EK-kwalificatie - speeldag 10 - 20/11/23 - 20:45
60'
Jani Atanasov
1 - 1
60'

Engeland was al zeker van een ticket voor het EK, maar het heeft zijn kwalificatiecampagne niet in schoonheid kunnen afsluiten. Tegen Noord-Macedonië toonde het zich tandeloos en leek het na een strafschop zijn ongeslagen status kwijt te spelen. Maar een owngoal op het uur bracht alsnog redding voor Harry Kane en co.

Even leek er een complete verrassing in de maak.

Vlak voor de rust van een bijzonder flauwe eerste helft kreeg Noord-Macedonië nog een strafschop tegen Engeland, dat op dat punt nog steeds ongeslagen was in zijn kwalificatiecampagne.

Enis Bardhi schaarde zich achter de bal en mikte het leer in de verste hoek, maar Jordan Pickford ging uitstekend plat. Hij trad zo in de voetsporen van Joe Hart, die - door Ronaldinho in 2013 af te stoppen - de laatste Engelse keeper was die een strafschop tijdens de reguliere speeltijd wist te redden.

Het bleek echter een maat voor niets te zijn geweest ... Bardhi duwde de rebound gewoon binnen.

Harry Kane to the rescue. De diepe spits werd op het uur tussen de lijnen gebracht en kopte de gelijkmaker nog geen minuut later via Jani Atanasov binnen.

Na een troosteloos gelijkspel behielden de Engelsen zo toch hun ongeslagen status in de EK-kwalificatiecampagne.