BEKIJK: Genk bedankt topschutter Paul Onuachu voor simpele zege tegen Westerlo

  1. 15' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Rubin Seigers
  2. 90+1' - Geel - Maxim De Cuyper
  3. 88' - Verv. Paul Onuachu door Mbwana Samatta
  4. 88' - Verv. Mike Trésor door András Németh
  5. 83' - Geel - Pietro Perdichizzi
  6. 82' - Geel - Daniel Muñoz
  7. 79' - Verv. Muhammed Gümüskaya door Roman Neustädter
  8. 70' - Verv. Kyan Vaesen door Edisson Jordanov
  9. 70' - Verv. Nacer Chadli door Igor Vetokele
  10. 70' - Verv. Bryan Reynolds door Nene Dorgeles
  11. 69' - Verv. Joseph Paintsil door Ángelo Preciado
  12. 69' - Verv. Bilal El Khannous door Nicolas Castro
  13. 57' - Verv. Nicolas Madsen door Mathias Fixelles
  15'goalPaul Onuachu0 - 1

  Na 27 op 27 in de competitie heeft Genk ook zijn bekerwedstrijd tot een goed einde gebracht. Topschutter Paul Onuachu bracht zijn ploeg vroeg op voorsprong tegen Westerlo. Dat volstond voor de tiende zege op rij in een gezapige partij.

  Goal:

   

  14' Onuachu: 0-1

  Wouter Vrancken was op zijn hoede en roteerde niet tegen "een gevaarlijk" Westerlo. De coach wilde zo surfen op de 9 opeenvolgende zeges in de competitie.


  Die tactiek werkte. Paul Onuachu - wie anders? - knalde nog voor het kwartier de voorsprong tegen de touwen na een rebound.


  Genk had daarna zin in een midweekwandeling en ging op de rem staan. In een wedstrijd met een gezapig tempo zagen de bezoekers Westerlo kleine kansjes afdwingen, zonder echt gevaar te creëren.


  De onvrede van Vrancken naast de lijn deerde zijn team maar weinig. De 11 op de grasmat controleerden een tweede helft om snel door te spoelen. 

   

  Nene deed de bezoekers nog even schrikken met een speldenprik en ook een penaltyclaim zorgde voor opschudding in het slot, maar Genk bekert voort na een partij zonder al te veel vuurwerk.

  Wouter Vrancken had zijn team graag sneller zien voetballen.

  Vrancken: "Onze minste wedstrijd dit seizoen"

  Wouter Vrancken (trainer Genk): "Ik denk dat dit de minste wedstrijd was van dit seizoen. Hoe het kwam, weet ik niet. Ik vond dat het niet goed was in balbezit." 

   

  "Je zag duidelijk dat Westerlo geleerd had uit onze vorige wedstrijd en ze plaatsten een goed blok. Dat was niet makkelijk voor ons, waardoor we een paar fouten maakten in de opbouw. Zo moesten we tot het einde knokken, maar er telt maar 1 ding in de beker: je plaatsen."

   

  Op het einde claimde Westerlo een penalty voor handspel. "Ik dacht eerst dat het over een aangeschoten bal ging", meent Vrancken. "Het is jammer dat er geen VAR aanwezig is. Zo wordt het aanzien van de Beker toch wat verlaagd."

  Nick Gillekens (Westerlo): "Ik denk dat we een goede match speelden, met goed voetbal. We konden Genk goed naar achter duwen en het hen toch moeilijk maken. Bij de openingsgoal van Onuachu had Genk wat geluk, maar ze hebben maar een kans nodig om echt gevaarlijk te zijn."


  "Ik denk dat we het overwicht hadden. Wat wij vanavond deden hebben nog niet veel ploegen gedaan. De handsbal heb ik niet zien gebeuren, de scheidsrechter ook niet, omdat er heel veel volk rond stond. De jongens die er rond stonden waren toch heel zeker, dus het is zuur dat er geen VAR bij is."

  Bekijk de persconferentie na de wedstrijd

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 24. Einde: 0-1. Op de penaltyclaim in de slotseconden na, klopt Genk Westerlo eenvoudig na een gezapige partij. De bezoekers controleerden na de openingsgoal van Onuachu. Westerlo bracht te weinig om aanspraak te maken op de 1/8e finales. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Westerlo claimt penalty. Oproer in de slotseconden! Westerlo zag een handspel na een schot uit de tweede lijn. Er is geen VAR in de Beker en de scheids heeft het niet gezien, tot grote onvrede bij de thuisploeg. .
  4. Gele kaart voor Rubin Seigers van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Gele kaart voor Maxim De Cuyper van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KRC Genk, Mbwana Samatta erin, Paul Onuachu eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KRC Genk, András Németh erin, Mike Trésor eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Genk maakt de wedstrijd nu dood. Westerlo probeert wel, maar het zal stilaan met een goede lange bal moeten gebeuren. .
  9. tweede helft, minuut 84. Trésor, deze week nog meermaals gelauwerd voor zijn traptechniek, raakt niet over de muur. Tekenend voor deze wedstrijd: het is allemaal "net niet" bij Genk. Al moet het ook niet meteen bij het huidige scoreverloop. .
  10. Gele kaart voor Pietro Perdichizzi van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 83
  11. Gele kaart voor Daniel Muñoz van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 82
  12. tweede helft, minuut 79. Westerlo kiest voor het slotoffensief, Genk loert op de counter. De thuisploeg moet alle zeilen bijzetten en geeft een vrije trap weg op een interessante plek. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Westerlo, Roman Neustädter erin, Muhammed Gümüskaya eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Dan toch eens Westerlo! De thuisploeg rukt goed op en neemt Vandevoordt onder vuur. De poging mist richting en gaat maar net naast. Kan het nog? .
  15. tweede helft, minuut 73. Ondanks de achterstand, valt het toch op dat Westerlo nog geen enkele keer Vandevoordt kon bedreigen. Bert Sterckx op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Westerlo, Edisson Jordanov erin, Kyan Vaesen eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Nacer Chadli eruit
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Westerlo, Nene Dorgeles erin, Bryan Reynolds eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KRC Genk, Ángelo Preciado erin, Joseph Paintsil eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KRC Genk, Nicolas Castro erin, Bilal El Khannous eruit