Olaigbe viert de 0-1.

Cercle Brugge bibbert in het slot, maar keert wel met gelijkspel terug uit Schotland

 do 25 juli 2024 23:00
CER
einde
1-0
KIL
    1. 56' - Doelpunt - Kazeem Olaigbe (0 - 1)
    2. 67' - Geel - Brad Lyons
    3. 68' - Verv. Abdoul Kader Ouattara door Felipe Augusto
    4. 71' - Doelpunt - David Watson (1 - 1)
    5. 77' - Verv. Kazeem Olaigbe door Lawrence Agyekum
    6. 77' - Verv. Flavio Nazinho door Senna Miangue
    7. 78' - Verv. Matthew Kennedy door Fraser Murray
    8. 78' - Verv. Danny Armstrong door Bruce Anderson
    9. 78' - Verv. David Watson door Liam Polworth
    10. 86' - Geel - Thibo Somers
    11. 90' - Verv. Kevin Denkey door Bruninho
    UEFA Europa League - speeldag 1 - 25/07/24 - 20:31
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    56'
    Kazeem Olaigbe
    0 - 1
    Kazeem Olaigbe
    56'
    71'
    David Watson
    71'
    David Watson
    1 - 1

    Een rentree op het Europese toneel met gemengde gevoelens. Cercle Brugge was bij zijn eerste Europa League-wedstrijd in 14 jaar ruim een uur de betere ploeg en klom op voorsprong, maar zag af in het slot. Een ongelukkige tegengoal luidde het offensief van Kilmarnock in, verder dan een bal tegen de paal kwamen de Schotse torens niet meer. Volgende week volgt de beslissing op Jan Breydel.

    Kilmarnock - Cercle Brugge in een notendop
    1. Man van de match
      Het was op zijn Cercles fysiek en potig voetbal op de matige kunstgrasmat. Kazeem Olaigbe verblijdde ons op het uur met een mooie kap-en-trapbeweging en een doelpunt, technisch een hoogtepunt van de wedstrijd.
    2. Sleutelmoment
      Kilmarnock hinkte voor het doelpunt misschien nog op twee gedachten, maar besefte erna dat het moest gaan scoren. Cercle werd zo steeds minder, tot Watson een totaal onbedoeld doelpunt de bordjes gelijk hing.

    Eén ding mogen we al meenemen naar de nieuwe competitie: Cercle Brugge voetbalt nog steeds op dezelfde directe en potige stijl. Met Kilmarnock dat dat nog minder gecontroleerd doet, zagen we vanavond veel duels en strijd, maar weinig mooi voetbal.

     

    De eerste helft mogen we daarmee bijna volledig vergeten. Cercle had de enige kansen, Ouattara en Daland testten de reflexen van doelman McRorie.

     

    Na rust hesen de bezoekers zich ondanks de tegenspartelende, dode kunstgrasmat op voorsprong. Olaigbe kapte zich hard en mooi vrij, en krulde dan de bal knap voorbij de grabbelende McRorie.

     

    Findlay kopte de reactie bijna meteen binnen, maar de corner van Kennedy was net ervoor over de achterlijn gegaan. De Schotten kwam wel opzetten en werden zo mogelijk nog directer.

     

    Met een verre inworp kan iedereen scoren, gaat de aloude wijsheid, en dus ook David Watson. Al was vooral kapitein Kyle Vassell de actieve man in het verhaal. Via het hoofd van de blind springende Watson kopte hij de bal voorbij Warleson in doel.

     

    Cercle geraakte niet opnieuw op niveau en kwam zelfs nog twee keer met de schrik vrij. Vassell mikte op de paal en Warleson hield Murray in het absolute slot van de winner.

     

    Al bij al dus niets om over te klagen bij Cercle. Volgende week, thuis in Jan Breydel, heeft het alle kansen om verder te bekeren.

    Muslic: "Klus thuis afwerken"

    Cercle-coach Miron Muslic achteraf bij BBC: "Kilmarnock maakte van het veld een slagveld vanavond, met heel verticaal en agressief voetbal. Maar wij hebben meegedaan, fysiek geantwoord en zo de beste kansen uit open spel afgedwongen. We hebben echt alles gegeven in moeilijke omstandigheden. Ik ben vooral blij met hoe mijn ploeg, een jonge ploeg, ook in het slot zich heeft getoond. Met zo'n publiek kan de sfeer, het momentum, makkelijk keren maar ze zijn blijven vechten. Het is een goed resultaat en nu moeten we het thuis gewoon afmaken."

    Gerelateerd:

    Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

    22:25

    Einde

    Warleson mag nog uittrappen van Dohal, maar dan is het affluiten geblazen. De twee doelpunten deze fysieke, intense partij vielen na de rust. Olaigbe zorgde met een hoogtepunt van kwaliteit, terwijl Watson vermoedelijk nog steeds niet weet dat of hoe hij gescoord heeft. Hoe dan ook, de bal ging erin. Alles nog te doen dus, op naar het Jan Breydel!

    90+6' tweede helft
    90+5'

    Murray probeert het met zijn rechter en viseert de eerste, linker winkelhaak. Warleson springt niet, maar ver was de trap niet over.

    90+4'

    Een verre inworp om alles te besluiten? Nee, want Agyekum maakt in de mêlee geen slimme fout. Murray zet zich achter de bal, voor dan toch de echte laatste kans deze partij.

    90+2'

    Heel veel heeft hij niet moeten doen, maar Warleson is niet in slaap gevallen. Fraser Murray knalt met links van dichtbij naar de Braziliaan, maar die heeft een grote reactie in huis. Corner voor Kilmarnock, dat de druk hoog houdt. Houdt Cercle vol?

    90'
    wissel
    88'

    Daar is nog een nieuwkomer. Kan Bruninho wat Denkey vandaag niet kon, namelijk scoren?

    86'

    Met affluiten in zicht is het voor Cercle vooral de boodschap om niets meer weg te geven. Thuis, op een betere grasmat en voor eigen volk, is er nog genoeg tijd om de klus af te maken.

    86'
    ,
    Cercle Brugge
    85'

    Het is een heel pover beestje geweest, deze wedstrijd.

    Tom Boudeweel op Radio 1
    81'

    Gered door de paal!

    Vassell is de bepalende speler bij de Schotten en heeft na zijn onbewuste assist ook bijna een doelpunt op zijn naam. De kapitein springt het hoogste en is het sterkst, maar kopt de bal net tegen de buitenkant van de paal.

    78'

    Tijd voor een rist wissels. In totaal staan er ineens vijf nieuwe spelers op het veld, voor Cercle Brugge is daar onder meer aanwinst Lawrence Agyekum bij.

    78'
    78'
    77'
    wissel
    77'
    72'