Ga naar de inhoud
Atletico Madrid stoot door na strafschoppen.

Ontlading in Madrid: Atletico stoot door na late comeback en bewogen penaltyreeks tegen Inter

 wo 13 maart 2024 23:44
INT
einde
1-0
ATM
  1. 33' - Doelpunt - Federico Dimarco (0 - 1)
  2. 35' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 1)
  3. 41' - Geel - Mario Hermoso
  1. 71' - Verv. Rodrigo De Paul door Ángel Correa
  2. 71' - Verv. Samuel Lino door Rodrigo Riquelme
  3. 73' - Verv. Denzel Dumfries door Matteo Darmian
  4. 73' - Verv. Alessandro Bastoni door Francesco Acerbi
  5. 79' - Verv. Álvaro Morata door Memphis Depay
  6. 79' - Verv. Nahuel Molina door Pablo Barrios
  7. 84' - Verv. Nicolò Barella door Davide Frattesi
  8. 84' - Verv. Federico Dimarco door Yann Bisseck
  9. 87' - Doelpunt - Memphis Depay (2 - 1)
  10. 90' - Geel - Koke
  1. 99' - Verv. Marcos Llorente door César Azpilicueta
  2. 102' - Verv. Marcus Thuram door Alexis Sánchez
  3. 104' - Geel - Hakan Çalhanoglu
  4. 105+2' - Geel - Francesco Acerbi
  1. 107' - Verv. Antoine Griezmann door Saúl
  2. 111' - Verv. Henrikh Mkhitaryan door Davy Klaassen
  3. 118' - Geel - Yann Bisseck
UEFA Champions League - speeldag 2 - 13/03/24 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
33'
Federico Dimarco
0 - 1
Federico Dimarco
33'
35'
Antoine Griezmann
35'
Antoine Griezmann
1 - 1
87'
Memphis Depay
87'
Memphis Depay
2 - 1

Het hing lang aan een zijden draadje, maar Axel Witsel en Arthur Vermeeren stoten door naar de kwartfinales in de Champions League. Vlak voor tijd vond Atletico de bevrijdende gelijkmaker, in de penaltyreeks hield het nét zijn hoofd koeler dan Inter. Lautaro Martinez schoot zijn cruciale penalty hoog over, tot plezier van het thuispubliek.

Inter geeft veilige voorsprong weg in festival van gemiste kansen

Atlético Madrid stond in eigen huis voor een loodzware opdracht tegen Inter. De Italianen hadden de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen en wonnen in 2024 al elke wedstrijd.

Dat weerhield de thuisploeg, met een sterke Witsel de hele wedstrijd op het veld, niet om met open vizier de strijd aan te gaan. Het was echter Inter dat de score opende.

Een prachtige aanval over meerdere stationnetjes kwam bij Dimarco terecht, die Oblak fusilleerde. 0-1 voor Inter, de opdracht van Atletico leek stilaan onmogelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat was evenwel zonder het Madrileense publiek gerekend. De twaalfde man ging vol achter zijn ploeg staan en al snel lukte Griezmann de treffer van de hoop.

De Fransman maakte dankbaar gebruik van een pijnlijke misser van landgenoot Pavard en bracht Atletico opnieuw in de wedstrijd.

Wat volgde was een stortvloed aan gemiste kansen. Thuram en Barella vergaten het af te maken voor Inter. Zeker die eerste had veel beter moeten doen met een vrije schietkans.

 

Depay, Griezmann en Morata waren aan de overkant in hetzelfde bedje ziek, zij lieten het na om Atletico over de twee wedstrijden heen langszij te brengen.

Net wanneer Inter het volwassen leek uit te spelen, sloeg Memphis Depay alsnog genadeloos toe. De Nederlander, die enkele minuten eerder de paal raakte, werd knap vrijgespeeld in de zestien en werkte beheerst af.

 

Helemaal op het einde had de ingevallen Riquelme zelfs nog de held van de avond kunnen worden, maar de jonge Argentijn miste moederziel alleen onbegrijpelijk vanop enkele meters.

Atletico overleeft zenuwslag, Inter moet naar zichzelf kijken

Zo ging het dus naar verlengingen.

In het eerste kwartier kregen we meer van hetzelfde. Thuram raakte een kopbal volledig verkeerd, ook Depay en Lautaro Martinez lieten grote kansen onbenut. Diezelfde Thuram kwam nog eens erg goed weg wanneer hij naar de geslachtsdelen van Savic greep.

 

Het tweede deel van de verlengingen leverde niets op, zo gingen we voor de tweede dag op rij naar strafschoppen.

En die waren zéker de moeite waard.

 

Calhanoglu en Depay knalden keihard binnen, waarna het festival van missers gewoon doorging. Achtereenvolgens faalden Alexis Sanchez, Saul Niguez en Davy Klaassen vanop elf meter.

Wanneer Riquelme dan wel scoorde, had Atletico het voordeel. Dat gaf het niet meer af, en Lautaro Martinez zorgde nog voor een passende kers op de taart der gemiste kansen.

De Argentijn ging ten onder aan de druk en trapte zijn strafschop meters over en naast, waardoor Atletico doorgaat naar de kwartfinale.

Een memorabele achtste finale dus, waarin beide teams veel meer hadden moeten scoren. Atletico trok uiteindelijk aan het langste eind en redt zo enigszins zijn seizoen, Inter lijkt al zeker van de titel in de Serie A, maar kan zich daar nu volledig op focussen.

Fase per fase

23:43
23:43

Martinez dramatisch!

Het is afgelopen. Lautaro Martinez trapt zijn penalty verschrikkelijk slecht, de bal gaat meters naast en over het doel. Atletico gaat verder in de Champions League, de vreugde in het stadion is enorm!

23:42
23:41

Wauw, Correa

Simeone durft niet meer te kijken, maar zijn landgenoot Correa imponeert. Zijn strafschop gaat via de lat in doel. Als Martinez nu mist, is Atletico door.

23:41

Acerbi trapt snoeihard in het midden van het doel en brengt Inter opnieuw langszij. De nabeurt is wel nog voor Atletico.

23:40
23:40

Riquelme proper

Riquelme brengt het stadion al even in extase. De Argentijn stuurt Sommer de verkeerde kant uit en brengt Atletico op 2-1.

23:40

Ze blijven missen

Wat is dat hier? Ook Davy Klaassen gaat ten onder aan de druk en mikt op Oblak. Kan Atletico deze keer wel profiteren?

23:39
23:39
shootouts
Saúl
Atlético Madrid
23:38

Saul Niguez laat de voorsprong liggen!

Saul Niguez neemt een lange aanloop, maar trapt dan eveneens te centraal. Sommer trapt de bal uit doel, het blijft 1-1.

23:38
23:38

Sanchez mist!

Alexis Sanchez toch. De ervaren Chileen trapt een zwakke strafschop in het midden van het doel, Oblak kan eenvoudig redden.

23:37
23:37

Depay even indrukwekkend

Het net wordt bijna aan flarden getrapt. Ook Depay scoort met erg veel overtuiging: 1-1.