Croky Cup - speeldag 1 - 10/11/22 - 20:15
90+1'
Billel Messaoudi
1 - 3
90+1'

KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker na een moeizame partij op het veld van RWDM. De thuisploeg morste met kansen en raakte twee keer het doelhout. Massimo Bruno zorgde voor de ommekeer met twee goals.

Doelpunten:

• 56' Botella 1-0
  • 72' Bruno 1-1
  • 83' Bruno 1-2
  • 93' Messaoudi 1-3

Enthousiast RWDM aan begin van beide helften

KV Kortrijk verkeert in crisis in de Jupiler Pro League. De Croky Cup moest voor een opsteker zorgen. Het contrast met RWDM, tegenstander vanavond in de 1/16e finales, was groot. De Brusselaars staan gedeeld eerste in de Challenger Pro League en blaken van het vertrouwen.

Dat bleek ook uit de openingsfase. RWDM overrompelde Kortrijk in de eerste tien minuten met snelle combinaties en enkele kansjes. De bezoekers herstelden het evenwicht na een kwartiertje en hadden het meeste balbezit. Grote kansen bleven echter uit voor de rust: een logische 0-0 stond nog op het scorebord.

Net als in de eerste helft begon RWDM verschroeiend. Eerst trapte Challouk nog tegen de lat, maar enkele minuten later was het wel prijs. Balverlies bij Kortrijk leidde een kans voor Botella in, die tussen de benen van debutant Vandenberghe de 1-0 in doel trapte.

Invalbeurt Bruno is kantelpunt voor KV Kortrijk

Er moest was veranderen bij Kortrijk en voor die nieuwe impuls zorgde de invalbeurt van Massimo Bruno. Hij stond nog niet lang op het veld toen een goede voorzet van D’Haene tot bij hem kwam. Bruno trapte de 1-1 op het bord bij de eerste grote kans voor de bezoekers.

De kansen bleven daarna voor RWDM. Invaller en topschutter Biron kon maar niet scoren op de vele kansen die voor zijn voeten vielen.

En als je de kansen mist, krijg je het deksel op de neus volgens een oeroude voetbalwet. Die wet geldt ook in de Croky Cup. Bruno trapte zijn tweede van de avond in doel en zette Kortrijk op voorsprong. 2 kansen 2 goals, efficiënt waren ze wel vanavond.

Ook na die achterstand bleef RWDM komen, zonder succes. Aan de overkant liet Kortrijk de doodsteek enkele keren liggen. Die volgde in de allerlaatste minuut dan toch: Messaoudi zorgde voor de 1-3.

Goed gevoetbald heeft het vanavond niet echt, het belangrijkste voor Kortrijk zal zeker zijn dat het geen nieuwe klap incasseerde en verder bekert. RWDM blijft achter met een kater en mag zich de vele gemiste kansen, waarvan 2 tegen het doelhout, aanrekenen.

22:08

EINDE: 1-3

Dat is meteen het signaal voor scheidsrechter De Nil om af te fluiten. Het heeft zeker geen goede partij gespeeld maar Kortrijk was wel efficiënt. Invaller Bruno trok zijn ploeg over de streep in de tweede helft met 2 goals.

90+2'

GOAL: 1-3 Messaoudi zorgt voor zekerheid

Het is dan toch prijs op een counter. Messaoudi neemt alle twijfels weg en trapt de 1-3 voorbij Defourny in doel.

90+1'

Defourny komt mee naar voren bij RWDM op een hoekschop. Krijgen we nog een heroïsch moment in extremis?

90+1'
90'

In de eerste van 3 extra minuten speelt Kortrijk een 2 tegen 1 op de counter niet uit! Als ze daar maar geen spijt van krijgen.

90'
89'

Corners van Smeets zorgen voor gevaar

Bijna doet hij het met een olympisch doelpunt, maar het levert slecht een nieuwe corner op. Die wordt acrobatisch over het doel getrapt.

87'

RWDM gaat nog met zijn allen op zoek naar de gelijkmaker. Slepen ze die nog uit de brand na de vele gemiste kansen?

85'
82'

GOAL: 1-2 Bruno met zijn tweede

Erop en erover! RWDM mist de kansen en op de tegenaanval kan Bruno zijn tweede van de avond binnenduwen.

Wat een invalbeurt van Massimo Bruno!

79'

Een gekraakt schot van, jawel, Biron, vormt geen probleem voor Vandenberghe. Kortrijk komt er niet meer echt uit.

79'
77'

Opnieuw Biron dichtbij de goal!

Een voorzet waait tot bij de ingevallen spits aan de tweede paal. Hij mist onbegrijpelijk van heel dichtbij en schiet tegen de paal. Dat had altijd de 2-1 moeten zijn!

75'

Biron bijna met de 2-1, maar afgevlagd

Biron kan bijna meteen tegenscoren, hij stuit op een goede redding van Vandenberghe.

71'

GOAL: 1-1 Invaller Bruno doet het!

Een voorzet van D'Haene komt tot bij Bruno, die niet twijfelt en de 1-1 op het bord knalt. Hij staat nog maar net op het veld maar de wissel rendeert meteen.

Na zijn eerste doelpunt voor Kortrijk zondag tegen Oostende is het nu dus de tweede treffer van Bruno in enkele dagen tijd.