B-elftal van AA Gent rolt in spaarmodus weerloos Dessel Sport op

  1. 25' - Doelpunt - Laurent Depoitre (0 - 4)
  2. 21' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 3)
  3. 8' - Doelpunt - Cederick van Daele (0 - 2)
  4. 2' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 1)
  1. 71' - Verv. Malick Fofana door Vadis Odjidja Ofoe
  2. 71' - Verv. Laurent Depoitre door Hugo Cuypers
  3. 71' - Verv. Jari Breugelmans door Nizar Mekkaoui
  4. 71' - Verv. Alessandro Cerigioni door Lode Peeters
  5. 71' - Verv. Elisha Owusu door Ibrahim Salah
  6. 50' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (0 - 5)
  7. 47' - Verv. Hong Hyun-seok door Andrew Hjulsager
  8. 47' - Verv. Michael Ngadeu-Ngadjui door Joseph Okumu
  9. 47' - Verv. Alex Swerten door Robbe Goor
  10. 47' - Verv. Stan Kolen door Seppe Guekens
  2'goalHyun-seok Hong0 - 1
  21'goalHyun-seok Hong0 - 3
  25'goalLaurent Depoitre0 - 4
  50'goalAndrew Hjulsager0 - 5

  Opdracht volbracht voor AA Gent in de Beker van België. De Buffalo's hadden geen kind aan amateurploeg Dessel Sport en hadden na amper 24 minuten al vier keer gescoord. Hjulsager zorgde vlak na rust nog voor de forfaitscore.

  Doelpunten:

  • 1' Hong 0-1
  • 7' Van Daele 0-2
  • 20' Hong 0-3
  • 24' Depoitre 0-4
  • 48' Hjulsager 0-5

  AA Gent kon met vertrouwen naar zijn eerste bekeropdracht toeleven. De Buffalo's hadden nog maar net de Slag om Vlaanderen tegen aartsrivaal Club Brugge naar hun hand gezet, een cupmatch tegen Dessel Sport - een laagvlieger uit Eerste Nationale - mocht dan ook geen probleem zijn.

   

  En zo geschiedde. Gent, met een elftal dat maar liefst op 9 posities verschilde van afgelopen weekend, startte furieus en zag Hong na 1 minuut de 1-0 al scoren. Niet veel later lag de tweede al in het mandje: de jonge Cederick Van Daele leukte zijn debuut bij Gent op met een doelpunt.

   

  Gent hoefde niet eens goed te spelen om een weerloos Dessel helemaal weg te drukken. Hong zorgde na twintig minuten voor de 3-0 met zijn tweede van de avond, vier minuten scoorde Depoitre de 0-4. Dessel zag af en mocht zijn doelman Geladé bedanken dat de forfaitscore bij de rust nog niet op het bord stond.

   

  Maar uitstel was geen afstel. Invaller Hjulsager vinkte de 0-5 vlak na rust af, het vervolg van de tweede helft was volledig overbodig. Gent plaatst zich zo in spaarmodus voor de 1/8ste finales van de beker, zondag trekt het in de competitie richting Kortrijk.

  Reacties na Dessel Sport-Gent:

  • Hein Vanhaezebrouck (Gent): "Doorgaan na de eerste ronde is belangrijk. De match was al snel gespeeld. Geen blessures, geen kaarten: het was een perfecte avond voor ons. We zijn titelverdediger in de beker, en dat moet je laten zien. Dat hebben we ook gedaan. In de tweede helft liep het minder, maar dat is niet onlogisch als je 5-0 voorstaat. We hadden wel meer moeten scoren, maar al bij al was het absoluut voldoende. Deze beker is belangrijk voor ons, dit is de kortste weg naar Europa, dat weten we van vorig jaar."
  • Cederick Van Daele (Gent): "We hebben een heel goede match gespeeld. Dit is zo'n match die je nooit mag onderschatten. Dat ik dan ook nog eens zelf kan scoren bij mijn debuut, dat is mooi meegenomen. Ik ben een aanvallend type, als ik voor doel kom, twijfel ik niet. Ik wist het pas sinds vandaag dat ik mocht starten. Ik was er sowieso klaar voor, al was het ergens toch een verrassing. Vorig jaar zat ik al enkele keren bij de selectie, maar na wat blessures liep ik achterstand op. Ik ben blij dat ik het nu toch heb kunnen doen. Het is mijn doel om nu ook bij de A-kern te blijven."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 16. EINDE: Gent in spaarstand voorbij weerloos Dessel. Opdracht volbracht voor AA Gent. De Buffalo's hadden geen kind aan amateurploeg Dessel Sport, dat na 25 minuten al vier doelpunten slikte. Hjulsager zorgde vlak na rust voor de forfaitnederlaag. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 80. De enkele tientallen Gent-supporters die de verplaatsing mee hebben gemaakt proberen de sfeer er nog wat in te houden. De partij moddert nog wat aan, het einde stilaan in zicht.  .
  4. tweede helft, minuut 73. Met nog een dik kwartier op de klok voert Hein Vanhaezebrouck nog een drievoudige wissel door. Vadis, Salah en Cuypers komen erin voor Depoitre, Fofana en Owusu. .
  5. tweede helft, minuut 72. Gent lijkt nu toch wat zijn tweede adem te hebben gevonden. Hauge wandelt door de Desselse defensie, maar raakt in eerste instantie niet voorbij Geladé en in tweede instantie niet voorbij de doelpaal. .
  6. tweede helft, minuut 72. De scherpte uit dat eerste halfuur is al lang weg, het gaat allemaal wat trager bij Gent. Tom Boudeweel op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAA Gent, Vadis Odjidja Ofoe erin, Malick Fofana eruit
  8. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAA Gent, Hugo Cuypers erin, Laurent Depoitre eruit
  9. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Dessel Sport, Nizar Mekkaoui erin, Jari Breugelmans eruit
  10. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Dessel Sport, Lode Peeters erin, Alessandro Cerigioni eruit
  11. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KAA Gent, Ibrahim Salah erin, Elisha Owusu eruit
  12. tweede helft, minuut 70. Bij Dessel gaat coach Kenis nog eens wisselen. Breugelmans en Cerigioni - ex-OHL en -Beveren - gaan rusten, Mekkaoui en Peeters komen erin. .
  13. tweede helft, minuut 69. De fut is al een hele poos uit deze partij verdwenen, maar plots is Gent daar nog een keer. Geladé kan zich nog eens onderscheiden op een poging van Hjulsager. .
  14. tweede helft, minuut 64.
  15. tweede helft, minuut 61. De Desselse gebeden zijn aanhoord, althans als het op die eerste doelkans aankomt. Osei-Berkoe kan uit de kluts uithalen, maar Roef hoeft zich niet moe te maken op het schotje. .
  16. tweede helft, minuut 59. Dessel dringt nu toch een beetje aan. Vanhaen kan vanop links nog eens een voorzet lanceren, maar Roef is alert.  .
  17. tweede helft, minuut 55. Het uur nadert in deze partij, maar het is nog altijd wachten op het eerste doelgevaar voor de thuisploeg.  Als uitgespeelde kansen niet lukken voor Dessel, kan het misschien vanop stilstaande fase, maar ook een verre vrije trap levert niets op. .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 50 door Andrew Hjulsager van KAA Gent. 0, 5.
  19. tweede helft, minuut 48. GOAL: Invaller Hjulsager scoort meteen. Voor de rust hield de Desselse doelman de 0-5 nog enkele keren uit zijn doel. Vroeg in de tweede helft is hij er wel aan voor de moeite. Hjulsager trapt in één tijd na een voorzet van op rechts, Geladé is geklopt. .
  20. tweede helft, minuut 47. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Hong Hyun-seok eruit