3. 50' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (0 - 5)
Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:33
50'
Andrew Hjulsager
0 - 5
50'

Opdracht volbracht voor AA Gent in de Beker van België. De Buffalo's hadden geen kind aan amateurploeg Dessel Sport en hadden na amper 24 minuten al vier keer gescoord. Hjulsager zorgde vlak na rust nog voor de forfaitscore.

Doelpunten:

• 1' Hong 0-1
  • 7' Van Daele 0-2
  • 20' Hong 0-3
  • 24' Depoitre 0-4
  • 48' Hjulsager 0-5

AA Gent kon met vertrouwen naar zijn eerste bekeropdracht toeleven. De Buffalo's hadden nog maar net de Slag om Vlaanderen tegen aartsrivaal Club Brugge naar hun hand gezet, een cupmatch tegen Dessel Sport - een laagvlieger uit Eerste Nationale - mocht dan ook geen probleem zijn.

En zo geschiedde. Gent, met een elftal dat maar liefst op 9 posities verschilde van afgelopen weekend, startte furieus en zag Hong na 1 minuut de 1-0 al scoren. Niet veel later lag de tweede al in het mandje: de jonge Cederick Van Daele leukte zijn debuut bij Gent op met een doelpunt.

Gent hoefde niet eens goed te spelen om een weerloos Dessel helemaal weg te drukken. Hong zorgde na twintig minuten voor de 3-0 met zijn tweede van de avond, vier minuten scoorde Depoitre de 0-4. Dessel zag af en mocht zijn doelman Geladé bedanken dat de forfaitscore bij de rust nog niet op het bord stond.

Maar uitstel was geen afstel. Invaller Hjulsager vinkte de 0-5 vlak na rust af, het vervolg van de tweede helft was volledig overbodig. Gent plaatst zich zo in spaarmodus voor de 1/8ste finales van de beker, zondag trekt het in de competitie richting Kortrijk.