Ga naar de inhoud
Bayern München zet al snel de scheve situatie recht.

Bayern München leeft nog: Harry Kane leidt Duitsers met twee goals voorbij verlamd Lazio

 di 5 maart 2024 22:26
FC Bayern München
einde
3-0
SS Lazio
LAZ
einde
1-0
FCB
 1. 39' - Doelpunt - Harry Kane (1 - 0)
 2. 45+2' - Doelpunt - Thomas Müller (2 - 0)
 1. 61' - Verv. Matías Vecino door Danilo Cataldi
 2. 61' - Verv. Ciro Immobile door Valentín Castellanos
 3. 66' - Doelpunt - Harry Kane (3 - 0)
 4. 75' - Verv. Felipe Anderson door Pedro
 5. 78' - Verv. Raphaël Guerreiro door Alphonso Davies
 6. 78' - Verv. Thomas Müller door Mathys Tel
 7. 80' - Verv. Luis Alberto door Daichi Kamada
 8. 81' - Geel - Alessio Romagnoli
 9. 89' - Geel - Danilo Cataldi
 10. 89' - Verv. Leroy Sané door Konrad Laimer
 11. 90' - Verv. Jamal Musiala door Serge Gnabry
 12. 90+2' - Geel - Luca Pellegrini
UEFA Champions League - speeldag 2 - 05/03/24 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
39'
Harry Kane
39'
Harry Kane
1 - 0
45+2'
Thomas Müller
45+2'
Thomas Müller
2 - 0
66'
Harry Kane
66'
Harry Kane
3 - 0

Bayern München heeft een totaalcrisis vermeden. Tegen een bijzonder flauw Lazio keerde het de scheve situatie uit de heenmatch nog relatief eenvoudig om. Uitblinker Harry Kane scoorde de cruciale openingsgoal en zag Müller nog voor rust de 2-0 scoren. Na rust deed de Engelse scherpschutter de boeken helemaal dicht.

Bayern München - Lazio in een notendop:

 • Sleutelmoment: Bayern München zet de scheve situatie uit de heenwedstrijd kort voor de rust helemaal recht. Kane zorgt voor de bevrijdende 1-0 en in de extra tijd maakt Müller er 2-0 van. Voor een onmondig Lazio is het de doodsteek.

 • Man van de match: Harry Kane brak vanavond niet alleen de ban, de Britse aanvaller stelde de kwalificatie ook definitief veilig met zijn tweede van de avond. Kane zit dit seizoen nu al aan 33 goals in alle competities samen.

 • Opvallend: Bayern München is een vaste klant in de kwartfinales van de Champions League. In de laatste 13 seizoenen slaagde de Rekordmeister er maar één keer niet in om door te stoten naar de laatste 8 op het kampioenenbal.

Kane en Müller zetten scheve situatie recht

Wou FC Bayern München zijn rampzalig seizoen alsnog kleur geven en zicht houden op een prijs dit seizoen, dan moest het SS Lazio uit de Champions League kegelen. Geen evidente opdracht gezien het lamentabele vormpeil en de 1-0-nederlaag in de heenwedstrijd.

De start van Bayern was allesbehalve verwoestend. Enkel op een gevaarlijk afstandsschot van Musiala moest Lazio-doelman Provedel zijn kunnen tonen. Bayern had het meeste balbezit, maar speelde te traag om Lazio in de problemen te brengen.

Met de rust in zicht ontsnapte de thuisploeg zelfs aan de 0-1. De Ligt beroerde een voorzet van Zaccagni en bracht zo ongewild Immobile in stelling. Die kon vrij koppen aan de tweede paal, maar liet de reuzenkans liggen.

Kort daarna was het aan de overkant wél raak. Guerreiro miste zijn schot, maar gaf zo de perfecte assist voor Kane. Die kopte van dichtbij raak en liet de Allianz Arena ontploffen.

Musiala kwam akelig dicht bij de 2-0 en nog voor het rust viel die tweede Bayern-goal ook. Na een corner haalde De Ligt in één tijd uit op een afvallende bal en Müller devieerde het vluchtschot van dichtbij in doel. Scheve situatie in enkele minuten rechtgezet.

Onmachtig Lazio kan geen vuist maken

In de tweede helft gaf een bijzonder slap Lazio nooit de indruk dat het Bayern nog het vuur aan de schenen kon leggen. De thuisploeg hield de touwtjes stevig in handen en ging op zoek naar een veiligere marge. Een afgeweken afstandsschot van Musiala ging nipt naast.

Halfweg de tweede helft waren de laatste twijfels weg. Provedel kon een knap schot van Sané nog pareren, maar was kansloos tegen de herneming van Kane. Die deed met zijn tweede van de avond de boeken toe.

Bijna pikte ook Müller nog een tweede goal mee. Na een uitstekende dieptepass van Musiala kwam hij oog in oog met Provedel, maar die kon zijn schot nog net tegen de paal deviëren. Meteen daarna zoefde een schot van Sané rakelings naast.

Lazio kon geen vuist meer maken en kan zich weer focussen op de Serie A en de Coppa Italia. Bayern mag blijven dromen van een prijs, maar om de Champions League te winnen zal het zijn niveau toch nog flink moeten opkrikken.

Fase per fase

90+5'

Einde

Bayern München doet wat het moest doen en bekert voort op het kampioenenbal. Nog voor de rust veegde de Rekordmeister de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd uit met kopbalgoals van Kane en Müller. Lazio kon ook in de tweede helft geen vuist maken en Kane telde de bezoekers definitief uit met zijn tweede van de avond.

90+5' tweede helft
90+2'
90+2'

Geel voor Pellegrini

Ook Pellegrini loopt nog tegen geel aan. Hij wordt bestraft voor een overtreding op Laimer.

90+1'

Applaus voor Musiala, hij wordt in de slotfase nog naar de kant gehaald. Gnabry mag nog enkele minuten meedoen.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
wissel
89'
wissel
89'
86'

Geel voor Cataldi

Na Romagnoli krijgt nu ook Cataldi een gele kaart, na een stevige overtreding op Kane. Bij Bayern wordt Sané intussen gewisseld voor Laimer.

86'
84'

De wedstrijd sleept zich een beetje naar het einde. Bij Lazio lijken ze niet meer in een mirakel te geloven. De focus gaat al naar de volgende competitiewedstrijd tegen Udinese.

80'

Kamada, ex-STVV, mag ook nog even spelen in de Allianz Arena. Hij neemt de plaats in van Alberto.


80'
78'
wissel
78'
wissel
76'

Ook bij Bayern achten ze het moment rijp voor enkele wissels. Guerreiro en Müller worden naar de kant gehaald voor Davies en Tel.