55. Dierckx 46. Cuesta
Wisselspelers
30. Van Langendonck 30. Chambaere
4. Fixelles 40. Leysen
6. Mineiro 4. Ouattara

Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:35

Na 27 op 27 in de competitie heeft Genk ook zijn bekerwedstrijd tot een goed einde gebracht. Topschutter Paul Onuachu bracht zijn ploeg vroeg op voorsprong tegen Westerlo. Dat volstond voor de tiende zege op rij in een gezapige partij.

Goal:

14' Onuachu: 0-1

Wouter Vrancken was op zijn hoede en roteerde niet tegen "een gevaarlijk" Westerlo. De coach wilde zo surfen op de 9 opeenvolgende zeges in de competitie.

Die tactiek werkte. Paul Onuachu - wie anders? - knalde nog voor het kwartier de voorsprong tegen de touwen na een rebound.

Genk had daarna zin in een midweekwandeling en ging op de rem staan. In een wedstrijd met een gezapig tempo zagen de bezoekers Westerlo kleine kansjes afdwingen, zonder echt gevaar te creëren.

De onvrede van Vrancken naast de lijn deerde zijn team maar weinig. De 11 op de grasmat controleerden een tweede helft om snel door te spoelen.

Nene deed de bezoekers nog even schrikken met een speldenprik en ook een penaltyclaim zorgde voor opschudding in het slot, maar Genk bekert voort na een partij zonder al te veel vuurwerk.

Wouter Vrancken
    Wouter Vrancken had zijn team graag sneller zien voetballen.

Vrancken: "Onze minste wedstrijd dit seizoen"

Wouter Vrancken (trainer Genk): "Ik denk dat dit de minste wedstrijd was van dit seizoen. Hoe het kwam, weet ik niet. Ik vond dat het niet goed was in balbezit."

"Je zag duidelijk dat Westerlo geleerd had uit onze vorige wedstrijd en ze plaatsten een goed blok. Dat was niet makkelijk voor ons, waardoor we een paar fouten maakten in de opbouw. Zo moesten we tot het einde knokken, maar er telt maar 1 ding in de beker: je plaatsen."

Op het einde claimde Westerlo een penalty voor handspel. "Ik dacht eerst dat het over een aangeschoten bal ging", meent Vrancken. "Het is jammer dat er geen VAR aanwezig is. Zo wordt het aanzien van de Beker toch wat verlaagd."

Nick Gillekens (Westerlo): "Ik denk dat we een goede match speelden, met goed voetbal. We konden Genk goed naar achter duwen en het hen toch moeilijk maken. Bij de openingsgoal van Onuachu had Genk wat geluk, maar ze hebben maar een kans nodig om echt gevaarlijk te zijn."

"Ik denk dat we het overwicht hadden. Wat wij vanavond deden hebben nog niet veel ploegen gedaan. De handsbal heb ik niet zien gebeuren, de scheidsrechter ook niet, omdat er heel veel volk rond stond. De jongens die er rond stonden waren toch heel zeker, dus het is zuur dat er geen VAR bij is."

Bekijk de persconferentie na de wedstrijd

22:24

Einde: 0-1

Op de penaltyclaim in de slotseconden na, klopt Genk Westerlo eenvoudig na een gezapige partij. De bezoekers controleerden na de openingsgoal van Onuachu. Westerlo bracht te weinig om aanspraak te maken op de 1/8e finales.

90+3'

Westerlo claimt penalty

Oproer in de slotseconden! Westerlo zag een handspel na een schot uit de tweede lijn. Er is geen VAR in de Beker en de scheids heeft het niet gezien, tot grote onvrede bij de thuisploeg.

90+1'
    86'

Genk maakt de wedstrijd nu dood. Westerlo probeert wel, maar het zal stilaan met een goede lange bal moeten gebeuren.

84'

Trésor, deze week nog meermaals gelauwerd voor zijn traptechniek, raakt niet over de muur. Tekenend voor deze wedstrijd: het is allemaal "net niet" bij Genk. Al moet het ook niet meteen bij het huidige scoreverloop.

82'
    79'

Westerlo kiest voor het slotoffensief, Genk loert op de counter. De thuisploeg moet alle zeilen bijzetten en geeft een vrije trap weg op een interessante plek.

78'

Dan toch eens Westerlo! De thuisploeg rukt goed op en neemt Vandevoordt onder vuur. De poging mist richting en gaat maar net naast. Kan het nog?

73'

Ondanks de achterstand, valt het toch op dat Westerlo nog geen enkele keer Vandevoordt kon bedreigen.

Bert Sterckx op Radio 1
    70'
    67'

Vandevoordt moet een strakke voorzet in twee keer klemmen. Het spannendste wat in de tweede helft is gebeurd voor het Genkse doel.

63'

De 11 van Genk kiezen voor zekerheid. Ze spelen het balletje vlot rond op de eigen helft. Een splijtende aanval opzetten, staat niet bovenaan het takenlijstje.

60'

Wouter Vrancken maakt wilde gebaren. Hij is duidelijk niet tevreden met het makke spel van zijn ploeg. Al laat Genk Westerlo niet in de wedstrijd komen en geeft het geen kansen weg.

56'

Genk op volle kracht, maar zeker niet op volle snelheid aan het voetballen vanavond.

55'

El Khannous gaat eens op wandel door de Westerlo-defensie. Hij waagt zijn kans en lokt een hoekschop uit. Gillekens plukt de voorzet van Trésor uit de lucht.