89'
    Mohamed Berte
    1 - 4
    89'

KV Oostende heeft ook zijn tweede match onder T1 Dominik Thalhammer gewonnen. Thes Sport (1e nationale) was in de eerste helft een blok aan het been, na de pauze was KVO wel trefzeker. Eindstand: 1-4.

Doelpunten:

54' Ambrose 0-1,
    62' Atanga 0-2,
    75' Bätzner 0-3,

79' Vanaken 1-3,

87' Berte 1-4

Kat-en-muisspel na de 0-1

Thes Sport wilde zijn huid duur verkopen en met een dubbele gordel had de thuisploeg het ideale recept gevonden om KV Oostende 45 minuten te frustreren.

De bezoekers hadden ook pech, want 2 doelpunten werden afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze moest het niveau opgekrikt worden en met Ambrose als gouden invaller viel de 0-1 op een corner snel binnen.

Thes Sport gooide zijn organisatie een beetje te grabbel en na de 0-2 van Atanga rond het uur was de match gespeeld.

De 0-3 werd meermaals met potlood ingevuld, Bätzner nam een kwartier voor tijd de pen uiteindelijk in handen.

De 1-3 van Sam Vanaken - broer van - was slechts een doekje voor het bloeden bij de moedige thuisploeg.

Berte nam in de slotminuten ook nog de 1-4 voor zijn rekening.

90+1' tweede helft
    89'

Einde!

Afgefloten.

Halfweg zag het er een beetje benard uit voor KV Oostende, maar de snelle 0-1 gaf hen het juiste zetje. Daarna begon de trein te bollen.

Eindstand: 1-4.

89'

De thuissupporters hebben genoeg gezien en verlaten stilaan het stadion.

89'
    Thes Sport
    1-4
    87'

1-4

De score loopt op en dat is misschien toch een beetje overdreven. Berte doet er nog eentje bij.

82'
    Thes Sport
    1-3
    Sam Vanaken
    Thes Sport
    81'

De thuissupporters waren zeer blij met de 1-3. Hun vuurpijlen hebben ze gelukkig niet opnieuw afgeschoten.

Tess Elst (Radio 1)
    79'

1-3

Een clean sheet wordt het niet voor doelman Phillips: Thes Sport mildert toch een beetje dankzij Sam Vanaken, broer van Hans. Hij knikt een hoekschop binnen.

78'
    Thes Sport
    0-3
    75'

0-3

Wie nog een sprankeltje hoop koesterde voor een spannend slot, is eraan voor de moeite. Bätzner diept de kloof uit.

Valkenaers had nog wel een antwoord op de inzet van Atanga, maar Bätzner is goed gevolgd.

73'

Is de harde kern van Thes Sport besmet met het vuurpijlvirus? Er belandt er eentje in het doel van doelman Phillips. Vreemd en onnodig.

72'

3 wissels

Bij KV Oostende wordt er gegoocheld met rugnummers en wedstrijdshirts: Albanese, McGeehan en Sakamoto maken plaats voor Ndicka, Rocha en Wylin.

71'
    69'

KV Oostende kan het vertrouwen nu nog wat opkrikken. De 0-3 staat al in potlood op het bord, maar McGeehan wordt afgestopt door Valkenaers.

68'
    65'
    Thes Sport
    0-2
    62'

0-2

Boeken toe? Atanga stormt op de doelman af en omspeelt Valkenaers. De 0-2 is zo een koud kunstje.

De dubbele voorsprong hing al in de lucht na een misser van McGeehan.