4. 90+2' - Doelpunt strafschop - Arnaut Danjuma (0 - 3)
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 16/03/22 - 21:01
    90+2'
    Arnaut Danjuma
    0 - 3
    90+2'

Tranen in Turijn. Juventus geraakt voor het derde seizoen op rij niet voorbij de 1/8e finales van de Champions League. De Oude Dame werd deze keer in een dolle slotfase genekt door een hyperefficiënt Villarreal. Na de 1-1 in Spanje, verraste het vandaag met 0-3 op het veld van de Italiaanse grootheid.

Juventus - Villarreal in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog iets meer dan een kwartier te gaan, neemt scheidsrechter Marciniak een kijkje naar de beelden. Coquelin werd in de zestienmeter van Juventus neergehaald: penalty dus. Gerard Moreno zet die elfmeter om zodat Juventus wel moet komen. Villarreal maakt het dan op de counter af.

• Man van de match: Dat Villarreal aan de rust de nul nog op het bord had staan, had het te danken aan Geronimo Rulli. De doelman van de Gele Duikboot belette Vlahovic enkele keren het scoren. Hij pakte ook uit met een prima reflex op een kopbal van Morata. In de tweede helft kwam Rulli eigenlijk niet meer in de problemen.

• Opvallend: Voor het derde jaar op rij sneuvelt Juventus nu in de 1/8e finales van de Champions League. De Oude Dame werd eerder al uitgeschakeld door Porto en Lyon. Nu voegt Villarreal zich toe aan dat rijtje.

Inefficiënte Vlahovic, Villarreal scoort wel vlot

Het venijn zat hem duidelijk in de staart in deze 1/8e finale. De wedstrijd barstte pas in het laatste kwartier helemaal open. Vlahovic (hij raakte de lat) en Morata hadden het daarvoor nagelaten om een dominant Juventus op voorsprong te zetten.

Dan krijg je soms het spreekwoordelijke deksel op de neus. Coquelin werd door Rugani onderuit gehaald. Na tussenkomst van de VAR ging de bal ook op de stip. Invaller Moreno zette feilloos om.

Juventus moest dan wel komen en eindelijk vielen er wat gaten in een voorts gesloten wedstrijd. Bij de tweede bal tussen de palen was het weer raak voor de Gele Duikboot. Pau Torres frommelde het leer in doel. Hyperefficiënt.

Opdoffer van jewelste

Het werd plots akelig stil in een volgepakt Allianz Stadium. Juventus moest de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. In de ultieme slotfase ging de bal voor een tweede keer op de stip. Matthijs de Ligt beroerde het leer in de eigen zestien met de hand. Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) mocht de 0-3 vanop de stip binnen kegelen.

Na Lyon en Porto nu dus Villarreal. Juventus verlaat andermaal het Europese toneel na een verrassende nederlaag tegen een op papier mindere tegenstander. Het kijkt zelfs niet de grote ploegen op het kampioenenbal in de ogen. Toch een opdoffer van jewelste voor de fiere Italiaanse grootmacht.

90+5'

Villarreal stoot door naar de kwartfinales na een onwaarschijnlijke eindfase. De bal ging twee keer op de stip voor de bezoekers en tussendoor scoorde ook Pau Torres nog. Een hyperefficiënt Villarreal knikkert zo de met kansen morsende Oude Dame uit het kampioenenbal.

90+3'

De Juve-fans trakteren hun team nu op een striemend fluitconcert. Ze hadden zich een avondje Champions League toch anders voorgesteld.

90+2'
    penalty
    Juventus
    0-3
    90+2'

GOAL! 0-3 Danjuma

Juventus moet de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Danjuma stuurt Szczesny de verkeerde kant uit. Het wordt zo nog een grote zege voor Villarreal. We krijgen ook nog 5 minuten extra tijd.

90+1'

90'
    90'

Nieuwe strafschop

Na een uitbraak van Villarreal gaat de bal opnieuw op de stip. De Ligt raakt de bal met de arm.

88'

Het is plots akelig stil in het Allianz Stadium. Een dubbele achterstand nog ophalen in de slotfase lijkt wel mission impossible voor Juventus.

85'
    Juventus
    0-2
    Pau Torres
    85'

GOAL! 0-2 Pau Torres

Villarreal is hyperefficiënt vanavond. Ook de tweede poging tussen de palen gaat gewoon binnen. Pau Torres kan een hoekschop aan de tweede paal binnen trappen.

82'
    81'
    81'

Wat kan Juve nog?

De Oude Dame staat nu met de rug tegen de muur. Juventus heeft nog iets meer dan 10 minuten om een uitschakeling in de 1/8e finales te voorkomen.

78'

GOAL! 0-1 Moreno

Gerard Moreno zet zich achter de bal en trapt het leer binnen. De invaller geeft Szczesny, die de bal nog raakt, het nakijken. Villarreal staat zo gevleid op voorsprong.

77'

Strafschop Villarreal!

Scheidsrechter Marciniak gaat naar de beelden kijken en geeft een strafschop. Villarreal krijgt een uitgelezen kans om de 0-1 te maken.

76'

Coquelin wil een strafschop

Coquelin gaat in de zestienmeter van Juventus tegen de grond na een tackle van Rugani. Krijgt Villarreal een strafschop?