Anderlecht sleept zich voorbij Lierse Kempenzonen na bloedstollende strafschoppenreeks

Croky Cup - speeldag 1 - 10/11/22 - 20:47

Anderlecht heeft een indrukwekkende penaltyreeks tot een goed einde gebracht. Lierse Kempenzonen hield gelijke tred tot 8-8, maar toen miste het tweemaal op rij. Doelman Bart Verbruggen trapte zijn ploeg naar de volgende ronde in de Beker.

Doelpunten:

• 23' Silva (pen) 0-1
      • 24' Tabekou 1-1
      • 45+4' Stroeykens 1-2
      • 80' Vekemans 2-2
      • penalty's: 8-9

Bekijk hier integraal de ijzingwekkende penaltyreeks:

Anderlecht gevleid op voorsprong aan de rust

Anderlecht en Lierse K. sloten vanavond een goedgevulde driedaagse in de beker af. De bezoekers begonnen goed op het Lisp. Er werd hoog druk gezet en Lierse had veel moeite om uit te voetballen.

Grote kansen leverde dat niet op, maar na iets meer dan 20 minuten ging de bal wel op de stip voor Paars-Wit. Amuzu ging op snelheid voorbij Raemaekers waarna die de winger volgens de scheidsrechter foutief afstopte. Een discutabele fase.

Fabio Silva ging achter de bal staan en schilderde het leer knap in de bovenhoek. Veel tijd om te genieten van die voorsprong had Anderlecht niet, want amper twee minuten later moest doelman Verbruggen zich omdraaien. Tabekou stond moederziel alleen in de zestien en kon een voorzet simpelweg binnenkoppen. Alles te herdoen.

Nadien bleef Anderlecht ook moeizaam tot kansen komen, maar vlak voor de pauze klom het dan toch weer op voorsprong. Na een rommelige fase kreeg Stroeykens de bal in de zestien via Silva. De jongeling nam de bal aan en kon doelman De Smet in de draai kloppen met een goed schot.

Stroeykens tekende voor de 1-2.

Deksel op de neus

Na de rust kregen we maar weinig doelgevaar te zien. Anderlecht had het balbezit, maar kon er niet veel mee doen en zo bleef de voorsprong slechts Ć©Ć©n doelpunt.

Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers dan ook het deksel op de neus. Een simpele doorsteekpass komt goed voor Vekemans en die kon de bal naast Verbruggen in doel leggen. Geen winnaar na 90 minuten en verlengingen dus.

Ook in de verlengingen had Anderlecht het moeilijk om goed voetbal op de mat te leggen. De grootste kansen om de wedstrijd te beslissen waren voor de thuisploeg, maar de bal ging er niet in. Strafschoppen moesten een winnaar uit de bus brengen.

Vekemans viert de 2-2.

Bloedstollende strafschoppenreeks

De ballen gingen er niet in na de reguliere speeltijd, maar bij de strafschoppen was dat probleem weer verleden tijd.

Maar liefst 16 opeenvolgende strafschoppen werden netjes omgezet. 8 tegen 8! Toen De Schryver de 9e penalty miste voor Lierse, kon de pas ingevallen Lissens het afmaken voor Anderlecht, maar ook hij kon niet afwerken.

De beslissing viel pas nadat Libert ook de volgende Lierse strafschop niet kon verzilveren. Doelman Verbruggen kon zijn strafschop wel omzetten. 8-9 voor Anderlecht. De ploeg bekert verder en mag dus nog steeds dromen van de beker. In de volgende ronde wacht KRC Genk.