Jovic
Jovic scoorde de gelijkmaker in de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd.

Servië houdt EK-kansen alsnog in leven met treffer in 95e minuut tegen Slovenië

 do 20 juni 2024 16:31
  1. 25' - Geel - Filip Mladenovic
  1. 54' - Geel - Saša Lukic
  2. 63' - Verv. Jan Mlakar door Jon Gorenc-Stankovic
  3. 64' - Verv. Dusan Vlahovic door Luka Jovic
  4. 64' - Verv. Saša Lukic door Sergej Milinkovic-Savic
  5. 69' - Doelpunt - Žan Karnicnik (1 - 0)
  6. 76' - Verv. Benjamin Sesko door Zan Vipotnik
  7. 76' - Verv. Petar Stojanovic door Benjamin Verbic
  8. 81' - Verv. Andrija Živkovic door Veljko Birmancevic
  9. 82' - Verv. Dušan Tadic door Lazar Samardzic
  10. 87' - Geel - Erik Janza
  11. 90+1' - Verv. Timi Elšnik door David Brekalo
  12. 90+2' - Geel - Luka Jovic
  13. 90+3' - Geel - Mijat Gacinovic
  14. 90+4' - Geel - Zan Vipotnik
  15. 90+5' - Doelpunt - Luka Jovic (1 - 1)
Europees Kampioenschap - speeldag 2 - 20/06/24 - 15:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
69'
Žan Karnicnik
69'
Žan Karnicnik
1 - 0
90+5'
Luka Jovic
1 - 1
Luka Jovic
90+5'

Eén doelpunt in minuut 95 heeft alle kansen omgegooid. Revelatie Slovenië leek op weg naar zijn eerste EK-zege en de 1/8e finale, maar een late gelijkmaker van de ingevallen Luka Jovic hield Servië alsnog in leven.

15 video's
Slovenië - Servië in een notendop
  1. Man van de match
    Met een doelpunt en twee minuten later een cruciaal block is Karnicnik de held van de Sloveense natie. De rechtsachter was sterk, al ging hij in het absolute slot niet stevig genoeg in duel tegen Jovic.
  2. Sleutelmoment
    Een goede match was het zeker niet, favoriet Servië moest tot overmaat van ramp na zeventig minuten achtervolgen. In de allerlaatste momenten hees invaller Jovic zijn land alsnog naast de Slovenen. Verdiend was het niet, maar met één puntje heeft Servië wel nog een kans op de kwalificatie.
  3. Opvallend
    De Slovenen spelen geen geweldig voetbal voorlopig en ook wonderkind Sesko is nog niet echt opgedaagd. Dan is het maar aan de backs om de spotlight op te eisen. Na linksachter Janza tegen Denemarken, was Karnicnik vandaag vanop rechts goed voor een doelpuntje.

Draak

In een korte poule op een toernooi is het altijd van moeten, zeker als je zoals Servië (of België) op 0 punten staat. Slovenië ging met 1 punt de buren uit de Balkan nipt vooraf.

 

Dringend, aanvallend voetbal was dus nodig, maar geen van beide ploegen kwam in de eerste helft daar echt aan toe. De Serviërs eisten de bal meer op, maar Slovenië dwong 35 minuten lang de enige kansen af in een trage, lome partij.

 

Net voor rust volgde dan wel nog wat gevaar aan beide kanten. Sloveen Elsnik ging dankzij een gek één-tweetje met Serviër Lukic de zestien in en raakte de paal. Mitrovic testte aan de overzijde Oblak, Elsnik redde op de lijn.

Moeten-moeten

Gacinovic was het verse Servische bloed aan rust, en bracht de eerste minuten meer gevaar. Mitrovic zag zich weer gestopt door Oblak.

 

Druk ontwikkelde Servië wel, maar kansen volgden niet echt. Sesko probeerde voor Slovenië de winkelhaak te raken, Rajkovic zat er goed tussen.

 

Op de tussenkomst van Karnicnik had de Servische doelman geen antwoord. De rechtsachter zette zelf een counter op, en maakte die enkele stationnetjes verder zelf ook af aan de tweede paal. Ex-Genkie Milinkovic-Savic liet te makkelijk lopen.

 

Het werd van "moeten-moeten" voor de Serviërs, die aan de omsingeling van Oblak's doel begonnen. Mitrovic raakte de lat, maar verder was de kwaliteit bij de Serviërs bedroevend laag. 

 

Na vijf minuten extra tijd leek Servië op de rand van de uitschakeling te staan, maar vermeed op het allerlaatste nippertje alsnog de blammage. Met doelman Rajkovic mee in de zestien landde de laatste corner van Ivan Ilic op het hoofd van Jovic, die alle frustratie in de menigte brulde. De boete voor de bekers is zo meteen terugbetaald. Alles nog te doen in de laatste speeldag.

Gerelateerd:

Jovic: "Mijn belangrijkste doelpunt ooit"

Luka Jovic maakte op de valreep de gelijkmaker voor Servië: "Ik denk dat dit mijn belangrijkste goal is, omdat het doorslaggevend zou kunnen zijn. We speelden twee goede wedstrijden tegen kwalitatieve tegenstanders. Net zoals tegen Engeland gingen we vandaag voor de rust, maar misschien hebben we wel de meest realistische uitslag gekregen. We gaan ons alleszins op dezelfde manier voorbereiden op Denemarken."

 

De kopbal van Jovic ging voorbij doelman Jan Oblak, die er niet al te goed uitzag: "Doelpunten slikken in de laatste seconden doet pijn. Het is ons vandaag niet gelukt om te winnen, nog één wedstrijd te gaan. Het is moeilijk te vatten hoe het doelpunt is kunnen vallen, maar als hun hele team in de aanval gaat is het steeds een probleem."

Fase per faselaatste update: 3 maanden geleden

16:54

Draak levert puntendeling op

Servië leeft nog. Na een slechte wedstrijd, waarin Slovenië op voorsprong kwam dankzij een sterke Karnicnik, heeft Jovic in het absolute slot voor een overhoopt punt gezorgd. De mannen van Stojkovic komen met de schrik vrij, maar zullen in de slotmatch tegen Denemarken beter moeten kunnen om zich te plaatsen.

90+7'

Jovic met de gelijkmaker in de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd

90+7' tweede helft
90+5'
90+5'

Het is onverdiend, maar op slag van affluiten maken de Serviërs gelijk! Jovic wint het duel van Karnicnik en kopt de bal in het verste zijnetje. Oblak ziet er niet al te goed uit, maar de Serviërs zullen er geen fluit om geven.

90+5'

Servië krijgt een laatste corner, doelman Rajkovic stormt mee naar voren.

90+4'
,
Slovenië
90+3'

Gacinovic is de volgende in het boekje van Kovacs, in de buurt van de Servische fans. Die gooien al hun bier op het veld, zo lekker zal het dan ook niet zijn.

90+3'
90+2'

Sloveense held Karnicnik pakt nog een minuutje tijd. Jovic probeerde een omhaal, en kwam daarbij in de buurt van de verdediger.

90+2'
,
Servië
90+1'

Jovic pakt geel, na een gefrustreerde duw aan een Sloveen. Beetje licht, maar Kovacs is strikt.

90+1'
90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Laatste kans

Van Kovacs krijgen de Serviërs nog vijf minuten respijt. Tegelijk brengt Kek nog een Sloveense verdediger.

88'

Het is pompen nu. Ballen pompen voor de Serviërs, die de rand van de uitschakeling aan het opzoeken zijn. Pompen of verzuipen voor de Slovenen, die niet veel meer voetballen.

87'
,
Slovenië
86'

De kwaliteit van het Servische spel is beneden alle peil. Nadat Ilic een ver schot gekeerd ziet door Stankovic, krijgt hij de mogelijkheid om voor te zetten. Lang niet goed genoeg, Jovic maakt zich centraal boos.