Invaller Bruno loodst KV Kortrijk voorbij RWDM, dat doelhout vervloekt

  1. 45' - Geel - Luke Plange
  2. 38' - Verv. Dylan Mbayo door Billel Messaoudi
  3. 32' - Geel - Kristof D'Haene
  1. 90+1' - Doelpunt - Billel Messaoudi (1 - 3)
  2. 90' - Geel - João Silva
  3. 86' - Verv. Alexis De Sart door Vinícius
  4. 85' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 2)
  5. 81' - Verv. Kristof D'Haene door Oleksii Sych
  6. 81' - Geel - Ibrahima Sankhon
  7. 79' - Verv. Barreto door Luis Oyama
  8. 79' - Geel - Alexis De Sart
  9. 77' - Geel - Satoshi Tanaka
  10. 73' - Geel - Florian Le Joncour
  11. 70' - Verv. Luke Plange door Mickaël Biron
  12. 70' - Verv. Ivann Botella door Zakaria El Ouahdi
  13. 70' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 1)
  14. 69' - Verv. David Henen door Massimo Bruno
  15. 69' - Verv. Stjepan Loncar door Dion De Neve
  16. 56' - Doelpunt - Ivann Botella (1 - 0)
  56'goalIvann Botella1 - 0
  70'goalMassimo Bruno1 - 1
  85'goalMassimo Bruno1 - 2
  90+1'goalBillel Messaoudi1 - 3

  KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker na een moeizame partij op het veld van RWDM. De thuisploeg morste met kansen en raakte twee keer het doelhout. Massimo Bruno zorgde voor de ommekeer met twee goals.

  Doelpunten:

  • 56' Botella 1-0
  • 72' Bruno 1-1
  • 83' Bruno 1-2
  • 93' Messaoudi 1-3

  Enthousiast RWDM aan begin van beide helften

  KV Kortrijk verkeert in crisis in de Jupiler Pro League. De Croky Cup moest voor een opsteker zorgen. Het contrast met RWDM, tegenstander vanavond in de 1/16e finales, was groot. De Brusselaars staan gedeeld eerste in de Challenger Pro League en blaken van het vertrouwen. 


  Dat bleek ook uit de openingsfase. RWDM overrompelde Kortrijk in de eerste tien minuten met snelle combinaties en enkele kansjes. De bezoekers herstelden het evenwicht na een kwartiertje en hadden het meeste balbezit. Grote kansen bleven echter uit voor de rust: een logische 0-0 stond nog op het scorebord.


  Net als in de eerste helft begon RWDM verschroeiend. Eerst trapte Challouk nog tegen de lat, maar enkele minuten later was het wel prijs. Balverlies bij Kortrijk leidde een kans voor Botella in, die tussen de benen van debutant Vandenberghe de 1-0 in doel trapte. 

  Invalbeurt Bruno is kantelpunt voor KV Kortrijk

  Er moest was veranderen bij Kortrijk en voor die nieuwe impuls zorgde de invalbeurt van Massimo Bruno. Hij stond nog niet lang op het veld toen een goede voorzet van D’Haene tot bij hem kwam. Bruno trapte de 1-1 op het bord bij de eerste grote kans voor de bezoekers.


  De kansen bleven daarna voor RWDM. Invaller en topschutter Biron kon maar niet scoren op de vele kansen die voor zijn voeten vielen. 


  En als je de kansen mist, krijg je het deksel op de neus volgens een oeroude voetbalwet. Die wet geldt ook in de Croky Cup. Bruno trapte zijn tweede van de avond in doel en zette Kortrijk op voorsprong. 2 kansen 2 goals, efficiënt waren ze wel vanavond. 


  Ook na die achterstand bleef RWDM komen, zonder succes. Aan de overkant liet Kortrijk de doodsteek enkele keren liggen. Die volgde in de allerlaatste minuut dan toch: Messaoudi zorgde voor de 1-3. 


  Goed gevoetbald heeft het vanavond niet echt, het belangrijkste voor Kortrijk zal zeker zijn dat het geen nieuwe klap incasseerde en verder bekert. RWDM blijft achter met een kater en mag zich de vele gemiste kansen, waarvan 2 tegen het doelhout, aanrekenen. 

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 08. EINDE: 1-3. Dat is meteen het signaal voor scheidsrechter De Nil om af te fluiten. Het heeft zeker geen goede partij gespeeld maar Kortrijk was wel efficiënt. Invaller Bruno trok zijn ploeg over de streep in de tweede helft met 2 goals.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. GOAL: 1-3 Messaoudi zorgt voor zekerheid. Het is dan toch prijs op een counter. Messaoudi neemt alle twijfels weg en trapt de 1-3 voorbij Defourny in doel.  .
  4. tweede helft, minuut 91. Defourny komt mee naar voren bij RWDM op een hoekschop. Krijgen we nog een heroïsch moment in extremis?  .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Billel Messaoudi van KV Kortrijk. 1, 3.
  6. tweede helft, minuut 90. In de eerste van 3 extra minuten speelt Kortrijk een 2 tegen 1 op de counter niet uit! Als ze daar maar geen spijt van krijgen.  .
  7. Gele kaart voor João Silva van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 89. Corners van Smeets zorgen voor gevaar. Bijna doet hij het met een olympisch doelpunt, maar het levert slecht een nieuwe corner op. Die wordt acrobatisch over het doel getrapt.  .
  9. tweede helft, minuut 87. RWDM gaat nog met zijn allen op zoek naar de gelijkmaker. Slepen ze die nog uit de brand na de vele gemiste kansen?  .
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij RWDM, Vinícius erin, Alexis De Sart eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Massimo Bruno van KV Kortrijk. 1, 2.
  12. tweede helft, minuut 82. GOAL: 1-2 Bruno met zijn tweede. Erop en erover! RWDM mist de kansen en op de tegenaanval kan Bruno zijn tweede van de avond binnenduwen.  Wat een invalbeurt van Massimo Bruno! .
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Oleksii Sych erin, Kristof D'Haene eruit
  14. Gele kaart voor Ibrahima Sankhon van RWDM tijdens tweede helft, minuut 81
  15. tweede helft, minuut 79. Een gekraakt schot van, jawel, Biron, vormt geen probleem voor Vandenberghe. Kortrijk komt er niet meer echt uit.  .
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij RWDM, Luis Oyama erin, Barreto eruit
  17. Gele kaart voor Alexis De Sart van RWDM tijdens tweede helft, minuut 79
  18. Opnieuw Biron dichtbij de goal! Een voorzet waait tot bij de ingevallen spits aan de tweede paal. Hij mist onbegrijpelijk van heel dichtbij en schiet tegen de paal. Dat had altijd de 2-1 moeten zijn!  . tweede helft, minuut 77.
  19. Gele kaart voor Satoshi Tanaka van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 77
  20. Biron bijna met de 2-1, maar afgevlagd. Biron kan bijna meteen tegenscoren, hij stuit op een goede redding van Vandenberghe.  . tweede helft, minuut 75.