AA Gent wurmt zich via de verlengingen voorbij Cercle Brugge naar de kwartfinales

  1. 41' - Geel - Matisse Samoise
  2. 40' - Geel - Alessio Castro-Montes
  3. 19' - Geel - Julien De Sart
  1. 86' - Verv. Ayase Ueda door Yann Gboho
  2. 75' - Verv. Ibrahim Salah door Laurent Depoitre
  3. 68' - Geel - Olivier Deman
  4. 54' - Geel - Dino Hotic
  5. 49' - Geel - Ibrahim Salah
  6. 47' - Verv. Julien De Sart door Andrew Hjulsager
   1. 105+1' - Verv. Charles Vanhoutte door Abu Francis
   2. 105+1' - Verv. Matisse Samoise door Malick Fofana
   3. 95' - Verv. Dino Hotic door Senna Miangue
   4. 94' - Geel 2 - Olivier Deman
    1. 120' - Doelpunt - Malick Fofana (2 - 0)
    2. 118' - Verv. Thibo Somers door Robbe Decostere
    3. 115' - Geel - Senna Miangue
    4. 113' - Verv. Christiaan Ravych door Emilio Kehrer
    5. 113' - Verv. Hong Hyun-seok door Bruno Godeau
    6. 110' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
    110'goalHugo Cuypers1 - 0
    120'goalMalick Fofana2 - 0

    AA Gent ligt nog altijd op koers voor een tweede Croky Cup op een rij. Tegen Cercle Brugge was het in de reguliere speeltijd afzien, maar in de verlengingen was er dan toch de bevrijding voor Gent, met dank aan Cuypers en Fofana.

    KAA Gent - Cercle Brugge in een notendop

    • Sleutelmoment: Deman krijgt een controversiële rode kaart in het begin van de verlengingen. Vanaf dat moment had AA Gent de wedstrijd volledig onder controle en kon het nog twee keer scoren. 

    • Man van de match: Nardi zorgde er eigenhandig voor dat AA Gent naar de verlengingen mocht gaan door zijn wereldredding op het einde van de reguliere speeltijd. 

    • Opvallend: De jonge Jens Petter Hauge stond nog maar net op het veld en kon meteen alleen op Warleson afstevenen, om dan de bal panklaar voor Cuypers te leggen. 

    Doelpunten

    • 109': Cuypers 1-0
    • 119': Fofana 2-0

    Bekerwinnaar kon niet imponeren in de eerste helft

    AA Gent had als bekerwinnaar van vorig seizoen de eer hoog te houden. Met Cercle Brugge op bezoek zou dat geen al te zware opdracht mogen zijn, maar niets bleek minder waar. Davy Roef, bekerheld van vorig seizoen, moest plaats maken voor Paul Nardi. Zou hij de nieuwe held van Gent kunnen worden in de Croky Cup?

     

    AA Gent startte weliswaar dominant aan de wedstrijd, maar eens Cercle Brugge zich fatsoenlijk kon opstellen, kantelde de wedstrijd. Alhoewel de uitploeg geen zwaar overwicht had, kon het wel de meeste kansen afdwingen in de eerste helft. Deman stootte zelfs een keer op de paal.

     

    De ploeg van Hein Van Vanhaezebrouck had geen antwoord op de hoge druk van Cercle en verloor regelmatig op cruciale posities de bal. Maar als de manschappen van Hein snel combineerden, konden ze wel snel meters boeken op het veld. Grote kansen kwamen er evenwel niet van.

     

    Rusten met 0-0 dus. 

    Nardi houdt AA Gent in de wedstrijd

    In de tweede helft werd Hjulsager ingebracht voor De Sart, die al geel had gekregen. Hij zou voor infiltraties moeten zorgen in de zestien, wat hij ook regelmatig zou doen. Even later werd het zwaar geschut zelfs ingebracht in de vorm van Laurent Depoitre. Zouden de wissels iets kunnen betekenen?

     

    Ondertussen bleef Cercle Brugge kansen creëren. Een bal op de paal van Somers, een schot van Denkey op twee meter van de goal… En toch konden ze niet scoren. Nardi zat er telkens geweldig bij. Een goede keuze van Vanhaezebrouck, zo bleek.  

     

    Maar opnieuw bleef de wedstrijd op een droge 0-0 steken. Verlengingen waren nodig om de wedstrijd in een plooi te leggen. 

    Cuypers verlost AA Gent

    Zo goed als Deman was in de reguliere speeltijd, zo ongelukkig was hij in de verlengingen. Hij kreeg na drie minuten een tweede gele kaart voor een overtreding op Samoise. Cercle Brugge moest met 10 man verder. 

     

    Na 109 minuten was het dan zo ver. Een geweldige actie van invaller Hauge zorgde ervoor dat Cuypers kon binnentikken. De verlossing voor de supporters in de Ghelamco Arena was groot.  Op de valreep kon Fofana de score nog verdubbelen na een afgeweken bal op Decostere. 

     

    De invallers deden waren dus wel degelijk op de afspraak. Een goede tactische zet van Vanhaezebrouck, zo bleek achteraf.

     

    AA Gent speelde al bij al een matige wedstrijd, maar bekert uiteindelijk wel voort naar de kwartfinales. 

    Charles Vanhoutte: "Ik weet niet wat de scheidsrechter bezielde"

    Vanhoutte reageerde ontgoocheld na de wedstrijd: "We hadden de beste mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Paul Nardi deed het fantastisch."

     

    "In de verlengingen was de tweede gele kaart voor Deman het kantelpunt. Ik weet niet wat de scheidsrechter bezielde om daar geel voor te trekken."

     

    Hij haalde meteen uit naar de scheidsrechters en het gebrek aan de VAR, iets waar de coaches later ook op terugkwamen in de persconferentie. 

     

    "Vanaf dat er geen VAR is, zie je het niveau van de Belgische scheidsrechters. Daar valt niet veel over te zeggen."

    Hein Vanhaezebrouck: "Ik had het gevoel dat we de penalty's zouden verliezen"

    "Eenmaal we moeten opbouwen van achterin was het moeilijk. Voor sommige jongens moeilijker, voor andere makkelijker. Maar we zijn die challenge aangegaan", begon Vanhaezebrouck na de wedstrijd.

     

    "Op het einde oogden wij iets vermoeider. We hebben getwijfeld om te wisselen, maar overleg op de bank heeft ons doen wachten tot het einde. Ik had liever al iets vroeger gewisseld." 

     

    Vanhaezebrouck geeft wel toe dat de rode kaart geholpen heeft: "We moeten niet flauw doen, die 11 tegen 10 situatie heeft ons erdoor getrokken. Met 11 tegen 11 had het misschien naar penalty's gegaan en ik had het gevoel dat we die penalty shootout zouden verliezen."

    Fase per fase

    1. rust na 120 minuten, 22 uur 33. AA Gent bekert na 120 minuten verder dankzij Cuypers en Fofana. Na 120 minuten kennen we eindelijk een winnaar: AA Gent bekert door ten koste van Cercle Brugge. De uitploeg had wel degelijk de kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar was onzorgvuldig mijn zijn kansen en botste op een sterke Nardi.  .
    2. tweede verlenging, minuut 124 match afgelopen
    3. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 120 door Malick Fofana van KAA Gent. 2, 0.
    4. tweede verlenging, minuut 118. Doelpunt Fofana via been Decostere. AA Gent kan zijn voorsprong in de verlengingen verdubbelen. Warleson ziet de bal binnenvallen net onder de lat in het zijnet. Een gelukje voor invaller Fofana na een afgeweken bal op Decostere.  .
    5. tweede verlenging, minuut 118. Vervanging bij Cercle Brugge, Robbe Decostere erin, Thibo Somers eruit
    6. tweede verlenging, minuut 117. Gele kaart voor Miangue. Miangue komt met de voet vooruit in op Hauge, die sterk is ingevallen. Laforge trekt meteen geel, maar Vanhaezebrouck gebaart dat het karton misschien wel een andere kleur mocht hebben.  .
    7. Gele kaart voor Senna Miangue van Cercle Brugge tijdens tweede verlenging, minuut 115
    8. tweede verlenging, minuut 113. Vervanging bij Cercle Brugge, Emilio Kehrer erin, Christiaan Ravych eruit
    9. tweede verlenging, minuut 113. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Hong Hyun-seok eruit
    10. tweede verlenging, minuut 112. Op de valreep lijkt AA Gent de wedstrijd dan toch nog naar zich toe te trekken. Een tienkoppig Cercle lijkt uitgeput en niet meer in staat om de achterstand nog weg te werken.  .
    11. tweede verlenging, minuut 110.
    12. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 110 door Hugo Cuypers van KAA Gent. 1, 0.
    13. tweede verlenging, minuut 109. Doelpunt Cuypers. Na een mooie combinatie kan Gent dan toch de 1-0 maken in het slot van de wedstrijd. Hauge loopt alleen op Warleson af, maar legt de bal uitstekend horizontaal op Cuypers die het leer maar hoeft binnen te tikken.  .
    14. Grote kans voor Hjulsager. Hjulsager infiltreert opnieuw in de box en krijgt de bal goed voor zich uitgespeeld. Hij krijgt tijd om af te werken, maar zijn schot is niet goed genoeg om Warleson te kloppen.  . tweede verlenging, minuut 106.
    15. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    16. tweede verlenging, 22 uur 15. De Gentse aanhang gaat nog eens achter hun spelers staan. Of het ook zal helpen, moeten de komende vijftien minuten uitwijzen.  .
    17. rust na 105 minuten, 22 uur 14. Rust na eerste verlenging. Ook al worden er niet veel kansen gecreëerd, toch heb je het gevoel dat er nog een goal kan vallen in deze verlengingen. Er ligt veel ruimte voor beide ploegen. Kan iemand daar gebruik van maken en de wedstrijd in een plooi leggen?  .
    18. eerste verlenging, minuut 106. Vervanging bij Cercle Brugge, Abu Francis erin, Charles Vanhoutte eruit
    19. eerste verlenging, minuut 106. Vervanging bij KAA Gent, Malick Fofana erin, Matisse Samoise eruit
    20. eerste verlenging, minuut 105. Op het einde van de eerste helft komt de wedstrijd dan toch tot leven. Een snelle aanval van Cercle resulteert in een grote kans voor Gboho, die bijna per ongeluk de bal voorbij Nardi krijgt.  .