Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:01
52'
Yonas Malede
0 - 3
52'

Peter Maes trapte de trip down memory lane in Daknam vanavond op gang. Tien jaar geleden gidste hij Lokeren nog naar bekerwinst, vandaag zag hij hoe de thuisploeg - ondanks veel goede wil - kansloos zijn meerdere moest erkennen in KV Mechelen. Bekijk de 5 doelpunten van de bezoekers exclusief hieronder.

Een affiche doordrongen met nostalgie.

Lokeren won exact tien jaar geleden nog de Beker van België. Vanavond ontving het KV Mechelen - in de 1/16e finales van de Croky Cup - als fusieclub Lokeren-Temse uit de 2e amateurklasse.

De thuisploeg was vanavond wel vastberaden om Daknam nog eens als vanouds te laten daveren. "Stiekem dromen we van een stunt", scandeerde de stadionomroeper dan ook niet zo stiekem door de luidsprekers.

Maar zelfs vanuit een auto op de parking kon je zien dat het geen loze woorden van de thuisploeg waren. Lokeren-Temse begon vol goede moed aan het bekerduel en liet zelfs de eerste kans optekenen.

Aan enthousiasme geen gebrek in Daknam.

Toch onderging de thuisploeg even snel ook de wet van de sterkste. Rob Schoofs duwde het enthousiasme van de thuisploeg de kop in met een vroeg doelpunt. Yonas Malede zorgde net voor de rust voor de dubbele voorsprong.

Ook de tweede helft kende een gelijkaardig script. Opnieuw kwam de thuisploeg vol goede moed het veld op, maar opnieuw toonden de bezoekers zich uitermate efficiënt. Alessio Da Cruz, Jannes Van Hecke en opnieuw Yonas Malede zorgden uiteindelijk voor de 0-5.

Zware cijfers voor Lokeren-Temse, dat vanavond toch vooral charmeerde met zijn onuitputtelijke inzet. Zo was Daknam bij momenten ook weer de sfeerhaard van weleer.

Schoofs opende de relatief gemakkelijke avond van KV Mechelen.

Alexander Maes: "We zijn niet de ploeg om ons in te graven"

Alexander Maes van Lokeren-Temse beleefde ondanks de 0-5 een schijnbaar mooie avond.

"KV Mechelen was echt zeer efficiënt. Het heeft in elke linie mannen die het verschil kunnen maken. Ik hoop dat het die lijn kan doortrekken in eerste klasse. Van onze kant was het vooral jammer dat we geen goal hebben kunnen maken. Maar ons ingraven hebben we ook niet gedaan. Daar zijn we de ploeg niet voor."

"Toch was het mooi om opnieuw zo veel volk in het stadion te mogen ontvangen. Dat doet deugd. Normaal gezien hebben we al 1.000 tot 1.500 supporters bij thuiswedstrijden. Dat op zich is al uniek in 2e amateur. Vandaag hebben we nog eens extra reclame kunnen maken voor onze club. Hopelijk lokt dat nóg meer volk de komende weken."

21:50

EINDE: 0-5

Peter Maes trapte de trip down memory lane in Daknam vanavond op gang. Tien jaar geleden gidste hij Lokeren nog naar bekerwinst, maar vandaag zag hij hoe de thuisploeg - ondanks veel goede wil - zijn meerdere moest erkennen in KV Mechelen. De geanimeerde partij eindigde met zware cijfers voor Lokeren-Temse. Bekijk de vijfklapper van KVM hierboven.

89' tweede helft
85'

Doelpunt KV Mechelen: 0-5!

De meest nostalgische affiche in de Croky Cup eindigt met zware cijfers. Jannes Van Hecke dribbelt zich door het Lokerense benenbos en knalt zijn eerste treffer voor KVM op het scorebord.

78'

Wissel van de wacht

Steven Defour vindt dat het welletjes geweest is. De trainer van KV Mechelen haalt sterkhouders Hairemans, Schoofs en Da Cruz naar de kant. Oum Gouet, Van Hecke en Robbrechts mogen opdraven. Het tempo van de wedstrijd is intussen stevig gezakt.

69'

De thuisploeg knokte nochtans knap in deze wedstrijd. Maar Mechelen lijkt inmiddels rustig af te stevenen op de volgende ronde van de Croky Cup.

Simon Bossuyt op Radio 1
67'
64'

Doelpunt KV Mechelen: 0-4!

KV Mechelen kent geen genade voor Lokeren-Temse. Alessio Da Cruz krijgt te veel tijd en kan de bal naar het doel van Merckx mikken. De KVM-speler plaatst het leer knap in de winkelhaak.

62'
56'

Lokeren-Temse wil niet roemloos uit de beker vertrekken. Onder impuls van trainer Hans Cornelis gaat de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Daknam zet zich massaal achter zijn spelers.

53'
53'
52'
0-3
49'

Doelpunt KV Mechelen: 0-3!

Game Over voor Lokeren-Temse. De bal rolt nog maar pas in Daknam of KV Mechelen mag al opnieuw juichen. Yonas Malede is net zoals voor de rust de doelpuntenmaker met dienst.

46'

START 2e HELFT

KV Mechelen komt met een uitstekende 2-0-uitgangspositie opnieuw het veld van Daknam op. Volg de rest van het bekerduel tussen Lokeren-Temse en KVM hier of luister op Radio 1.

20:58

Het lijkt erop dat de thuisploeg in de rust al de boeken moet sluiten

20:48

RUST: 0-2!

Lokeren-Temse begon vol goede moed aan het bekerduel, maar onderging toch de wet van de sterkste. Schoofs duwde het enthousiasme van de bezoekers de kop in met een vroeg doelpunt. Malede zorgde net voor de rust voor de dubbele voorsprong.