Ga naar de inhoud
Atletico Madrid knikkert Manchester United uit de CL.

Atletico doorprikt Champions League-droom van Manchester United

 di 15 maart 2022 22:54
Manchester United
einde
0-1
Atlético Madrid
ATM
einde
1-1
MUN
  1. 41' - Doelpunt - Renan Lodi (0 - 1)
  2. 43' - Geel - Rodrigo De Paul
  1. 67' - Verv. Scott McTominay door Nemanja Matic
  2. 81' - Geel - Héctor Herrera
  3. 87' - Geel - Diogo Dalot
  4. 90' - Verv. João Félix door Felipe
UEFA Champions League - speeldag 2 - 15/03/22 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
41'
Renan Lodi
0 - 1
Renan Lodi
41'

Uitgerekend in the Theatre of Dreams is een einde gekomen aan de Champions League-droom van Manchester United. Renan Lodi kopte Atletico Madrid naar de kwartfinales van het kampioenenbal. Cristiano Ronaldo, afgelopen weekend nog de held met een hattrick bij ManU, had geen antwoord meer.

Manchester United - Atlético Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zo'n zeven minuten na het afgekeurde doelpunt van Joao Felix was het dan toch raak voor Atlético. Renan Lodi kopte een voorzet aan de 2e paal fraai binnen. Bij Manchester United hadden ze echter een voorafgaande fout op Elanga gezien. Scheidsrechter Slavko Vincic zag er geen overtreding in.
 
  • Man van de match: Elke doelman is tevreden met een clean sheet. Dat is ook niet anders voor Jan Oblak. De Sloveense doelman van Atlético Madrid moest enkele keren de mouwen opstropen. Hij deed dat telkens met bravoure. Dat is meteen ook de sterkte van dit Atlético: de organisatie.
 
  • Opvallend: Voor de 4e keer op rij sneuvelt Manchester United in de knock-outfase van de Champions League na een gelijkspel in de heenwedstrijd. Na kwelduivels Real Madrid (2012-2013), Bayern München (2013-2014) en Sevilla (2017-2018), voegt nu Atlético Madrid zich toe aan het rijtje.

Organisatie Atlético staat als een huis

Yannick Carrasco was er vanavond niet bij op Old Trafford. De Rode Duivel zat zijn 2e van 3 schorsingsdagen uit. Wel van de partij: Cristiano Ronaldo. CR7 zakte met een voetbalzak vol zelfvertrouwen af naar zijn Theatre of Dreams. 


We kregen een terugwedstrijd op het scherp van de snee op ons bord. Veel strijd, maar weinig kansen. Vooral de organisatie van Atlético Madrid stond als een huis. 

 

De Gea pakte eerst uit met een prima parade, maar moest zich toch gewonnen geven na een intikker van Joao Felix. Ware het niet dat de man van de assist, Llorente, buitenspel stond.

Cristiano Ronaldo verlaat het Europese toneel

Niet veel later was het toch raak. Na een tegenaanval slingerde Griezmann het leer voor doel. Aan de 2e paal werd Renan Lodi uit het oog verloren en die kopte goed binnen.


Manchester United stond voor een aartsmoeilijke queeste: het blok van Los Colchoneros ontmantelen. Ralf Rangnick gooide dan ook al zijn troeven nog op tafel. 

 

Pogba, Matic, Rashford, Cavani of Mata. Ook de invallers konden het slot op de deur (genaamd Jan Oblak) niet ontgrendelen. Zelfs Cristiano Ronaldo beet zijn tanden stuk op het Madrileense geheel.


Zo verlaat CR7 met zijn Manchester United het Europese toneel. Diego Simeone heeft wel een vervolg op het kampioenenbal in het verschiet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

22:53

Einde

Het Europees avontuur van Manchester United zit erop. In de 2e helft konden Cristiano Ronaldo en co de scheve situatie niet meer rechttrekken. De thuisploeg botste op een sterk blok met Oblak als sleutel op de deur. 

22:53

Laatste kans

De laatste kans voor Manchester United. David de Gea trekt zelfs mee naar voren op een hoekschop. Maar Oblak kan plukken. 

90+5' tweede helft
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

Manchester United bengelt over de rand van de uitschakeling. We zitten ondertussen al in de extra tijd en we spelen nog zo'n 4 minuten. 

90'
wissel
87'
Manchester United
84'
84'

Rangnik schakelt over naar een driemansdefensie. Maguire moet plaats ruimen voor Juan Mata. 

83'

Spanning troef

We zitten ondertussen in de laatste tien minuten van deze partij en de spanning is nog steeds te snijden. Kan Manchester United de uitschakeling nog vermijden?

81'
Atlético Madrid
81'

Atlético Madrid krijgt een vrije trap en Kondogbia ontfermt zich over een verloren bal. De invaller trapt het leer echter veel te wild over. 

80'

Koke wordt naar de kant gehaald. De kapitein neemt er zijn tijd voor, maar de seconden tikken dan ook in zijn voordeel weg. 

76'

Oblak staat pal

Jan Oblak is niet zinnens om zich te laten kloppen vanavond. Hij komt met een prima redding op de kopbal van Varane op de proppen. Uitstekende save. 

76'
75'

Ook Cavani erin

Ralf Rangnick gooit al zijn troeven op tafel. Hij brengt ook nog Cavani in. De tijd begint dan ook te dringen voor Manchester United. Want we voetballen nog iets meer dan een kwartier. Kan ManU nog verlengingen afdwingen?

69'

Joao Felix ziet dat Giezmann plots vrij staat. De Franse wereldkampioen wil het te mooi doen en probeert De Gea te lobben. Hij slaagt niet in zijn opzet. 

67'

3 wissels

Rangnick voelt dat hij moet ingrijpen. Hij voert meteen een driedubbele wissel door. Pogba, Rashford en Matic worden tussen de lijnen gegooid.