Geen mooi Europees verhaal voor Ajax dit seizoen, het maakt kennis met Union Berlijn

do 23 februari 2023 22:56

Het moeilijke seizoen van Ajax heeft ook gevolgen in Europa. Ajax sneuvelde donderdagavond tegen Union Berlijn in de play-offronde van de Europa League en wordt dus met zekerheid geen tegenstander van het Belgische Union in de 1/8e finales.

Veel balbezit en goede intenties voor de pauze waren niet voldoende voor Ajax, dat in de heenmatch thuis niet verder was geraakt dan 0-0 tegen Union Berlijn. De Nederlandse kampioen keek na de eerste helft zelfs al tegen een dubbele achterstand aan.

Na een kwartier speelde de VAR zijn rol. Bassey kreeg de bal tegen de arm na een corner. Penalty voor Union. Knoche knalde via doelman Rulli en de paal in doel: 1-0. Rulli maakte het nog erger door te flateren. Hij liet een schot van Juranovic pijnlijk onder zich doorglippen: 0-2.

Ajax had iets nodig om zich aan op te trekken en daar zorgde Kudus meteen na de rust voor. Hij maakte er 2-1 van, maar langer dan drie minuten bleef de vernieuwde hoop niet duren voor Ajax. Doekhi zette de Duitsers opnieuw op een dubbele voorsprong: 3-1.

De vele tegengoals waren er dit seizoen te veel aan voor Ajax in Europa. De drie Duitse tegengoals van Union bracht het totaal aantal goals dat Ajax in deze Europese campagne slikte op 19, een negatief record in Europa voor de Amsterdammers.