Ga naar de inhoud
Genk gaat vlotjes door naar de volgende ronde.
Winkel SportKRC Genk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Michiel De Cuyper
Winkel Sport Racing Genk
41. Kubimbana M. (28') 40. Leysen
5. Verhooghe 2. McKenzie
6. Reuse 3. Sadick
8. Voskanian (45') 5. Arteaga (45')
9.Amini 14. Toma
10. Debouver 20. Eiting
19. Beyens 21. Ugbo
26. Deschilder 24. Oyen
29. Dauchy 28. Paintsil
44. Kubimbana B. 42. Thorstvedt
45. Pupe 77. Preciado
   
1. Galens (28') 26. Vandevoordt
21. Derie 10. Bongonda
7. Van De Velde 11. Mike Trésor
11. Waeghe 17. Hrosovsky
17. Timmerman 18. Onuachu
18. Dewaele (45') 23. Munoz
31 Makekula 25. Rommens (45')
   
Trainer: Jeffrey Verhoeven Trainer: John van den Brom

Bekerhouder Racing Genk is maatje te groot voor amateurclub Winkel Sport

 wo 27 oktober 2021 21:50
 1. 30' - Verv. Nicaise Kudimbana door Arne Galens
 2. 35' - Doelpunt strafschop - Ike Ugbo (0 - 1)
 3. 40' - Doelpunt - Gerardo Arteaga (0 - 3)
 1. 47' - Verv. Masis Voskanyan door Marvin Dewaele
 2. 48' - Geel - Dan Debouver
 3. 76' - Verv. Mark McKenzie door Daniel Muñoz
 4. 83' - Doelpunt - Ike Ugbo (0 - 5)
Croky Cup - speeldag 1 - 27/10/21 - 20:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
35'
Ike Ugbo
0 - 1
Ike Ugbo
35'
40'
Gerardo Arteaga
0 - 3
Gerardo Arteaga
40'
83'
Ike Ugbo
0 - 5
Ike Ugbo
83'

Racing Genk heeft geen steken laten vallen in de beker. Op bezoek bij Winkel Sport kwam de bekerhouder moeizaam op gang, maar eenmaal onder stoom was de amateurclub een vogel voor de kat. Genk maakte het verschil met 4 goals in 10 minuten voor de rust en deed er in de slotfase nog 2 bij. "Het zal moeten blijken of dit bevrijdend is, maar het lucht wel op", zegt Genk-coach John van den Brom.

Doelpunten: 

 

 • 34' Ugbo 0-1 (pen)
 • 36' Arteaga 0-2
 • 38' Arteaga 0-3
 • 44' Paintsil 0-4
 • 80' Ugbo 0-5
 • 87' Toma 0-6

4 goals in 10 minuten

Na 5 opeenvolgende nederlagen kon bekerhouder Racing Genk zich geen nieuwe misstap veroorloven. Op het veld van Winkel Sport uit Eerste Nationale moest er gewonnen worden. Van den Brom gooide zijn elftal flink door elkaar. Van de elf die afgelopen zondag tegen Gent begonnen, bleven enkel Sadick en Arteaga staan. Leysen mocht debuteren in doel.

 

We kregen meteen éénrichtingsverkeer te zien in Sint-Eloois-Winkel, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op voor Genk. Winkel Sport hield goed stand, al zag de amateurclub wel doelman Kudimbana uitvallen. Pas na ruim een halfuur kraakte de thuisploeg. Ugbo werd neergehaald in de zestien en zette de elfmeter zelf om: 0-1.

 

De Genkse trein was plots vertrokken, want amper 2 minuten later kon Arteaga de voorsprong al verdubbelen. Na een knappe actie op links nam hij invallersdoelman Galens te grazen met een schot in de korte hoek. Nog eens 2 minuten later dook de Mexicaan weer voor doel op en opnieuw gaf hij Galens het nakijken: 0-3.

 

De veer was gebroken bij Winkel Sport en nog voor de rust incasseerde de thuisploeg een vierde goal. Dit keer was het Paintsil die mocht vieren. Na een moeizame start maakte Genk zo het verschil met 4 goals in 10 minuten.

Wereldgoal van Toma maakt Genks feestje compleet

Genk had zijn schaapjes al aan de rust op het droge en dat was eraan te zien in de overbodige tweede helft. Winkel Sport wou er wel nog wat van maken en dwong zelfs enkele kansen af. Kudimbana, broer van de onfortuinlijke doelman, liet de beste liggen en Debouver claimde tevergeefs een penalty nadat hij aangetikt was in de zestien.

 

Rond het uur leverde de gretigheid bij Winkel Sport bijna de eerredder op. Na een vrije trap moest Leysen zich gewonnen geven, maar de 1-4 werd afgekeurd voor buitenspel. Genk drong niet meer aan. Enkel invaller Trésor zorgde nog even voor dreiging, zijn afgeweken schot ging nipt over.

 

Toch werden het in de slotfase nog forfaitcijfers voor Winkel Sport. Na mistasten in de defensie van de thuisploeg kwam Ugbo oog in oog met Galens en de spits liet zijn tweede van de avond niet liggen. Kort voor het einde zette Toma de kers op de Genkse taart met een wereldgoal. Zijn knal in de kruising was onhoudbaar voor Galens.  

Van den Brom: "Dit is wat we nodig hadden"

 • Tobe Leysen (doelman Racing Genk): “In het begin zette Winkel Sport een goed blok en we hadden moeite om erdoor te raken. Na de 0-1 volgden de andere doelpunten snel en konden we ze vlot uit verband spelen. De beker is één van onze drie doelen, dus het is belangrijk dat we hier een mooie overwinning boeken. Dat geeft vertrouwen, hopelijk kunnen we hier nu op voortbouwen. In de tweede helft hebben we wat gas teruggenomen, maar dat kan gebeuren. We komen uiteindelijk nog uit bij 0-6, dus we mogen tevreden zijn. Ik had niet veel werk, maar wat ik moest doen, ging goed.”

 • John van den Brom (trainer Racing Genk): “Om uit de problemen te raken waarin we zaten heb je een wedstrijd als deze nodig. Deze match kwam op het ideale moment. De jongens hebben het heel geconcentreerd gedaan. Het was een ander elftal dan de voorbije weken, maar een aantal jongens hebben de kans gegrepen om zich te tonen. Ik zag weer lachende gezichten, ook bij mezelf. Dat was toch even geleden. Alles is hiermee nu niet vergeten en vergeven, maar dit is wel wat we nodig hadden. Het is lekker dat we 6 goals gemaakt hebben. We hebben kansen gehad én scoorden ook nog eens mooie goals, op de juiste momenten. Het zal moeten blijken of dit bevrijdend is, maar het lucht wel op.”

Fase per fase

90'

Einde

Racing Genk heeft geen steken laten vallen in de beker. Op bezoek bij amateurclub Winkel Sport boekte de bekerhouder een vlotte 0-6-overwinning. Ugbo (2x), Arteaga (2x), Paintsil en Toma zorgden voor de Genkse goals.

89'

Dit moet de mooiste goal van deze bekeravond zijn

Simon Bossuyt op Radio 1
89' tweede helft
86'

Wereldgoal van Toma

Wat een goal van Toma! Met een heerlijke knal in de kruising dikt hij de Genkse voorsprong nog wat verder aan.

79'

Ugbo maakt zijn tweede

De forfaitcijfers zijn een feit. Ugbo komt alleen voor doelman Galens na mistasten in de defensie van Winkel Sport en de spits laat zijn tweede van de avond niet liggen.

71'
68'

Bij Genk vinden ze het welletjes. Winkel Sport krijgt de ruimte, maar de thuisploeg vangt er weinig mee aan. Het is Debouver die zijn team op sleeptouw probeert te nemen.

67'

Daar is Genk nog eens met een poging van invaller Mike Trésor. Zijn afgeweken afstandsschot gaat net over.

60'

Afgekeurde goal

Winkel Sport kan Leysen dan toch te grazen nemen op een vrije trap, maar de treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Het blijft zoeken naar de eerredder voor de thuisploeg.

56'

Geen penalty voor Winkel Sport

Winkel Sport wil er toch nog wat van maken in een wellicht overbodige tweede helft. De thuisploeg is scherp uit de kleedkamer gekomen met enkele kansen. Zo miste Kudimbana efficiëntie bij de afwerking en Debouver claimde tevergeefs een penalty, nadat hij aangelopen was in de zestien.

48'
Winkel Sport
47'
46'

2e helft

De bal rolt opnieuw in Sint-Eloois-Winkel. Bij Genk is Rommens in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Arteaga. Bij Winkel Sport neemt de Dewaele de plaats in van Voskanian.

46' tweede helft
45+4' eerste helft