Ga naar de inhoud
Seraing mocht uiteindelijk 4 keer vieren tegen Charleroi.
Seraing mocht uiteindelijk 4 keer vieren tegen Charleroi.
RFC SeraingCharleroi
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Simon Bourdeaud'hui
stadion
Le Stade du Pairay
RFC Seraing Charleroi
16. Martin 16. Koffi
2. Sylla 2. Bager
4. Tshibuabua 21. Andreou
5. Mvoue 31. Wasinski
11. Abanda
12. Kayembe
25. Dembele  28. Nkuba
27. Sissoko 26. Ilaimaharitra
35. Conceiçao 44. Morioka
28. Boentsjoekov 18. Heymans
29. Ifoni  8. Gholizadeh
9. Elisor 45. Benbouali
Wisselspelers
1. Galje 5. Bessilé
6. Cachbach 38. Tchatchoua
7. Vagner 6. Zorgane
14. Guillaume  10. Badji
12. Bernier 15. Descotte
21. Sambu Mansoni 7. Mbenza
99. Mbow 1. Patron
 
Trainer: Jean-Sebastien Legros Trainer: Frank Defays

Seraing kegelt Charleroi uit de beker na spectaculaire ommekeer

 di 8 november 2022 21:59
RFC Seraing
einde (n.v.)
4-1
Charleroi
 1. 18' - Doelpunt - Daan Heymans (0 - 1)
 1. 62' - Verv. Ejaita Ifoni door Antoine Bernier
 2. 63' - Geel - Daan Heymans
 3. 81' - Doelpunt - Marsoni Sambu (1 - 1)
 4. 90+1' - Geel - Isaac Mbenza
  1. 108' - Doelpunt - Leroy Abanda (3 - 1)
  2. 111' - Geel - Stelios Andreou
  3. 116' - Verv. Simon Elisor door Valentin Guillaume
  Croky Cup - speeldag 1 - 08/11/22 - 19:30
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  18'
  Daan Heymans
  0 - 1
  Daan Heymans
  18'
  81'
  Marsoni Sambu
  81'
  Marsoni Sambu
  1 - 1
  108'
  Leroy Abanda
  108'
  Leroy Abanda
  3 - 1

  Seraing heeft zich verrassend geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Bijna 80 minuten lang zag het ernaar uit dat Charleroi ondanks een krappe voorsprong zonder veel moeite zou doorstoten, maar Seraing wist op de valreep nog verlengingen af te dwingen. Daarin keerde de thuisploeg de rollen nog helemaal om.

  Doelpunten:

  • 16' Heymans 0-1
  • 79' Mansoni 1-1
  • 105' Vagner 2-1
  • 107' Wasinski 3-1 (own)
  • 110' Vagner 4-1

  Seraing - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi waant zich met nog 10 minuten te gaan zeker van een ticket voor de 1/8e finales en vergeet dat de marge uiterst beperkt is. Mansoni brengt Seraing op de valreep nog langszij, de start van een indrukwekkende metamorfose van de thuisploeg.

  • Man van de match: Vagner kwam al na de rust in de ploeg voor de onfortuinlijke Boentsjoekov, maar spaarde zijn moment de gloire op voor de verlengingen. Met twee goals knikkerde de Kaapverdiër Charleroi ongenadig uit de beker.

  • Opvallend: Een wedstrijd winnen, dat was voor Seraing al geleden van de competitiezege bij Standard eind september. Sindsdien volgden 2 gelijke spelen en 4 nederlagen. Het is voor Seraing bovendien pas de eerste thuiszege van het seizoen.

  • Statistiek: L'histoire se répète voor Charleroi. Net als vorig seizoen zit het bekeravontuur er na 1 match al op. Toen was Lommel de boosdoener, nu Seraing. De Luikenaars doen alvast even goed als vorig seizoen, toen ze in de 1/8e finales uiteindelijk uitgeschakeld werden door Anderlecht.

  Heymans schenkt Charleroi perfecte start

  Bij Seraing ligt de focus helemaal op het behoud in de competitie en dus was het geen verrassing dat de Luikse club niet met zijn sterkste elftal aan de aftrap kwam. Charleroi had daarentegen wél zijn zinnen gezet op de beker, trainer Frank Defays koos dan ook voor zijn typeploeg.

  Desondanks hield Seraing makkelijk stand in het openingskwartier, maar toen deed slordig balverlies van Boentsjoekov de thuisploeg de das om. Morioka profiteerde optimaal en bracht Heymans alleen voor Martin. Clubtopschutter Heymans liet de kans niet liggen: 0-1.

  Bijna gaf Charleroi die voorsprong ook meteen weer uit handen. Mvoué werd aan de tweede paal uit het oog verloren op een voorzet van Conceiçao, maar de Kameroener kreeg de bal niet binnen het kader en liet zo een huizenhoge kans onbenut.

  Charleroi kwam met de schrik vrij en bleef nadien de gevaarlijkste ploeg. Martin moest in twee tijden redding brengen op een poging van Gholizadeh en Seraing kwam opnieuw goed weg toen de bal niet op de stip ging voor een duwfout op Benbouali. 

  Heymans faalde niet oog in oog met Martin.
  Heymans faalde niet oog in oog met Martin.

  Seraing staat op uit de doden met straffe remonte

  Seraing kon in de tweede helft geen vuist maken, maar Charleroi liet na om de krappe voorsprong uit te diepen. Dat kwam de bezoekers duur te staan in de slotfase want na een knappe rush van Abanda liet invaller Mansoni Koffi kansloos achter.

  Plots hingen de bordjes weer gelijk en dat gaf Seraing vleugels. De ontketende thuisploeg voerde de druk op, Charleroi moest alle zeilen bijzetten om zelfs maar verlengingen af te dwingen.

  In die verlengingen ging Seraing door op zijn elan. Op het einde van de eerste verlenging bracht Vagner de rode lantaarn van 1A op voorsprong en bij de start van de tweede verlenging ging het wéér fout voor Charleroi toen Wasinski een voorzet in eigen doel werkte. Van 0-1 naar 3-1, il faut le faire.

  Het kalf was verdronken voor het team van Defays en met zijn tweede van de avond plantte Vagner het mes nog wat dieper in de wonde. Seraing bengelde bijna 80 minuten op de rand van de uitschakeling, maar stoot na een spectaculaire ommekeer door naar de 1/8e finales.

  Seraing sloeg Charleroi in de verlengingen helemaal K.O.
  Seraing sloeg Charleroi in de verlengingen helemaal K.O.

  Fase per fase

  120+1'

  Einde

  Het zit erop! Seraing stoot na een spectaculaire ommekeer door naar de 1/8e finales. De thuisploeg sleepte pas in de slotminuten verlengingen uit de brand en maakte daarin brandhout van Charleroi. 

  119'
  116'
  116'
  111'

  Einde bekeravontuur voor Charleroi

  Van een ommekeer gesproken! Seraing leek lange tijd op weg naar de exit in de Croky Cup, maar met zijn tweede van de avond maakt Vagner er nu zowaar 4-1 van. Het is over & out voor Charleroi.

  111'
  108'

  Seraing slaat weer toe!

  Het gaat van kwaad naar erger voor Charleroi in deze verlengingen. Abanda kan zich nog eens doorzetten op zijn flank en zijn voorzet wordt door Wasinski ongelukkig in eigen doel gewerkt. Boeken toe voor Charleroi?

  108'
  106'

  Tweede verlenging

  Nog 15 minuten voetballen. Welke richting gaat dit Waals treffen nog uit?

  106'
  105+5'

  Einde 1e verlenging

  Seraing is nog 15 minuten verwijderd van een plek in de 1/8e finales van de Croky Cup. Kan Charleroi dit nog rechttrekken?

  105+3'
  105+2'

  Erop en erover!

  Niet te geloven! Charleroi geeft het helemaal uit handen! Descotte komt dicht bij de 1-2, maar het is uiteindelijk Vagner die aan de overkant Seraing op voorsprong brengt. De invallers maken het verschil voor de thuisploeg!

  105+2'
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  100'

  Geen penalty

  Penalty's komen er straks misschien aan, maar Bernier wil er graag nu al ééntje. Iets te opzichtig gezocht oordeelt de ref. Bij Charleroi komt intussen Badji in de ploeg voor Bagner.

  99'

  Beide ploegen schuwen de risico's in deze verlengingen. Het is wachten op het eerste doelgevaar.

  95'
  Verlengingen!
  91'