Seraing kegelt Charleroi uit de beker na spectaculaire ommekeer

  1. 43' - Geel - Mahamadou Dembélé
  2. 26' - Geel - Sérgio Conceição
  3. 18' - Doelpunt - Daan Heymans (0 - 1)
  1. 90+9' - Verv. Jonas Bager door Youssouph Badji
  2. 90+1' - Geel - Isaac Mbenza
  3. 90+1' - Geel - Jonas Bager
  4. 90' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
  5. 86' - Verv. Nadhir Benbouali door Anthony Descotte
  6. 86' - Verv. Ryota Morioka door Adem Zorgane
  7. 85' - Verv. Marvin Tshibuabua door Moustapha Mbow
  8. 83' - Verv. Mahamadou Dembélé door Mathieu Cachbach
  9. 81' - Verv. Daan Heymans door Isaac Mbenza
  10. 81' - Verv. Joris Kayembe door Jackson Tchatchoua
  11. 81' - Doelpunt - Mansoni Sambu (1 - 1)
  12. 74' - Verv. Sérgio Conceição door Mansoni Sambu
  13. 63' - Geel - Daan Heymans
  14. 62' - Verv. Ejaita Ifoni door Antoine Bernier
  15. 59' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  16. 47' - Verv. Denys Bunchukov door Vagner
   1. 105+1' - Verv. Ali Gholizadeh door Loïc Bessile
   2. 105+1' - Doelpunt - Vagner (2 - 1)
    1. 116' - Verv. Simon Elisor door Valentin Guillaume
    2. 111' - Doelpunt - Vagner (4 - 1)
    3. 111' - Geel - Stelios Andreou
    4. 108' - Doelpunt - Leroy Abanda (3 - 1)
    18'goalDaan Heymans0 - 1
    81'goalMansoni Sambu1 - 1
    105+1'goal Vagner2 - 1
    108'goalLeroy Abanda3 - 1
    111'goal Vagner4 - 1

    Seraing heeft zich verrassend geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Bijna 80 minuten lang zag het ernaar uit dat Charleroi ondanks een krappe voorsprong zonder veel moeite zou doorstoten, maar Seraing wist op de valreep nog verlengingen af te dwingen. Daarin keerde de thuisploeg de rollen nog helemaal om.

    Doelpunten:

    • 16' Heymans 0-1
    • 79' Mansoni 1-1
    • 105' Vagner 2-1
    • 107' Wasinski 3-1 (own)
    • 110' Vagner 4-1

    Seraing - Charleroi in een notendop:

    • Sleutelmoment: Charleroi waant zich met nog 10 minuten te gaan zeker van een ticket voor de 1/8e finales en vergeet dat de marge uiterst beperkt is. Mansoni brengt Seraing op de valreep nog langszij, de start van een indrukwekkende metamorfose van de thuisploeg.

    • Man van de match: Vagner kwam al na de rust in de ploeg voor de onfortuinlijke Boentsjoekov, maar spaarde zijn moment de gloire op voor de verlengingen. Met twee goals knikkerde de Kaapverdiër Charleroi ongenadig uit de beker.

    • Opvallend: Een wedstrijd winnen, dat was voor Seraing al geleden van de competitiezege bij Standard eind september. Sindsdien volgden 2 gelijke spelen en 4 nederlagen. Het is voor Seraing bovendien pas de eerste thuiszege van het seizoen.

    • Statistiek: L'histoire se répète voor Charleroi. Net als vorig seizoen zit het bekeravontuur er na 1 match al op. Toen was Lommel de boosdoener, nu Seraing. De Luikenaars doen alvast even goed als vorig seizoen, toen ze in de 1/8e finales uiteindelijk uitgeschakeld werden door Anderlecht.

    Heymans schenkt Charleroi perfecte start

    Bij Seraing ligt de focus helemaal op het behoud in de competitie en dus was het geen verrassing dat de Luikse club niet met zijn sterkste elftal aan de aftrap kwam. Charleroi had daarentegen wél zijn zinnen gezet op de beker, trainer Frank Defays koos dan ook voor zijn typeploeg.

    Desondanks hield Seraing makkelijk stand in het openingskwartier, maar toen deed slordig balverlies van Boentsjoekov de thuisploeg de das om. Morioka profiteerde optimaal en bracht Heymans alleen voor Martin. Clubtopschutter Heymans liet de kans niet liggen: 0-1.

    Bijna gaf Charleroi die voorsprong ook meteen weer uit handen. Mvoué werd aan de tweede paal uit het oog verloren op een voorzet van Conceiçao, maar de Kameroener kreeg de bal niet binnen het kader en liet zo een huizenhoge kans onbenut.

    Charleroi kwam met de schrik vrij en bleef nadien de gevaarlijkste ploeg. Martin moest in twee tijden redding brengen op een poging van Gholizadeh en Seraing kwam opnieuw goed weg toen de bal niet op de stip ging voor een duwfout op Benbouali. 

    Heymans faalde niet oog in oog met Martin.

    Seraing staat op uit de doden met straffe remonte

    Seraing kon in de tweede helft geen vuist maken, maar Charleroi liet na om de krappe voorsprong uit te diepen. Dat kwam de bezoekers duur te staan in de slotfase want na een knappe rush van Abanda liet invaller Mansoni Koffi kansloos achter.

    Plots hingen de bordjes weer gelijk en dat gaf Seraing vleugels. De ontketende thuisploeg voerde de druk op, Charleroi moest alle zeilen bijzetten om zelfs maar verlengingen af te dwingen.

    In die verlengingen ging Seraing door op zijn elan. Op het einde van de eerste verlenging bracht Vagner de rode lantaarn van 1A op voorsprong en bij de start van de tweede verlenging ging het wéér fout voor Charleroi toen Wasinski een voorzet in eigen doel werkte. Van 0-1 naar 3-1, il faut le faire.

    Het kalf was verdronken voor het team van Defays en met zijn tweede van de avond plantte Vagner het mes nog wat dieper in de wonde. Seraing bengelde bijna 80 minuten op de rand van de uitschakeling, maar stoot na een spectaculaire ommekeer door naar de 1/8e finales.

    Seraing sloeg Charleroi in de verlengingen helemaal K.O.

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 121. Einde. Het zit erop! Seraing stoot na een spectaculaire ommekeer door naar de 1/8e finales. De thuisploeg sleepte pas in de slotminuten verlengingen uit de brand en maakte daarin brandhout van Charleroi.  .
    2. tweede verlenging, minuut 119 match afgelopen
    3. tweede verlenging, minuut 116.
    4. tweede verlenging, minuut 116. Vervanging bij RFC Seraing, Valentin Guillaume erin, Simon Elisor eruit
    5. tweede verlenging, minuut 111. Einde bekeravontuur voor Charleroi. Van een ommekeer gesproken! Seraing leek lange tijd op weg naar de exit in de Croky Cup, maar met zijn tweede van de avond maakt Vagner er nu zowaar 4-1 van. Het is over & out voor Charleroi. .
    6. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 111 door Vagner van RFC Seraing. 4, 1.
    7. Gele kaart voor Stelios Andreou van Charleroi tijdens tweede verlenging, minuut 111
    8. tweede verlenging, minuut 108. Seraing slaat weer toe! Het gaat van kwaad naar erger voor Charleroi in deze verlengingen. Abanda kan zich nog eens doorzetten op zijn flank en zijn voorzet wordt door Wasinski ongelukkig in eigen doel gewerkt. Boeken toe voor Charleroi? .
    9. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 108 door Leroy Abanda van RFC Seraing. 3, 1.
    10. tweede verlenging, minuut 106. Tweede verlenging. Nog 15 minuten voetballen. Welke richting gaat dit Waals treffen nog uit? .
    11. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    12. eerste verlenging, minuut 110. Einde 1e verlenging. Seraing is nog 15 minuten verwijderd van een plek in de 1/8e finales van de Croky Cup. Kan Charleroi dit nog rechttrekken? .
    13. eerste verlenging, minuut 108.
    14. eerste verlenging, minuut 107. Erop en erover! Niet te geloven! Charleroi geeft het helemaal uit handen! Descotte komt dicht bij de 1-2, maar het is uiteindelijk Vagner die aan de overkant Seraing op voorsprong brengt. De invallers maken het verschil voor de thuisploeg! .
    15. eerste verlenging, minuut 106. Vervanging bij Charleroi, Loïc Bessile erin, Ali Gholizadeh eruit
    16. Doelpunt tijdens eerste verlenging, minuut 106 door Vagner van RFC Seraing. 2, 1.
    17. eerste verlenging, minuut 100. Geen penalty. Penalty's komen er straks misschien aan, maar Bernier wil er graag nu al ééntje. Iets te opzichtig gezocht oordeelt de ref. Bij Charleroi komt intussen Badji in de ploeg voor Bagner. .
    18. eerste verlenging, minuut 99. Beide ploegen schuwen de risico's in deze verlengingen. Het is wachten op het eerste doelgevaar. .
    19. eerste verlenging, minuut 95.