Ga naar de inhoud
Dessel SportKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Kevin Debeuckelaere
stadion
Armand Melisstadion
Dessel Sport AA Gent
1. Geladé 33. Roef
5. Ghislain 5. Ngadeu
6. Breugelmans 6. Owusu
8. Vanhaen 7. Hong
14. Versmissen
10. Hauge
21. Cerigioni 13. De Sart
24. Smolders 14. Castro-Montes
27. Kolen 19. Fofana
44. Haagen 29. Depoitre
96. Swerten 31. Godeau
11. Osei-Berkoe 35. Van Daele
Wisselspelers
99. Camps 1. Nardi
7. Mekkaoui 2. Okumu
9. Cheprassov 8. Odjidja Ofoe
17. Peeters 11. Cuypers
18. Geukens 16. Salah
25. Goor 17. Hjulsager
61. Cavus 24. Kums
Trainer
Michel Kenis Hein Vanhaezebrouck

B-elftal van AA Gent rolt in spaarmodus weerloos Dessel Sport op

 wo 9 november 2022 22:16
 1. 21' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 3)
 1. 47' - Verv. Alex Swerten door Robbe Goor
 2. 47' - Verv. Hong Hyun-seok door Andrew Hjulsager
 3. 50' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (0 - 5)
 4. 71' - Verv. Alessandro Cerigioni door Lode Peeters
 5. 71' - Verv. Malick Fofana door Vadis Odjidja Ofoe
Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:33
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
21'
Hyun-seok Hong
0 - 3
Hyun-seok Hong
21'
50'
Andrew Hjulsager
0 - 5
Andrew Hjulsager
50'

Opdracht volbracht voor AA Gent in de Beker van België. De Buffalo's hadden geen kind aan amateurploeg Dessel Sport en hadden na amper 24 minuten al vier keer gescoord. Hjulsager zorgde vlak na rust nog voor de forfaitscore.

Doelpunten:

 • 1' Hong 0-1
 • 7' Van Daele 0-2
 • 20' Hong 0-3
 • 24' Depoitre 0-4
 • 48' Hjulsager 0-5

AA Gent kon met vertrouwen naar zijn eerste bekeropdracht toeleven. De Buffalo's hadden nog maar net de Slag om Vlaanderen tegen aartsrivaal Club Brugge naar hun hand gezet, een cupmatch tegen Dessel Sport - een laagvlieger uit Eerste Nationale - mocht dan ook geen probleem zijn.

 

En zo geschiedde. Gent, met een elftal dat maar liefst op 9 posities verschilde van afgelopen weekend, startte furieus en zag Hong na 1 minuut de 1-0 al scoren. Niet veel later lag de tweede al in het mandje: de jonge Cederick Van Daele leukte zijn debuut bij Gent op met een doelpunt.

 

Gent hoefde niet eens goed te spelen om een weerloos Dessel helemaal weg te drukken. Hong zorgde na twintig minuten voor de 3-0 met zijn tweede van de avond, vier minuten scoorde Depoitre de 0-4. Dessel zag af en mocht zijn doelman Geladé bedanken dat de forfaitscore bij de rust nog niet op het bord stond.

 

Maar uitstel was geen afstel. Invaller Hjulsager vinkte de 0-5 vlak na rust af, het vervolg van de tweede helft was volledig overbodig. Gent plaatst zich zo in spaarmodus voor de 1/8ste finales van de beker, zondag trekt het in de competitie richting Kortrijk.

Reacties na Dessel Sport-Gent:

 • Hein Vanhaezebrouck (Gent): "Doorgaan na de eerste ronde is belangrijk. De match was al snel gespeeld. Geen blessures, geen kaarten: het was een perfecte avond voor ons. We zijn titelverdediger in de beker, en dat moet je laten zien. Dat hebben we ook gedaan. In de tweede helft liep het minder, maar dat is niet onlogisch als je 5-0 voorstaat. We hadden wel meer moeten scoren, maar al bij al was het absoluut voldoende. Deze beker is belangrijk voor ons, dit is de kortste weg naar Europa, dat weten we van vorig jaar."
 • Cederick Van Daele (Gent): "We hebben een heel goede match gespeeld. Dit is zo'n match die je nooit mag onderschatten. Dat ik dan ook nog eens zelf kan scoren bij mijn debuut, dat is mooi meegenomen. Ik ben een aanvallend type, als ik voor doel kom, twijfel ik niet. Ik wist het pas sinds vandaag dat ik mocht starten. Ik was er sowieso klaar voor, al was het ergens toch een verrassing. Vorig jaar zat ik al enkele keren bij de selectie, maar na wat blessures liep ik achterstand op. Ik ben blij dat ik het nu toch heb kunnen doen. Het is mijn doel om nu ook bij de A-kern te blijven."

Fase per fase

22:16

EINDE: Gent in spaarstand voorbij weerloos Dessel

Opdracht volbracht voor AA Gent. De Buffalo's hadden geen kind aan amateurploeg Dessel Sport, dat na 25 minuten al vier doelpunten slikte. Hjulsager zorgde vlak na rust voor de forfaitnederlaag.

90+1' tweede helft
80'

De enkele tientallen Gent-supporters die de verplaatsing mee hebben gemaakt proberen de sfeer er nog wat in te houden. De partij moddert nog wat aan, het einde stilaan in zicht. 

73'

Met nog een dik kwartier op de klok voert Hein Vanhaezebrouck nog een drievoudige wissel door. Vadis, Salah en Cuypers komen erin voor Depoitre, Fofana en Owusu.

72'

Gent lijkt nu toch wat zijn tweede adem te hebben gevonden. Hauge wandelt door de Desselse defensie, maar raakt in eerste instantie niet voorbij Geladé en in tweede instantie niet voorbij de doelpaal.

72'

De scherpte uit dat eerste halfuur is al lang weg, het gaat allemaal wat trager bij Gent.

Tom Boudeweel op Radio 1
70'

Bij Dessel gaat coach Kenis nog eens wisselen. Breugelmans en Cerigioni - ex-OHL en -Beveren - gaan rusten, Mekkaoui en Peeters komen erin.

69'

De fut is al een hele poos uit deze partij verdwenen, maar plots is Gent daar nog een keer. Geladé kan zich nog eens onderscheiden op een poging van Hjulsager.

64'
Desselse teleurstelling.
61'

De Desselse gebeden zijn aanhoord, althans als het op die eerste doelkans aankomt. Osei-Berkoe kan uit de kluts uithalen, maar Roef hoeft zich niet moe te maken op het schotje.

59'

Dessel dringt nu toch een beetje aan. Vanhaen kan vanop links nog eens een voorzet lanceren, maar Roef is alert. 

55'

Het uur nadert in deze partij, maar het is nog altijd wachten op het eerste doelgevaar voor de thuisploeg. 

Als uitgespeelde kansen niet lukken voor Dessel, kan het misschien vanop stilstaande fase, maar ook een verre vrije trap levert niets op.

48'

GOAL: Invaller Hjulsager scoort meteen

Voor de rust hield de Desselse doelman de 0-5 nog enkele keren uit zijn doel. Vroeg in de tweede helft is hij er wel aan voor de moeite. Hjulsager trapt in één tijd na een voorzet van op rechts, Geladé is geklopt.

47'
wissel