Ga naar de inhoud
Manchester City schiet sterk uit de startblokken.

Manchester City heeft De Bruyne en Doku niet nodig om Kopenhagen eenvoudig te kloppen

 wo 6 maart 2024 22:50
FCK
einde
1-3
MCI
 1. 5' - Doelpunt - Manuel Akanji (1 - 0)
 2. 9' - Doelpunt - Julián Álvarez (2 - 0)
 3. 29' - Doelpunt - Mohamed Elyounoussi (2 - 1)
 4. 45+3' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 1)
 1. 58' - Verv. Elias Achouri door Roony Bardghji
 2. 58' - Verv. Victor Froholdt door Magnus Mattsson
 3. 68' - Verv. Rúben Dias door John Stones
 4. 68' - Verv. William Clem door Oscar Højlund
 5. 69' - Verv. Orri Stein Oskarsson door Andreas Cornelius
 6. 74' - Verv. Matheus Nunes door Micah Hamilton
 7. 78' - Verv. Elias Jelert door Birger Meling
 8. 83' - Geel - Andreas Cornelius
 9. 88' - Verv. Erling Haaland door Jacob Wright
 10. 90' - Geel - Magnus Mattsson
UEFA Champions League - speeldag 2 - 06/03/24 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
5'
Manuel Akanji
5'
Manuel Akanji
1 - 0
9'
Julián Álvarez
9'
Julián Álvarez
2 - 0
29'
Mohamed Elyounoussi
2 - 1
Mohamed Elyounoussi
29'
45+3'
Erling Haaland
45+3'
Erling Haaland
3 - 1

Kopiëren en plakken. Net als in de heenmatch heeft Manchester City met 3-1 makkelijk afstand genomen van Kopenhagen. Het grootste verschil: de Belgen speelden dit keer geen hoofdrol. Kevin De Bruyne zat 90 minuten op de bank, Jeremy Doku keek toe vanuit de tribune met wat pijntjes.

9 minuten. Langer had Manchester City niet nodig om alle hoop op een mirakel weg te nemen bij FC Kopenhagen.

 

Een hoekschop van Alvarez viel op de slof van de alleenstaande Akanji, die in één tijd de openingstreffer tegen de touwen kon trappen. Even later was het al opnieuw raak. Eerst kopte Rodri nog tegen de lat, maar in de herneming glipte het schot van Alvarez door de handen van doelman Grabara: 2-0.

 

City controleerde daarna de wedstrijd zonder grote kansen te creëren, totdat Elyounoussi uit het niets voor de aansluitingstreffer zorgde. Na een knap een-tweetje met Oskarson kon hij het leer makkelijk voorbij Ederson schuiven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen Belgen, wel Haaland

Door de drie goals werd het toch nog een aangenaam eerste halfuur.

Ook voor Belgische kijkers, want die vloekten ongetwijfeld even na de bekendmaking van de opstellingen. De Bruyne kreeg nog wat extra rust van Guardiola en bleef (90 minuten) op de bank, Doku haalde zelfs het wedstrijdblad niet. "Hij had wat kwaaltjes", aldus zijn coach.

Wel gewoon op de afspraak tegen Kopenhagen: Erling Haaland.

 

Op slag van rust ontsnapte de Noor aan de buitenspelval en kon hij zijn ploeg alsnog met een dubbele voorsprong de rust in sturen. Na de pauze zouden beide ploegen nooit meer uit slaapmodus ontwaken en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

 

Job done zo voor City dat zich samen met Real Madrid  Bayern München en PSG vervoegt in de kwartfinales van de Champions League.

Fase per fase

22:53

City doet wat het moet doen en zet Kopenhagen met sprekend gemak opzij. Na 2 doelpunten in de eerste 10 minuten was de wedstrijd al gespeeld. Elyounoussi gaf de Deense burger nog even moed, maar die werd meteen weer de kop ingedrukt door Haaland.

Zo wint City net zoals in de heenwedstrijd met 3-1 en mag het zich opmaken voor de kwartfinales.

90+4' tweede helft
90+2'

Bijna nog 4-1

In de extra tijd schiet Lewis nog een keertje op doel. Zijn bal wijkt af en spat op de dwarsligger uit elkaar. Geen doelpuntje voor de tiener.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'
FC Kopenhagen
88'
wissel
86'

Een onzichtbare Haaland kon zich één keer doorzetten deze avond en dat resulteerde ook meteen in een goal. Daarna hebben we hem niet meer gezien en dus is dat het signaal voor Guardiola om hem naar de kant te halen.

83'
FC Kopenhagen
83'

Op een counter kan Kopenhagen een keertje tegenprikken. Op een hoge bal gaan Cornelius en Akanji allebei hoog met hun been, maar die laatste raakt als enige de bal. Cornelius krijgt een gele kaart onder de neus geduwd voor gevaarlijk spel. 

78'
wissel
78'

Elyounoussi hoog over

Alweer belandt de bal in de kluts voor de voeten van een speler van Kopenhagen. Van buiten het strafschopgebied knalt Elyounoussi de bal wild over.

75'

Flipperkast voor doel

Op een hoekschop van Kopenhagen valt de bal voor de voeten van McKenna. Die is te verrast om er iets mee te doen en trapt de bal dan tegen zijn teamgenoot Diks aan. Gelukkig voor City valt de bal dood en kan Ederson makkelijk oprapen.

74'
74'
wissel
71'

Vinger uit de kom bij Nunes

Nunes glijdt weg en blijft kermend van de pijn liggen. Zijn vinger is uit de kom en dus heeft de Portugees verzorging nodig.

Guardiola neemt het zekere voor het onzekere en brengt Hamilton in zijn plaats.

68'
wissel
68'
wissel