71'
Thibault Vlietinck
0 - 5
71'

OH Leuven heeft zich eenvoudig geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup. Bij de rust stond het al 0-2 voor op het veld van eerstenationaler Francs Borains en na de pauze vergrootten de Leuvenaars die kloof alleen maar.

Doelpunten:

• 17' Maertens 0-1
  • 44' De Norre 0-2
  • 48' Gonzalez 0-3
  • 63' Mpati (OG) 0-4
  • 70' Vlietinck 0-5

OH Leuven kent geen problemen met Francs Borains

In de Jupiler Pro League kon Oud-Heverlee Leuven al 5 wedstrijden niet meer winnen en verloor het zijn plaats in de top 8. Het had dus dringend behoefte aan een opsteker.

De confrontatie met Francs Borains in de 1/16e finales van de Croky Cup leek daar het geknipte moment voor. De ambitieuze eerstenationaler van voorzitter George-Louis Bouchez zat zelf ook in een dipje de laatste weken.

De opstelling van Marc Brys maakte al duidelijk dat OHL de beker serieus nam. Toen Maertens al snel de score opende met een afstandsschot werd die sérieux ook in een doelpunt vertaald.

Op slag van rust week een poging van De Norre, ook van afstand, af op een tegenstander en verdween zo in doel. 0-2 en Francs Borains stond voor een moeilijke opdracht in de tweede helft.

Een comeback zat er niet meer in voor de thuisploeg, integendeel. Scherpschutter Mario Gonzalez, een owngoal van Mpati en Vlietinck diepten de score nog uit tot 0-5.

Een eerredder was Francs Borains niet meer gegund. De 0-5 bleef op het bord en zo bekert OHL eenvoudig verder naar de 1/8e finales.

Maertens en Vlietinck vieren een eenvoudige winst.

22:16

EINDE: 0-5

De tweede helft was een maat voor niets. Francs Borains kwam pas dichtbij een doelpunt wanneer het kalf al verdronken was.

90+1' tweede helft
88'

Ook Chevalier is dichtbij de 1-5. Zijn vrije trap gaat naast de muur, maar ook net naast het doel.

87'

Daar was toch bijna die eerredder!

Het scheelde niet veel of daar was toch ei zo na de 1-5! De eerredder vliegt uiteindelijk rakelings over het doel van Cojocaru.

85'

Het is nog enkel een kwestie om de speeltijd vol te maken in deze match. Een eerredder lijkt er niet in te zitten voor Francs Borains.

80'

Nsingi afgevlagd

Hij staat nog maar net op het terrein of Nsingi kan al alleen op doelman Saussez afstormen. De vlag gaat echter de hoogte in.

75'

OHL-topschutter Mario Gonzalez mag zijn pistolen gaan opladen op de bank. Nsingi mag nog een kwartiertje meedoen.

Ook Holzhauser, Ngawa en Keita mogen nog mee opdraven nu de wedstrijd beslist is. Patris, Maertens en De Norre krijgen wat rust.

73'
72'

GOAL: 0-5 van invaller Vlietinck

Francs Borains trekt ten aanval en laat zo veel ruimte aan de bezoekers uit Leuven. Ze hebben alle tijd om rustig te tikken in de zestien meter van de thuisploeg om de vrije man te vinden. Dat is uiteindelijk Vlietinck die er 0-5 van maakt.

71'
0-5
63'

GOAL: 0-4 na snelle tegenaanval

Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan is ze dat nu zeker. Opnieuw balverlies bij de thuisploeg waarna het snel naar de overkant gaat. Enkele baltoetsen later staat het 0-4 na een owngoal.

63'
own goal
0-4
58'

Cojocaru voorkomt de 1-3

Francs Borains probeert er nog wat van te maken. Cojocaru moet zijn eerste moeilijke redding van de avond verrichten. Hij kan een afstandsschot van Chevalier nog in corner boksen.

52'
51'

GOAL: 0-3 Super Mario! Boeken toe?

Deze kan een schutter van zijn kaliber niet missen. Een lage voorzet van Mendyl komt tot bij Mario Gonzalez, die een leeg doel voor zich heeft. Een simpele binnentikker later staat het 0-3.