Ga naar de inhoud

Benzema zorgt met hattrick voor miraculeuze comeback Real, zoveelste deceptie voor PSG

 wo 9 maart 2022 22:15
PSG
einde
1-0
RMA
    1. 57' - Verv. Toni Kroos door Eduardo Camavinga
    2. 76' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 1)
    3. 81' - Verv. Danilo Pereira door Ángel Di María
    4. 81' - Geel - Achraf Hakimi
    5. 83' - Geel - Presnel Kimpembe
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 09/03/22 - 21:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    76'
    Karim Benzema
    76'
    Karim Benzema
    2 - 1

    Het leek de avond van Kylian Mbappé te worden - ruim een uur lang onhoudbaar in Madrid. Tot landgenoot Karim Benzema met een weergaloze hattrick alle spotlights overnam. Van 0-1 ging het naar 3-1: een comeback voor de geschiedenisboeken. Real Madrid stoot door in de Champions League, PSG incasseert een zoveelste uppercut op het kampioenenbal.

    Real Madrid - PSG in een notendop:

    • Sleutelmoment: PSG heeft alles onder controle tot Donnarumma op het uur plots vreselijk de mist ingaat. Benzema profiteert en zijn gelijkmaker wakkert het geloof bij Real weer aan. PSG gaat vervolgens op onwaarschijnlijke wijze kopje-onder.

    • Man van de match: Een wedstrijd om in te kaderen voor Karim Benzema. De Franse spits was met een heerlijke hattrick de auteur van de fenomenale remonte bij Real. Benzema won al zijn luchtduels en puurde 3 goals uit 5 doelpogingen binnen het kader. Dodelijk efficiënt.

    • Opvallend: Ook dit seizoen zal PSG de Champions League niet winnen. De Qatari moeten er stilaan grijs haar van krijgen. Sinds zij de Franse topclub overnamen in 2011 strandde PSG 4 keer in de kwartfinales, 4 keer in de 1/8e finales en 1 keer in de halve finales. Enkel in 2020 was PSG echt dicht bij eindwinst, toen was Bayern München te sterk in de finale.

    • Verkeerde keuze: Makkelijk praten achteraf natuurlijk, maar Mauricio Pochettino zal het zich nu misschien wel beklagen dat hij vanavond voor Donnarumma koos. Zijn flater gaf Real vleugels. Een geprikkelde Navas in doel tegen zijn ex-club was misschien een betere optie geweest.

    Real likt weer zijn wonden na klasseflits Mbappé

    De spelersbus van Real kreeg op weg naar Santiago Bernabéu een waanzinnig onthaal van de Madrileense fans. Het gaf de thuisploeg duidelijk vleugels, want die vloog er meteen stevig in. Toch kwam het eerste echte doelgevaar van PSG. Mbappé haalde vanuit een scherpe hoek uit, maar Courtois ging goed plat. 

    Rond het kwartier mocht Mbappé het na een flinke misrekening van Militao nog eens proberen. Opnieuw kwam Courtois als winnaar uit de strijd. Het waren kleine barstjes in de dominantie van Real en gaandeweg nam PSG het commando over. Benzema gaf wel even tegengas met een knap afstandsschot dat de vingertoppen van Donnarumma scheerde. 

    Een treffer van Mbappé werd afgekeurd voor buitenspel, maar kort voor de rust maakte het Franse goudhaantje tóch het verschil. Na balverlies van Carvajal stuurde Neymar Mbappé diep. De spits ging er als een raket vandoor en met enkel Alaba voor zich mikte hij de bal hard in de kortste hoek. Bernabéu verstomde, Courtois en Real bleven verslagen achter. 

    Mbappé leek PSG naar de kwartfinales te knallen:

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Benzema maakt het onmogelijke mogelijk

    Real kon zijn felle start van de eerste helft na de rust niet herhalen. Geen vuiltje aan de lucht dus voor PSG en dat leidde tot overmoed bij de bezoekers. Donnarumma dacht dat hij wel even flegmatiek kon uitvoetballen, maar onder druk van Benzema leverde hij de bal knullig in bij Vinicius. Die bood op zijn beurt Benzema de gelijkmaker aan. 

    De vlam sloeg plots in de pijp. Bij Real geloofden ze er weer in, bij PSG sloeg de vertwijfeling toe. Met de ijzersterk ingevallen Rodrygo in een glansrol bleef Real jagen op de tweede goal. Vinicius liet eerst nog een reuzenkans onbenut, maar een kwartier voor het einde stond het toch 2-1. Modric vond Benzema en die gaf Donnarumma van dichtbij weer het nakijken. 

    Verlengingen dus, maar zover kwam het niet. Een ontketend Real sloeg meteen na de aftrap opnieuw toe. Opgejaagd door Vinicius leverde Marquinhos de bal zomaar in bij Benzema en met een heerlijk tikje buitenkant voet maakte die zijn hattrick compleet. PSG bleef bont en blauw geslagen achter. De Franse topclub zag een quasi zekere plek in de kwartfinales in rook opgaan. 

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    90+4'

    Einde

    Dolle vreugde bij Real Madrid! Na een onwaarschijnlijke omwenteling stoot niet PSG, dat nochtans op voorsprong kwam dankzij Mbappé, maar Real door naar de kwartfinales van de Champions League. Een flater van Donnarumma leidde een heerlijke hattrick van Benzema in. PSG wist niet wat het overkwam en kon niet meer reageren. Geen finale in het eigen Parijs, opnieuw geen Beker met de Grote Oren voor de Franse topclub.

    90+1'

    extra time

    Messi doet de PSG-supporters nog even hopen met een vrije trap, maar zijn schot landt op het dak van het doel. De uitschakeling komt nu wel erg dichtbij voor PSG.

    89'

    Modric net niet

    Modric was al goed voor een prachtige assist en bijna pikt hij ook nog een goaltje mee. Vanaf de rand van de zestien krult hij de bal net over de kruising.

    88'

    Soms moet je niet lang nadenken over de man van de match

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    85'

    Rodrygo in de muur

    Kimpembe haalt de ijzersterk ingevallen Rodrygo onderuit aan het halve maantje. Real mag het nog eens proberen op een vrije trap op een bijzonder interessante plek. Rodrygo waagt zijn kans, maar mikt de bal in de muur.

    83'
    Paris Saint-Germain
    83'

    Sombere blik bij Pochettino. Hij ziet de bui al hangen. PSG heeft nog tiental minuten om alsnog verlengingen af te dwingen. Maar het is Real dat het spel nu blijft domineren.

    81'
    Paris Saint-Germain
    81'
    81'
    wissel
    78'

    Benzema keert de situatie helemaal om!

    Wat een knotsgekke ontwikkeling in Santiago Bernabéu! PSG heeft de 2-1 amper verteerd of Benzema maakt er met zijn derde van de avond al 3-1 van! Real zet meteen druk bij de aftrap en snoept de bal af. Opgejaagd door Vinicius levert Marquinhos de bal in bij Benzema en die laat Donnarumma met een tik buitenkant voet opnieuw kansloos achter. PSG hangt in de touwen!

    76'

    Benzema scoort!

    Niet te geloven! Real staat op uit de doden! Na een heerlijke aanval gelanceerd door Modric steekt de Kroaat de bal perfect door naar Benzema. Die geeft Donnarumma van dichtbij het nakijken.

    72'

    Vinicius mist reuzenkans

    Olala, wat laat Vinicius hier liggen! De bal komt met wat geluk voor zijn voeten, maar van dichtbij mikt hij in één tijd over. Hier zat veel meer in.

    71'

    Voor Paredes zit de wedstrijd erop. Hij wordt bij PSG naar de kant gehaald voor Gueye.

    67'

    Real jaagt op tweede goal

    De aanvallen van Real blijven nu komen. Nog één goal en de achterstand uit de heenwedstrijd is ongedaan gemaakt. PSG ziet plots af.

    66'

    Vinicius zet Donnarumma aan het werk met een knappe halve omhaal, maar de doelman is bij de pinken. Bovendien wordt er gefloten voor een voorafgaande overtreding van Militao.