Ga naar de inhoud
Puertas knalt de 2-1 binnen.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
12
6
4
2
0
17
7
2
Toulouse FC
11
6
3
1
2
8
9
3
Union
8
6
2
2
2
5
8
4
LASK
3
6
1
5
0
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
UnionLiverpool
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Orel Grinfeld
stadion
Lotto Park
toeschouwers
16959

Union pakt prestigieuze zege tegen Liverpool, maar overwintert wel in de Conference League

 do 14 december 2023 20:12
Union
einde
2-1
Liverpool
 1. 24' - Geel - Conor Bradley
 2. 32' - Doelpunt - Mohamed Amoura (1 - 0)
 3. 39' - Doelpunt - Jarell Quansah (1 - 1)
 4. 43' - Doelpunt - Cameron Puertas (2 - 1)
 1. 53' - Geel - Noah Sadiki
 2. 63' - Verv. Luke Chambers door Calum Scanlon
 3. 63' - Verv. Ben Doak door Darwin Núñez
 4. 75' - Verv. Kaide Gordon door James McConnell
 5. 78' - Verv. Gustaf Nilsson door Kevin Rodríguez
 6. 84' - Verv. Mohamed Amoura door Mathias Rasmussen
 7. 87' - Verv. Lazare Amani door Dennis Eckert Ayensa
 8. 90+2' - Geel - Calum Scanlon
UEFA Europa League - speeldag 6 - 14/12/23 - 18:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
32'
Mohamed Amoura
32'
Mohamed Amoura
1 - 0
39'
Jarell Quansah
1 - 1
Jarell Quansah
39'
43'
Cameron Puertas
43'
Cameron Puertas
2 - 1

Na Antwerp heeft Union ook een overwinning voor de geschiedenisboeken beet. De Brusselaars klopten (de B-ploeg) van Europese grootmacht Liverpool met 2-1, dankzij goals van Amoura en Puertas. Ondanks de triomf moet Union na Nieuwjaar wel aan de bak in de Conference League.

Union - Liverpool in een notendop:

Sleutelmoment: Vlak voor rust bezorgt Cameron Puertas Union de verdiende voorsprong met een knal in de korte hoek. Loon naar werken op weg naar een fikse stunt.


Man van de Match: Amoura of Puertas? De jongste weken een moeilijke keuze tussen de twee uitblinkers bij Union. Beiden goed voor een goal en voortdurende dreiging bij de Brusselaars. Ook tegen de leider in de Premier League.


Stunt niet genoeg: Ondanks de prestigieuze zege tegen Liverpool mag Union niet overwinteren in de Europa League. Door de zege van Toulouse in LASK wordt het doorverwezen naar de Conference League.

Droomavond in het Astridpark

Hoop op een ticket voor de knock-outfase van de Europa League en Cercle-coach Miron Muslic - mét geel-blauwe sjaal - op post als supporterEnkel de grasmat in het Astridpark was niet voorbereid op een stuntavond voor de Belgische club.

 

Gelukkig voor de thuisploeg hinderde dat vooral de jonge ploeg van LiverpoolWant de leider in de Premier League eiste dan wel het balbezit op, dreiging leverde dat niet op. 

Laat dat net de sterkte zijn van een hyperefficiënt Union de jongste weken.

 

Amoura zette na het halfuur een stevige rush in vanaf de middenlijn. Met wat geluk - maar vooral dankzij zijn doorzettingsvermogen - omspeelde hij doelman Kelleher op weg naar de openingstreffer.


Bij Liverpool vroegen ze zich even af waar de buitenspellijn bleef. Ongeveer 7 minuten, want dan mocht een eenzame Quansah controleren, aanleggen en de gelijkmaker in doel trappen na een hoekschop.

Alles te herdoen voor Union, dat meer verdiende. Dus nam Puertas zijn ploeg bij de hand. Een knal in de korte hoek zorgde voor dolle vreugde in Anderlecht.

 

Jürgen Klopp greep in met een dubbele wissel na rust, maar vat op de wedstrijd kreeg zijn Liverpool nooit.

 

Sterker nog: het was Puertas die zijn naam nog eens op het scorebord zette. Al gooide hands van Lazare roet in het eten. Ook Nilsson miste een grote kopkans op de 3-1.

 

Dus bleef de ruststand ongewijzigd. Een droomzege voor de Brusselaars, die evenwel geen ticket voor overwintering in de Europa League oplevert. Door de zege van Toulouse bij LASK stoten de Fransen door.

 

Een kleine domper, al zullen ze deze overwinning in Sint-Gillis nog lang koesteren.

Blessin: "Had hier voor getekend"

Alexander Blessin (trainer Union): "Natuurlijk ben ik blij met deze prestatie. Er ontbreken natuurlijk wat sterren bij Liverpool, maar het was een geweldige avond."

 

"We overwinteren in Europa, dat was het grote doel. Amoura "Speedy Gonzales" geeft ons veel flexibiliteit om ook verdedigend te spelen. Al zorgt het hele team ervoor dat hij scoort."


"Waar het misgelopen is deze campagne? Dat is moeilijk om te zeggen. In Linz, waar we stomme goals slikken? Of tegen Toulouse, waar we toch eens van moeten winnen? Ach, voor acht punten had ik op voorhand getekend."

Cameron Puertas (Union): "Dit is een grootse overwinning voor de hele ploeg, hier mogen we trots op zijn. We mogen geen spijt hebben van onze Europese campagne of de gelijke spelen tegen Toulouse. Vandaag hebben we alles uit de kast gehaald om te winnen. We moeten dan ook genieten van dit moment."

Gerelateerd:

Fase per fase

20:41

EINDE: stuntzege voor Union

Een avond om voor eeuwig te onthouden. Union klopt de jonkies van Liverpool en mag daar uitblinkers Amoura en Puertas voor bedanken. Toch blijkt de droomzege niet genoeg om door te stoten in de Europa League. Toulouse won bij LASK en pikt het laatste ticket weg, de Brusselaars trekken naar de Conference League.

90+6' tweede helft
90+5'

Nog spanning in de slotminuut! Moris moet Union rechthouden met een redding op de knal van Elliott. Union verdedigde goed uit en krijgt nog de kans op 3-1, maar het durft de trekker niet over te halen.

90+2'
Liverpool
90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Eckert valt in en is meteen gevaarlijk met goed schot

88'

Ayensa met de knal

Meteen zijn stempel drukken. Ayensa twijfelt niet om de Liverpool-doelman onder vuur te nemen. Met een zwiep zoekt hij de verste hoek, maar vindt hij die niet.

83'

Over en uit voor Union in de Europa League. Toulouse heeft de 1-2 gemaakt tegen LASK.

82'

Amoura geveld

Amoura gaat liggen en grijpt naar zijn kuit. Moet hij de wedstrijd staken?

82'

Moris brengt goed redding op schot van Gravenberch

81'

Een eerste vlotte aanval van Liverpool. Elliott gooit de bal voor de pot, waar Nunez springt. De Uruguayaan kan niet bij de bal.

79'

Moris bokst weg

Gravenberch haalt uit op de rand van de zestien. Moris duwt het leer voor zich uit.

75'
72'

Amoura krijgt een zee van ruimte. Een speeltuin voor de aalvlugge aanvaller. Hij waagt zijn kans met buitenkant rechts. Kelleher keert het schot.

72'

Nilsson wringt huizenhoge kans de nek om, het verschil blijft 1 doelpunt