Deinze mist afspraak met geschiedenis door succesvol slotoffensief Zulte Waregem

  1. 90+2' - Verv. Jellert Van Landschoot door Mamadou Koné
  2. 90+2' - Geel - Alessio Staelens
  3. 90+1' - Verv. Gonzalo Almenara door Christophe Janssens
  4. 90+1' - Geel - Christophe Janssens
  5. 89' - Doelpunt - Alioune Ndour (1 - 2)
  6. 87' - Doelpunt - Alioune Ndour (1 - 1)
  7. 87' - Geel - Chinonso Offor
  8. 86' - Verv. Liridon Balaj door Jur Schryvers
  9. 85' - Gemiste strafschop - Daniel Ramírez
  10. 83' - Geel - Steve De Ridder
  11. 83' - Geel - Timothy Derijck
  12. 79' - Verv. Nicolas Rommens door Lasse Vigen Christensen
  13. 79' - Verv. Abdoulaye Sissako door Pape Diop
  14. 66' - Verv. Novatus Miroshi door Chinonso Offor
  15. 64' - Geel - Moudou Tambedou
  16. 50' - Doelpunt - Liridon Balaj (1 - 0)
  17. 47' - Verv. Mamadou Sangaré door Daniel Ramírez
  18. 47' - Verv. Oleksandr Drambaev door Alessandro Ciranni
  50'goalLiridon Balaj1 - 0
  87'goalAlioune Ndour1 - 1
  89'goalAlioune Ndour1 - 2

  Zulte Waregem heeft met Deinze de laatste tweedeklasser uitgeschakeld. Deinze was 80 minuten baas en had misschien meer dan een 1-0-voorsprong verdiend. Essevee schoot in de laatste 10 minuten toch wakker. Ndour was de held met 2 treffers.

  Doelpunten:

  47' Balaj 1-0
  88' Ndour 1-1
  90' Ndour 1-2

  Deinze-Zulte Waregem in een notendop

  • Sleutelmoment: Deinze was al één helft heer en meester en trekt na de rust de lijn gewoon door, eerst met de 1-0 van Balaj en 5 minuten later met een bal op de paal van Van Landschoot. De 2-0 valt uiteindelijk niet en zo blijft Zulte Waregem erin geloven.
   
  • Man van de Match: Alioune Ndour zat 80 minuten in de zak van de Deinze-defensie, maar twee keer wordt hij alsnog uit het oog verloren en twee keer is het kassa voor Essevee en zijn penningmeester.
   
  • Geschiedenis: Deinze was nog nooit in zijn geschiedenis verder geraakt dan de 1/8e finales en ook nu wordt die mijlpaal niet overschreden.

  Al Deinze wat de klok slaat

  Wie na 80 minuten nog één eurocent om de kansen van Zulte Waregem had gegeven, was voor gek verklaard. Een ontstellend zwak Essevee - dat veel zieken en geblesseerden als excuus kon inroepen - raakte nauwelijks aan het vijandige doel.

  Deinze daarentegen speelde als een eersteklasser met vertrouwen. Was de eerste helft nog saai en steriel, dan viel er na de rust wel wat te beleven. Balaj profiteerde van te veel ruimte bij de 1-0.

  Zulte Waregem had blijkbaar zijn lesje niet geleerd, want ook Van Landschoot mocht naar hartenlust draaien en keren. Zijn schot ketste uiteindelijk af op de paal. Op een kopbal van Almenara moest Bossut dan weer redden.

  Het venijn zit in de staart

  Intussen bleef Mbaye Leye maar aanvallers als parachutisten in zijn ploeg droppen. Deinze leek niet onder de indruk, tot een penaltymisser van Ramirez de vlam toch in de Waregemse pan liet slaan.

   

  Plots ging het snel. Ndour had zich blijkbaar goed verstopt, want hij dook onbedreigd op aan de tweede paal voor de 1-1. Bij de winning goal had hij veel meer te doen. Snoeihard nagelde hij de bal in de kruising.

   

  Bij Deinze wisten ze niet goed wat hen was overkomen. Er was te weinig tijd om nog te reageren. Zulte Waregem ontsnapt en mag zich gelukkig prijzen. Al zullen die eerste 80 minuten Leye wel tot nadenken stemmen.

  Staelens: "Er stond maar 1 ploeg op het veld"

  • Alessio Staelens (Deinze): "Er stond maar één ploeg op het veld vandaag. Ik ben heel ontgoocheld, hier heb ik geen woorden voor. Zulte Waregem heeft niet één kans bijeen gevoetbald tot die penalty. Hoe het dan toch is gekanteld? Ze hebben er 3-4 spitsen ingezet en toen kwamen we sowieso onder druk te staan."
   
  • Sammy Bossut (Zulte Waregem): "We waren niet goed begonnen, maar zij kwamen met een gelukje op voorsprong. We weten wel dat we kunnen terugkeren na een achterstand. We hebben karakter in de ploeg. Het is onze verdienste dat we het niet hebben opgegeven en zijn blijven strijden. Dit moet vertrouwen geven voor onze volgende match, tegen STVV."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: Zulte Waregem naar de kwartfinales. Deinze schrijft dan toch geen geschiedenis door voor het eerst de kwartfinales te halen. Zulte Waregem liet de match in de laatste 10 minuten helemaal kantelen, met dank aan Ndour. .
  3. tweede helft, minuut 95. Nog even een prangend momentje op een ultieme vrijschop voor Deinze. Maar Bossut neutraliseert het gevaar. Dat zal het dan wel geweest zijn, zeker? .
  4. tweede helft, minuut 93. De helft van de extra tijd zit erop, maar Zulte Waregem houdt Deinze weg van doel. .
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Deinze, Mamadou Koné erin, Jellert Van Landschoot eruit
  6. Gele kaart voor Alessio Staelens van Deinze tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 91. Deinze moet nu plots alles op alles zetten om nog verlengingen af te dwingen. Maar we zitten al in de extra tijd. Wie had dit scenario verwacht na de eerste dramatische 80 minuten van Essevee? .
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Deinze, Christophe Janssens erin, Gonzalo Almenara eruit
  9. Gele kaart voor Christophe Janssens van Deinze tijdens tweede helft, minuut 91
  10. tweede helft, minuut 89. GOAL: Weer Ndour!! Deinze geeft het helemaal weg in de slotfase. Ndour is de beul met dienst. Hij is weer los op de rechterflank en jast de bal staalhard in de kruising. Lekkere goal! .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Alioune Ndour van Zulte Waregem. 1, 2.
  12. tweede helft, minuut 87. GOAL: Ndour dan toch met de gelijkmaker! Zulte Waregem lijkt dan toch te ontsnappen, of toch voorlopig. Ndour duikt op een hoge bal op aan de tweede paal. Hij kan vrij makkelijk binnenschuiven. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Alioune Ndour van Zulte Waregem. 1, 1.
  14. Gele kaart voor Chinonso Offor van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 87
  15. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Deinze, Jur Schryvers erin, Liridon Balaj eruit
  16. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 85 door Daniel Ramírez van Zulte Waregem.
  17. Miras redt de penalty! Miras redt de strafschop! Ramirez trapt op de perfecte hoogte voor een doelman en ook niet al te ver in de hoek. . tweede helft, minuut 83.
  18. Gele kaart voor Steve De Ridder van Deinze tijdens tweede helft, minuut 83
  19. Gele kaart voor Timothy Derijck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 83
  20. tweede helft, minuut 82. Penalty voor Zulte Waregem! Essevee krijgt dan toch een strafschop, nadat ze de eerst niet hadden gekregen van De Cremer. Doelpuntenmaker Balaj raakt de bal met zijn hand. Nu nog onder elkaar uitmaken wie mag trappen. Dat lijkt geen sinecure. Ramirez is de uitverkoren man. Een Spanjaard versus een Spanjaard. .