AS MonacoFC Barcelona
Allard Lindhout
Stade Louis II
13296

VIDEO - Wat hij al bij Antwerp deed, doet hij nu ook voor Monaco: Ilenikhena smeert Barcelona nederlaag aan

do 19 september 2024 23:10
  1. 10' - Rood - Eric García
  2. 16' - Doelpunt - Maghnes Akliouche (1 - 0)
  3. 28' - Doelpunt - Lamine Yamal (1 - 1)
  4. 30' - Geel - Eliesse Ben Seghir
  5. 36' - Geel - Lamine Camara
  1. 59' - Verv. Breel Embolo door George Ilenikhena
  2. 69' - Verv. Eliesse Ben Seghir door Folarin Balogun
  3. 70' - Verv. Takumi Minamino door Caio Henrique
  4. 71' - Doelpunt - George Ilenikhena (2 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 19/09/24 - 21:01
16'
Maghnes Akliouche
16'
1 - 0
28'
Lamine Yamal
1 - 1
28'
71'
George Ilenikhena
71'
2 - 1

Barcelona is met een nederlaag begonnen aan de Champions League. Op bezoek bij Monaco en onder het toeziend oog van niemand minder dan Michael Jordan verloren de bezoekers met 2-1. Voormalig Antwerp-spits George Ilenikhena schonk de Monegasken de volle buit.

Na een start met 15 op 15 leek Barcelona met vertrouwen de Champions League te kunnen aanvatten. Op bezoek bij Monaco keerde dat vertrouwen echter al na tien minuten: een verschrikkelijke pass van ter Stegen leidde de rode kaart van Eric Garcia in. De noodrem, dat is douchen.

Monaco profiteerde vijf minuten later via Akhliouche, maar vergat daarna door te duwen. Barcelona herstelde eerst gevoelsmatig de het evenwicht en voor rust zelfs dat op het scorebord. Wie anders dan Lamine Yamal?

Hoe langer de match bleef duren, hoe groter de afstanden werden voor Barcelona. Monaco-coach Hutter gooide een befaamde Barca-killer in de ploeg: George Ilenikhena scoorde in december al met Antwerp tegen Barcelona en deed dat vanavond opnieuw. In de rug van de blauwrode defensie snelde de tiener weg en klopte de lamlendige Ter Stegen.