op aangeven van Lapoussin nam Lazare de bal perfect mee in de zestien en vanuit een scherpe hoek besloot hij op Mignolet. 

  De toon was gezet, Union pakte uit met een sterk wedstrijdbegin en Club kwam niet aan voetballen toe. Pas na 20 minuten kreeg de titelverdediger meer grip op de match. Veel meer dan een verrassende hoekschop waar Lazare Moris bijstond, leverde dat niet op. 

  Union beëindigde de eerste helft zoals het die begonnen was: met een flinke kans. Mitoma stuurde Undav weg in de zestien. De Duitse spits mikte tussen de benen van Mignolet, maar die sloot ze net op tijd. Opnieuw hield de doelman Club overeind met een cruciale redding. 

  Uitsluiting Machida doet Union de das om

  Meteen na de rust deed Mignolet dat kunstje nóg eens over. Lazare haalde in één tijd uit op een lage voorzet van Vanzeir, maar ook nu kon de Club-doelman nog net de 0-1 verijdelen. Enkele minuten later volgde hét kantelmoment. Machida haalde de doorgebroken Adamyan onderuit en pakte zijn tweede gele kaart. 

  Met een man meer rook én greep Club zijn kans. Tot drie keer toe kwam Hendry dicht bij de 1-0, maar Moris redde twee keer en Bager haalde een bal van de lijn. Union kraakte uiteindelijk wel onder de druk. Moris kon een schot van Buchanan niet klemmen en duwde de bal tegen Bager aan. Via de onfortuinlijke doelman verdween de poging in doel.

  Een nieuwe klap voor Union, maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen. Undav testte nog eens de reflexen van Mignolet en liet tien minuten voor het einde een reuzenkans liggen toen hij van dichtbij nipt voorlangs kopte. De gelijkmaker leek er op de valreep toch te komen toen Nielsen uithaalde, maar de VAR stak er een stokje voor en keurde de treffer af voor buitenspel.

  Hét kantelmoment, Machida pakt zijn tweede gele kaart:

  Reacties uit het Brugse kamp:

  • Brandon Mechele: "De supporters hebben ons de hele wedstrijd gesteund, die fantastische sfeer heeft ons echt vooruitgeduwd. We hebben bij momenten afgezien, maar de drie punten zijn verdiend. Het was jammer toen we met een man meer die 1-1 incasseerden, maar gelukkig kwam de VAR tussen en zat het eens mee. We hadden het net als zondag lastig, Union is een heel goede ploeg. We hebben het collectief opgevangen en hadden meer kansen dan in de heenwedstrijd. Met een man meer had het makkelijker moeten zijn, maar het is goed gekomen. Hopelijk kunnen we het nu zondag afmaken."

  • Denis Odoi: "Iedereen kende het belang van deze wedstrijden. Het is normaal dat er nu ontlading is, maar er zijn nog 2 wedstrijden en het is aan ons om te bevestigen. De rode kaart voor Machida heeft vandaag zeker het verschil gemaakt. Daarna waren we beter en was er meer ruimte om te voetballen. Die late afgekeurde gelijkmaker had eigenlijk niet meer mogen vallen. We moeten daar ervaren en stevig genoeg zijn om geen kansen meer tegen te krijgen. We moeten nu recupereren en toeleven naar zondag. We gaan er alles aan doen om het op de Bosuil af te maken."

  • Simon Mignolet: "Het is onvoorstelbaar wat er vandaag allemaal gebeurd is. Twee rode kaarten, een afgekeurd doelpunt, een penalty die door de VAR herroepen wordt. Het was een typische wedstrijd van de play-offs en ik ben heel blij dat wij aan het langste eind trekken. We hebben onze job gedaan, twee keer gewonnen tegen Union. Opnieuw ook met een clean sheet."

   "Mijn belangrijkste redding was die na 19 seconden. Als Union daar op voorsprong komt, dan kan het zijn geliefkoosde spel spelen en op de counter toeslaan. Nu konden we rustig blijven en na die rode kaart maakten we op het juiste moment het doelpunt. Er kan nog veel gebeuren, dat zag je vandaag ook. Concentratieverlies op het einde zorgde bijna voor de 1-1 en dan kantelt alles weer. We hebben nu twee geweldige stappen gezet, maar we moeten nog twee wedstrijden spelen."

  Reacties:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Grote ontlading bij Club Brugge! Het verslaat Union dankzij een ongelukkige owngoal van Moris en zet zo een belangrijke stap naar de titel. Ontgoocheling bij Union. Nielsen leek de bezoekers op de valreep nog langszij te brengen, maar de treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Tweede gele kaart voor Tajon Buchanan van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. Ook rood voor Buchanan! Ook Club zal de wedstrijd met een man minder eindigen. Buchanan loopt tegen zijn tweede gele kaart aan voor een overtreding op Mitoma. Union heeft nog 2 minuten extra tijd om alsnog gelijk te maken. .
  5. tweede helft, minuut 91.
  6. Doelpunt afgekeurd! Wat een pech voor Union! De VAR komt tussenbeide voor voorafgaand buitenspel. Het doelpunt van Nielsen wordt afgekeurd. Wat een anticlimax! . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. Nielsen maakt gelijk! Niet te geloven! Union komt alsnog op gelijke hoogte! Undav legt de bal opzij voor Nielsen. Die haalt van buiten de zestien uit met een heerlijke overhoekse trap. Mignolet is dan toch geklopt! .
  9. Geen penalty. Lambrechts moet toch nog eens naar de beelden gaan kijken en komt terug op zijn beslissing. Geen penalty voor Club en dat lijkt een correcte beslissing. . tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 85. Penalty! De bal gaat op de stip voor Club! Mitoma raakte de bal met zijn hand, ook al hield hij zijn arm tegen zijn lichaam. Lambrechts twijfelt evenwel niet. .
  11. Gele kaart voor Tajon Buchanan van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  12. tweede helft, minuut 83.
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Andreas Skov Olsen erin, Noa Lang eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Geel voor Buchanan. Buchanan hindert Moris nog even en Lambrechts is streng: meteen geel. Intussen wordt bij Club Lang naar de kant gehaald voor Skov Olsen. .
  15. tweede helft, minuut 80. Undav laat de gelijkmaker liggen! Aiaiai, het mag niet zijn voor Union. Undav krijgt een uitgelezen kans om de bezoekers langszij te brengen, maar hij kopt van dichtbij nipt voorlangs. Dit heeft hij dit seizoen al vaker beter gedaan. .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Union, Lorenzo Paolucci erin, Jonas Bager eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Union, Ismaël Kandouss erin, Christian Burgess eruit
  18. tweede helft, minuut 77. Geel voor Mignolet. De tijd tikt nu in het voordeel van Club. Dat weet ook Mignolet en dus neemt hij alle tijd. Iets te veel naar de zin van ref Lambrechts, geel is het gevolg. .
  19. Gele kaart voor Casper Nielsen van Union tijdens tweede helft, minuut 77