vr 19 februari 2021 22:37
1-1
    1. 80' - Verv. Núrio door Milad Mohammadi
    Jupiler Pro League - speeldag 27 - 19/02/21 - 20:45

KV Mechelen en AA Gent hebben elkaar in balans gehouden. Jaremtsjoek en Storm scoorden in een aangename eerste helft, die geen vervolg kreeg in een mindere tweede helft.

KV Mechelen - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Twintig minuten voor tijd kan Nikola Storm nog eens alleen op Bolat af, maar de spits van KV Mechelen laat na om het genadeschot te geven.
    • Man van de match: Bij AA Gent kwam zowat alle gevaar vanaf de rechterkant. Alessio Castro-Montes speelde een sterke partij op de flank, maar de Gentse aanvallers deden te weinig met zijn aanvoer.
    • Opvallend: Veel kopen ze er niet mee, maar beide ploegen zetten wel hun reeks zonder nederlaag verder. KV Mechelen heeft nu 7 wedstrijden zonder verlies, AA Gent zit aan 8.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Gent (1-1)

Kansen bij de vleet in onderhoudende eerste helft

AA Gent schoot gretig uit de startblokken en domineerde de openingsfase. Tissoudali had al snel de 0-1 aan de voet, maar raakte niet voorbij doelman Thoelen. Meteen daarna liet hij de eer aan spitsbroeder Jaremtsjoek, die wel koelbloedig afwerkte.

Lang bleef de Gentse voorsprong niet op het bord staan. KV Mechelen reageerde met een vloeiende combinatie over verschillende stationnetjes, met Storm als terminus. Die werkte het netjes af: 1-1 na nauwelijks een kwartier voetballen.

Ook na de gelijkmaker bleef de partij gezwind op en neer golven. Storm verkwanselde een enorme kans om KV Mechelen op voorsprong te trappen, Niangbo ging aan de overkant al even hard de mist in. Beide ploegen bleven elkaar met open vizier bekampen, maar kwamen niet meer tot scoren.

Vrancken lijkt de bal aan Nurio te geven, maar laat hem dan vallen

KV Mechelen mist de kansen op de winning goal

Meer van hetzelfde bij de start van de tweede helft: Hairemans schotelde De Camargo een vrije kopkans voor, de Gentse verdediging kon enkel toekijken hoe de bal nipt naast vloog.

Helaas ging de spektakelwaarde daarna snel de dieperik in. Vooral bij de bezoekers sloop er te veel afval in het spel en bleven de kansen beperkt tot een paar ongevaarlijke schoten. Bij Vanlerberghe zat er wel veel venijn in zijn uithaal, Bolat kon nog net met de vingertoppen over de lat duwen.

Ook de laatste kansen van de partij waren nog voor de thuisploeg. Storm wrong opnieuw een uitgelezen mogelijkheid de nek om, een plaatsbal van Mrabti krulde voorlangs. Zo was het uiteindelijk toch vooral AA Gent dat tevreden mocht zijn met een puntje, na een erg magere tweede helft.

Schoofs vol geraakt in pijnlijke zone, lijnrechter staat er wat ongemakkelijk bij

Vrancken: "Twee ploegen die wilden winnen"

• Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "Als we alles in ogenschouw nemen, moeten we tevreden zijn met een punt. Geen van de twee ploegen kan echt de overwinning claimen, maar we hebben het allebei wel geprobeerd. Het was een leuke wedstrijd, met vooral in de eerste helft heel veel intensiteit en voetbal op redelijk hoog niveau. In de tweede helft is dat een beetje verminderd, maar we zijn toch blijven gaan tot het einde."

"We moeten nu proberen om het goede uit die eerste helft door te trekken naar de tweede helft en ook dan meer gevaar creëren. In de vorige matchen hebben we vaak het verschil gemaakt in de laatste 20 minuten, vandaag is dat niet gelukt en was het wat minder."

• Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Ik kan ook wel leven met dat punt. Het was, zeker in de eerste helft, een mooie wedstrijd met een hoog tempo, tussen twee ploegen die willen winnen. We hebben een punt gepakt tegen een heel goede ploeg, al denk ik dat wij toch wel de beste kansen gehad hebben. Nikola komt drie keer alleen voor de keeper. Maar goed, als je de wedstrijd bekijkt, kan ik hier wel mee leven."

"Ons eerste kwartier was nochtans niet goed, maar daarna hebben we ons herpakt. Het is belangrijk dat we dat ook kunnen in een wedstrijd. Maar om het verschil te kunnen maken tegen dit Gent, waren er te veel kleine dingen die we normaal goed doen, maar die nu niet kwaliteitsvol genoeg waren."

90+3' tweede helft
    90+3'

Afgelopen! KV Mechelen en AA Gent houden het na een boeiende eerste en een mindere tweede helft op een 1-1-gelijkspel.

90+1'

90+1'

88'

Het vet lijkt bij beide ploegen van de soep. De slordigheden halen het tempo uit het spel, en ook de invallers kunnen het niveau niet opkrikken.

87'

Tissoudali speelt wellicht zijn minste wedstrijd sinds zijn komst naar AA Gent.

Aster Nzeyimana bij Eleven Sports
    82'

De invallers proberen het verschil te maken bij KV Mechelen: vrije trap Kaya, kopbal Vranckx. Geen probleem voor Bolat.

80'
    79'

Mrabti mikt naast

Nog eens een dikke kans voor de thuisploeg: Mrabti dringt de zestien meter binnen vanaf de rechterkant en viseert de verste hoek, de bal krult nipt voorlangs.

76'

AA Gent eist de bal wat meer op de jongste minuten, maar vindt moeilijk een opening in de geel-rode afweer.

73'
    72'

Geen tweede voor Storm!

Daar is Nikola Storm nog eens met een uitbraak op links. Hij kapt naar z'n rechter en mikt naar de korte hoek, Bolat ziet de bal in het zijnet belanden.

71'

Odjidja komt een eerste keer in een aardige schietpositie, maar kan niet voluit trappen.

70'

Windstilte

Het is allemaal wat minder de jongste minuten. Er zit iets te veel afval in het spel om nog tot een degelijke aanval te komen.

65'
    63'

Daar is Odjidja

De gebeden van de Gentse supporters worden verhoord: Odjidja wordt in de ploeg gebracht, de ongelukkige Niangbo mag gaan rusten.

61'

De kansen beginnen zich weer op te stapelen. Dorsch pikt een lage voorzet uitstekend mee, het schot is onvoldoende om Thoelen van de wijs te brengen.