Ga naar de inhoud
KV Mechelen speelt de bekerfinale.

KV Mechelen is eerste finalist in Beker van België na felbevochten zege tegen tienkoppig Zulte Waregem

 di 28 februari 2023 22:25
ZWA
einde
1-2
KVM
 1. 36' - Rood - Alessandro Ciranni
 2. 44' - Verv. Rob Schoofs door Julien Ngoy
 1. 51' - Geel - Alec Van Hoorenbeeck
 2. 56' - Geel - Julien Ngoy
 3. 64' - Verv. Alec Van Hoorenbeeck door Lucas Bijker
 4. 64' - Verv. Alessio Da Cruz door Jordi Vanlerberghe
 5. 76' - Doelpunt - David Bates (1 - 0)
 6. 77' - Geel - Birger Verstraete
 7. 83' - Verv. Nicolas Rommens door Abdoulaye Sissako
 8. 84' - Verv. Wout De Buyser door Lukas Willen
 9. 87' - Verv. Nikola Storm door Yonas Malede
 10. 90+3' - Geel - Jelle Vossen
Croky Cup - speeldag 2 - 28/02/23 - 20:47
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
76'
David Bates
76'
David Bates
1 - 0

KV Mechelen mag zich opmaken voor een hoogdag op de Heizel. Het plaatste zich als eerste voor de finale van de Beker van België door - net als in de heenmatch - Zulte Waregem te kloppen. Eenvoudig was dat, ondanks streng rood voor de bezoekers, allerminst. Pas een kwartier voor tijd scoorde David Bates de verlossende treffer. Wacht over enkele weken Union of Antwerp in de finale?

Van de kaart

Zulte Waregem heeft zijn laatste wedstrijd zonder degradatiedruk gespeeld, maar liet die niet zonder slag of stoot voorbijgaan.

 

Dat het in de halve finale van de beker nog eens het juk van de competitie van zich af mocht schudden, was duidelijk een verademing voor de bezoekers. Mbaye Leye bracht een ultra-offensieve ploeg aan de aftrap en stuurde zijn manschappen resoluut in het offensief.

 

Met KV Mechelen trof Essevee in de beginfase alleszins zijn evenknie qua enthousiasme en aanvallende overgave, maar de onbevangenheid van het geanimeerde bekerduel werd na een dik half uur opgeschrikt door een strenge rode kaart. 

 

Een zeer zwaar verdict na een tackle van Ciranni. Zeker omdat de VAR enkele ogenblikken eerder een gelijkaardige fase met Schoofs zomaar liet passeren. "Ik snap er helemaal niets meer van", klonk het na de wedstrijd bij Jelle Vossen.

Dat Zulte Waregem inmiddels geconditioneerd is om recht te krabbelen in moeilijke momenten, liet het vandaag nog maar eens zien. De bezoekers bleven na de pauze charmeren met hun onverzettelijkheid.

 

Toch moest Essevee in het slot van de wedstrijd een zoveelste domper dit seizoen incasseren. In een moment van onoplettendheid glipte Bates de grote rechthoek in, om zo de bezoekers de doodsteek toe te kennen.


Zulte Waregem kan zijn moeilijke seizoen door de uitschakeling geen laagje glans geven met een bekerfinale, maar kan op deze prestatie wel bouwen om de degradatiestrijd de komende weken aan te gaan. 

 

KV Mechelen krijgt op zijn beurt een extra kans om zijn moeizame seizoen in schoonheid af te sluiten. "Dit is een ferme opluchting na een allerminst makkelijke periode", klonk het bij de feestende thuisploeg.

Hairemans: "Opluchting na een moeilijk seizoen"

Storm: "We hadden het moeilijk, maar we staan op de Heizel"

Defour: "Dit is fantastisch voor onze club"

Gerelateerd:

Fase per fase

22:43

EINDE: 1-0!

KV Mechelen mag zich opmaken voor een hoogdag op de Heizel. Het plaatste zich als eerste voor de finale van de Beker van België door - net als in de heenmatch - Zulte Waregem te kloppen. Eenvoudig was dat, ondanks streng rood voor de bezoekers, allerminst. Pas een kwartier voor tijd scoorde David Bates de verlossende treffer. Wacht over enkele weken Union of Antwerp in de finale?

90+5' tweede helft
90+3'
Zulte Waregem
90+2'

Nikola Storm krijgt nog een applauswissel. Zulte Waregem blijft proberen, maar de moed zakt stilaan in de schoenen van de bezoekers. KV Mechelen is op weg naar de Heizel.

87'
wissel
84'

Een laatste wapenfeit van Mbaye Leye. De trainer van de bezoekers gooit nog twee verse krachten in de strijd. Lukas Willen en Abdoulaye Sissako moeten het tij proberen te keren voor Essevee.

84'
wissel
83'
79'

Het gaat plots heel snel bij de thuisploeg. De uitbundige thuisaanhang heeft nog niet met zijn ogen kunnen knipperen na de 1-0 of het voelt zijn hartslag al een tweede keer ferm pieken. Bossut is volledig geklopt door een afgeweken schot van Hairemans, maar krijgt steun van de deklat. De bal kaatst terug op het hoofd van Ngoy - die gewoon moet binnenknikken, maar de aanvaller van KVM kopt pal in de handen van Bossut. 

78'
77'
77'
74'

Doelpunt KV Mechelen: 1-0

Het weerbarstige Zulte Waregem krijgt dan toch het spreekwoordelijke deksel op de neus. Mrabti zwiept de bal behendig over alle Waregemse hoofden heen. Bates is wél bij de pinken en kan de bal moederziel alleen in de korte hoek duwen. Dit lijkt de definitieve doodsteek voor de bezoekers.

72'

Daar was het openingsdoelpunt bijna. Birger Verstraete duikt nog eens op in de grote rechthoek en krijgt de bal ook voor zijn voeten geschoven. De onvermoeibare middenvelder van de thuisploeg pakt uit met een draaiballetje naar de verste hoek, maar mikt het leer nipt naast. Bossut haalt opgelucht adem.

71'

Het is aftellen voor de supporters van KV Mechelen. Voor Zulte Waregem is het nu of nooit: kan het nog een stormloop bewerkstelligen?

Tom Boudeweel op Radio 1
66'