Cercle Brugge gaat dankzij dubbele blitzstart vlot voorbij Beerschot naar de 1/8e finales

  1. 43' - Doelpunt - Thibaud Verlinden (1 - 1)
  2. 41' - Geel - Thibaud Verlinden
  3. 26' - Geel - Boris Popovic
  4. 19' - Geel - Abu Francis
  5. 5' - Doelpunt - Kevin Denkey (1 - 0)
  1. 82' - Geel - Ibrahim Alhassan
  2. 78' - Verv. Dante Rigo door Ibrahim Alhassan
  3. 74' - Verv. Kevin Denkey door Leonardo Da Silva Lopes
  4. 71' - Verv. Ramiro Vaca door Nauris Petkevicius
  5. 63' - Verv. Thibo Somers door Robbe Decostere
  6. 58' - Verv. Andi Koshi door Ilias Sebaoui
  7. 58' - Verv. Thibaud Verlinden door Robbe Quirynen
  8. 58' - Verv. Thibo Baeten door Nökkvi Thórisson
  9. 50' - Doelpunt - Kevin Denkey (3 - 1)
  10. 47' - Verv. Olivier Deman door Dimitar Velkovski
  11. 47' - Verv. Yann Gboho door Ayase Ueda
  12. 47' - Doelpunt - Ayase Ueda (2 - 1)
  13. 47' - Verv. Emilio Kehrer door Dino Hotic
  5'goalKevin Denkey1 - 0
  43'goalThibaud Verlinden1 - 1
  47'goalAyase Ueda2 - 1
  50'goalKevin Denkey3 - 1

  Twee keer het gaspedaal induwen, dat bleek voldoende voor Cercle Brugge om Beerschot uit de beker te knikkeren. De thuisploeg liet de bezoekers na een droomstart wel terug in de wedstrijd en zelfs langszij komen, maar met twee goals kort na rust trok Cercle het laken toch weer naar zich toe. 

  Doelpunten:

  • 4' Denkey 1-0
  • 44' Verlinden 1-1
  • 48' Ueda 2-1
  • 51' Denkey 3-1

  Cercle Brugge - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle begint met drie frisse krachten aan de tweede helft en dat zorgt meteen voor een kwaliteitsinjectie. Ueda heeft geen inlooptijd nodig en treft bij zijn eerste baltoetsen meteen raak. Nog geen vijf minuten later beslist Denkey de wedstrijd met zijn tweede van de avond.

  • Man van de match: In de competitie kon hij de voorbije 4 wedstrijden niet scoren, maar vanavond vond Kévin Denkey wel opnieuw de weg naar doel. Twee keer zelfs en daarmee had de Togolees een belangrijk aandeel in de kwalificatie van Cercle Brugge.

  • Opvallend: Beerschot heeft de voorbije jaren weinig plezier beleefd aan de confrontaties met Cercle Brugge. Vorig seizoen bleef het in 1A met 0 op 6 achter tegen de vereniging en het jaar voordien kon het slechts één puntje puren uit de onderlinge duels.

  Cercle geeft match uit handen na droomstart

  Met vier overwinningen in zijn laatste vijf wedstrijden had Cercle Brugge het momentum aan zijn kant en de vereniging trok die lijn gewoon door tegen Beerschot. Bij de eerste voldragen aanval na amper 4 minuten was het al raak. Vanuit een scherpe hoek bezorgde Denkey de thuisploeg een droomstart.

  Cercle dus al vroeg op rozen, maar in plaats van door te duwen liet de vereniging zich in slaap wiegen. Beerschot knokte zich op kousenvoeten weer in de wedstrijd, met dank aan Thibo en Thibaud. Baeten en Verlinden waren de uitblinkers in de eerste helft, maar hun acties leverden aanvankelijk niks op.

  Tot het kort voor de rust dan toch lukte voor de bezoekers. Verlinden, zoon van ex-doelman Dany, pakte uit met een knappe individuele actie en plaatste de bal buiten het bereik van Warleson: 1-1.

  Kwaliteitsinjectie van Muslic maakt het verschil

  Het inspireerde Cercle-trainer Miron Muslic tot een driedubbele wissel tijdens de rust. De inbreng van Ueda, Hotic en Velkovski zorgde meteen voor een kwaliteitsinjectie. Cercle herhaalde zijn blitzstart uit de eerste helft en deed er zelfs een schepje bovenop, met twee goals in nog geen vijf minuten. 

  Ueda verzilverde meteen zijn eerste baltoetsen met een overhoeks schot, doelman Lathouwers had geen verhaal. Kort daarna bleef de bal voor doel hangen na een hoekschop van die andere invaller, Hotic, en Denkey werkte van dichtbij zijn tweede van de avond binnen: 3-1.

  Cercle hield de regie nu wel in handen, bij Beerschot was de adem afgesneden na de dubbele opdoffer. Cercle stoot zo net als vorig seizoen door naar de 1/8e finales van de beker, Beerschot kan zich volop concentreren op de terugkeer naar 1A.

  Van der Bruggen: "Al bij al een verdiende bekerzege"

  Hannes Van der Bruggen mocht eindelijk nog eens in de basis starten bij Cercle Brugge. "We hebben twee gezichten getoond. In de eerste helft startten we heel goed, maar onze pressing zat niet zo goed. Daardoor werd er achteraan vaak één op één gespeeld en kwamen we soms in gevaarlijke situaties. Op één van die fases scoren zij ook. Tijdens de rust hebben we dat wat bijgesteld."

  Cercle begon met vijf wissels aan de wedstrijd. Naast Van der Bruggen kregen ook doelman Warleson, Francis, Gboho en Kehrer hun kans. "Het was niet makkelijk voor de jongens die de eerste helft aangepakt hebben. Het was de eerste wedstrijd dat zij in ons systeem speelden. In balbezit hebben ze het goed gedaan, maar in balverlies waren er enkele zaken die beter konden. Met Ayese (Ueda, red.) en Dino (Hotic, red.) zag je wel spelers die dat elke week gewoon zijn. Maar al bij al is het een verdiende bekerzege."

  De driedubbele wissel tijdens de rust maakte het verschil voor Cercle. "Het is positief dat er zoveel impact is van Ayase, Dino en Dimi (Velkovski, red.). We houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt in het Jan Breydelstadion. Cercle stoot dankzij een 3-1-overwinning tegen Beerschot door naar de 1/8e finales van de beker. Ueda zorgde meteen na de rust voor de 2-1 en kort daarna besliste Denkey de wedstrijd met zijn tweede van de avond. .
  3. Gele kaart voor Ibrahim Alhassan van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 82
  4. tweede helft, minuut 78. Geel voor Abdullahi. Abdullahi laat zich meteen opmerken, al had hij dat wellicht liever op een andere wijze gedaan. Zijn overtreding op Francis levert hem meteen geel op. .
  5. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Beerschot, Ibrahim Alhassan erin, Dante Rigo eruit
  6. tweede helft, minuut 77. Ook bij Beerschot komt er met Abdullahi nog een frisse kracht tussen de lijnen. Voor Rigo is de match voorbij. .
  7. tweede helft, minuut 75. Thorisson probeert het van ver. Beerschot lijkt een vogel voor de kat, al kan één goal de ploeg wel weer in de wedstrijd brengen. Thorisson probeert het met een verre knal, maar zijn schot kent geen succes. Bij Cercle wordt intussen nog eens gewisseld. Matchwinnaar Denkey wordt vervangen door Lopes Da Silva. .
  8. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Cercle Brugge, Leonardo Da Silva Lopes erin, Kevin Denkey eruit
  9. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Beerschot, Nauris Petkevicius erin, Ramiro Vaca eruit
  10. tweede helft, minuut 70. Cercle controleert de wedstrijd. Muslic heeft tijdens de rust een kwaliteitsinjectie doorgevoerd en dat heeft geleid tot de 3-1. Het heeft Beerschot toch de adem afgesneden. Johan De Caluwé op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 65. Vaca wordt bij Beerschot naar de kant gehaald. Petkevicius is zijn vervanger. .
  12. tweede helft, minuut 64. Ueda niet gekadreerd. Cercle heeft zijn schaapjes op het droge en dringt niet al te fel meer aan. De thuisploeg komt nu toch nog eens opzetten. Denkey legt goed af voor Ueda, maar die kan zijn poging niet kadreren. .
  13. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Cercle Brugge, Robbe Decostere erin, Thibo Somers eruit
  14. De zege lijkt binnen voor Cercle. tweede helft, minuut 60.
  15. tweede helft, minuut 59. Ook bij Cercle wordt nog eens gewisseld. Decostere wordt in de strijd gegooid, Somers mag gaan rusten. .
  16. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Beerschot, Ilias Sebaoui erin, Andi Koshi eruit
  17. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Beerschot, Robbe Quirynen erin, Thibaud Verlinden eruit
  18. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Beerschot, Nökkvi Thórisson erin, Thibo Baeten eruit
  19. tweede helft, minuut 56. Drie frisse krachten bij Beerschot. Andreas Wieland grijpt in bij Beerschot. Hij haalt Koshi, Verlinden en Baeten naar de kant voor Thorisson, Sebaoui en Quirynen. .
  20. tweede helft, minuut 50. Bij Cercle is het tempo met een ruk de hoogte ingegaan. Ik kan me voorstellen dat Muslic een donderspeech gegeven heeft tijdens de rust. Johan De Caluwé op Radio 1.