UEFA Champions League - speeldag 1 - 05/04/22 - 21:02
Sadio Mané
0 - 2
Sadio Mané
34'

Liverpool staat met een been in de halve finales van de Champions League. Het Engelse topteam is met 3-1 gaan winnen op het veld van Benfica, de club van Rode Duivel Jan Vertonghen. Of volgt volgende week nog een mirakel in de terugmatch?

Benfica-Liverpool in een notendop

Sleutelmoment: Vlak na de rust trapte Nunez de aansluitingstreffer voorbij doelman Alisson. Nadien kantelde de wedstrijd helemaal. Benfica kreeg plots weer vertrouwen. Ze speelden fel en dynamisch, terwijl Liverpool nergens meer was. Benfica slaagde er echter niet in om de gelijkmaker te maken.

Man van de match: Ibrahima Konaté zorgde in het Estadio da Luz voor de vroege voorsprong van Liverpool. Hij kopte zijn eerste Champions League-doelpunt ooit binnen. Zijn doelpunt haalde de wind uit de zeilen bij Benfica.

Opvallend: Liverpool zet ook buitenshuis graag een reeks neer. Al voor de achtste keer op een rij pakte het de volle buit op verplaatsing.

Liverpool domineert in 1e helft, maar wankelt in 2e

De Reds namen meteen het heft in handen. We noteerden 65% balbezit voor de bezoekers.

Konaté bracht Liverpool na 17 minuten op voorsprong. De Fransman werd aan de tweede paal vergeten en kopte vervolgens de bal vlotjes binnen in de rechterbovenhoek: 0-1.

Liverpool leek de wedstrijd snel te beslissen. In minuut 34 zetten de bezoekers een geweldige actie op poten.

Diaz controleerde uitstekend een verre bal van Alexander-Arnold. Mané tikte de bal simpel binnen, na een geweldige assist van Diaz: 0-2. Benfica kwam er in de eerste helft niet aan te pas.

Vier minuten na de rust bracht Nunez opnieuw spanning in de match: 1-2. Konaté trapte naast een voorzet van Silva, maar Nunez pikte op en werkte vervolgens goed af.

voetballers
Meteen na de rust kwam Benfica weer in de wedstrijd.

De wedstrijd kantelde volledig. Benfica kreeg weer vleugels en speelde fel en enthousiast, onder luide aanmoedigingen van hun fans.

Liverpool zakte in de tweede helft een beetje weg. De bezoekers vormden geen gevaar meer en de doelpogingen bleven uit. Mané en Salah, beiden anoniem in de tweede helft, werden vervangen door Klopp.

Hoewel Liverpool maar weinig kansen creëerde in de tweede helft, stelde Diaz twee minuten voor het eind van de wedstrijd toch orde op zaken: 1-3. De Engelsen staan met anderhalf been in de halve finales van de Champions League.

Liverpool wint voor de eerste keer in hun geschiedenis 8 opeenvolgende uitwedstrijden op een rij

Fase per faselaatste update: meer dan 2 jaar geleden

22:55

De heenwedstrijd Benfica-Liverpool zit erop. In de 2e helft konden Vertonghen en co de scheve situatie niet meer rechttrekken. We krijgen een logische overwinning voor Liverpool.

90+8' tweede helft
90+6'

Odysseas voorkomt de 1-4

Jota maakt er in de slotminuut nog bijna 1-4 van. Hij komt alleen voor doel te staan, maar Odysseas weet redding te brengen.

90+5'

Beide spelers zijn opgelapt, maar moeten nog even wachten om het veld op te komen. We krijgen nog eens drie minuten erbij.

90+3'

Stevige botsing

Fabinho en Otamendia botsen ongelukkig tegen elkaar aan. Vooral Fabinho deelt in de klappen. Dit ziet er niet al te best uit.

90+1'

We zitten ondertussen al in de extra tijd en we spelen nog zo'n drie minuten. Wie kan nog iets in de toegevoegde tijd?

90+1'

88'

Diaz scoort de 1-3 voor Liverpool

Boeken toe voor Benfica. Diaz wordt diep gestuurd door Keita en hij omspeelt listig doelman Odysseas.

84'

Diaz trapt naast

Eindelijk nog eens een actie van Liverpool. Henderson trapt de bal voor doel, maar Diaz krijgt het leer niet tussen de palen.

82'

66% balbezit

Liverpool heeft net zoals tijdens de eerste helft het meeste balbezit, maar doet er weinig mee. Benfica daarentegen stormt bij elke kans naar voren.

77'

Nog 10 minuten

Benfica heeft nog 10 minuten om een gelijkspel uit de brand te slepen.

75'

De Bruyne brengt City op voorsprong

In de andere kwartfinale vanavond tussen Manchester City en Atlético Madrid schiet niemand minder dan Kevin de Bruyne City op voorsprong. Het staat 1-0.

70'

Vervanging bij Benfica

Taarabt wordt naar de kant gehaald voor Meité.

68'

Geen strafschop

Nunez gaat neer na een brede arm van van Dijk. De Portugezen schreeuwen om een strafschop, maar voor scheidsrechter Manzano is dit er geen waard. Liverpool komt hier goed weg!