3. 75' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (1 - 6)
Croky Cup - speeldag 1 - 09/11/22 - 20:01
65'
75'
1 - 6
75'

Union heeft met enige moeite tweedenationaler Cappellen uitgeschakeld in de 1/16e finales van de Croky Cup. De vicekampioen kwam op achterstand bij het team uit tweede nationale B, maar antwoordde met een doelpuntenfestijn na de rust. "In de tweede helft ging het heel snel", zegt Karel Geraerts, die een B-ploeg opstelde.

Doelpunten:

• 27' El Madani 1-0
  • 39' Adingra 1-1
  • 50' El Azzouzi 1-2
  • 55' El Azzouzi 1-3
  • 61' Nilsson 1-4
  • 67' Adingra 1-5
  • 75' Nilsson 1-6
  • 83' Puertas 1-7

Cappellen komt op voorsprong

Karel Geraerts is niet de man die roteert, maar voor de match tegen de nummer 2 uit tweede amateur B wisselde hij zijn hele ploeg.

Burgess, Van der Heyden of Lynen hoefden de ring van Antwerpen niet te trotseren richting Kapellen. Andere A-spelers zoals Vanzeir, Teuma en Moris begonnen op de bank, doublures Nilsson, François en Pirard namen hun plaats in.

Cappellen was niet onder de indruk en weerstond de eerste aanvalsgolven van Union. Het team van coach Tom Schipper loerde op de counter.

Halfweg de eerste helft opende de thuisploeg zelfs de score. Middenvelder El Madani lobde de bal knap over Pirard: 1-0.

De B-ploeg van Union zweette, maar kon nog voor de rust reageren. De aalvlugge Adingra stond op de juiste plaats om een afvallende bal in de verste hoek te schieten: 1-1.

Redan El Madani heeft de score geopend met een lob.

Doelpuntenkermis na de rust

Karel Geraerts moest zijn spelers straffe koffie geserveerd hebben in de Noorderkempen, want na de rust vlogen ze over de mat.

Terwijl Teuma en Vanzeir zich opwarmden naast het veld, scoorde El Azzouzi 2 keer op korte tijd. De doodsteek voor Cappellen, na de 1-3 was het vat af bij de thuisploeg.

Nilsson (2 keer), Adingra en Puertas diepten de kloof nog stevig uit voor Union.

Of ze de coach overtuigd hebben, weten we zondag. Dan voetbalt de vicekampioen in de competitie op het terrein van Standard. Cappellen gaat in 2e amateur op bezoek bij Londerzeel.

(scrol omlaag voor reacties)

Simon Adingra maakt er twee voor Union, net als Gustaf Nilsson en Oussama El Azzouzi.

BEKIJK: Nilsson scoort met een omhaal

"In de tweede helft ging het heel snel voor ons"

Karel Geraerts (coach Union): "Cappellen maakte een heel mooi doelpunt en kwam op enthousiasme op voorsprong. In de tweede helft ging het heel snel voor ons.  Het ene doelpunt viel na het andere."

"Ik heb er niet aan gedacht om vroeg te wisselen. Je moet de jongens vertrouwen geven. Puertas, El Azzouzi en Adingra hebben punten gescoord. En ik kan er nog opnoemen."

"Nu gaan we eerst genieten van de kwalificatie, daarna richten we ons vizier op Standard. Dat belooft een geweldige wedstrijd te worden."

Oussama El Azzouzi (doelpuntenmaker Union): "Zij speelden de match van hun leven, maar op een gegeven moment werden wij de betere. We moesten winnen en hebben dat ook gedaan. We nemen alles serieus, ook de beker."

90+2' tweede helft
89'

einde: 1-7

Scheidsrechter Willems heeft een einde gemaakt aan een helft eenrichtingsverkeer. Union verlaat de Noorderkempen met een klinkende 7-1-overwinning. Na de rust was het vat af bij de jonge ploeg van tweedenationaler Cappellen.

87'

Lazare op de paal

Na een actie van Lapoussin op links mag de Ivoriaan Lazare koppen. De 1-8 spat uit mekaar op de paal.

85'

Robbe Kil krijgt ruimte om van ver uit te halen. Exact wat hij doet, maar zonder gevaar voor Pirard.

84'

Lazare en Nieuwkoop krijgen nog enkele speelminuten met het oog op de competitiematch van zondag tegen Standard.

79'

GOAL: Puertas 1-7

Puertas stond nog niet op het scorebord. In eerste instantie verslikt de Spanjaard zich in zijn actie, in tweede instantie werkt hij de bal toch binnen.

79'

Cappellen krijgt nog 10 minuten om de score te milderen. Of slaat Union een 7e keer toe in het Jos Van Wellen-stadion?