Anderlecht speelt La Louvière in de vernieling met zevenklapper

  1. 45+1' - Verv. Alain Calant door Boris Kamneng Djoum
  2. 45+1' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (1 - 4)
  3. 39' - Geel - Alain Calant
  4. 39' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 3)
  5. 35' - Geel - Michael Murillo
  6. 35' - Doelpunt - Louka Franco (1 - 2)
  7. 32' - Doelpunt - Wesley Hoedt (0 - 2)
  8. 21' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (0 - 1)
  9. 13' - Geel - Lisandro Magallán
  1. 90+1' - Doelpunt - Wesley Hoedt (1 - 7)
  2. 87' - Geel - Andy Lokando
  3. 81' - Verv. Sergio Gómez door Killian Sardella
  4. 81' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 6)
  5. 81' - Verv. Quentin Louage door Benhamin Romeyns
  6. 76' - Doelpunt - Benito Raman (1 - 5)
  7. 75' - Geel - Gilles Denayer
  8. 75' - Verv. Francis Amuzu door Anouar Ait El Hadj
  9. 75' - Verv. Kristoffer Olsson door Benito Raman
  10. 66' - Geel - Grégory Lazitch
  11. 65' - Geel - Thomas Vanhecke
  12. 63' - Verv. Nelson Azevedo-Janelas door Jordan Henri
  13. 63' - Verv. Mathias Francotte door Fadel Gobitaka
  32'Wesley Hoedt0 - 2
  35'Louka Franco1 - 2
  45+1'Joshua Zirkzee1 - 4
  76'Benito Raman1 - 5
  90+1'Wesley Hoedt1 - 7

  De eerste horde van de Beker van België (1/16e finale) is geen probleem geworden voor Anderlecht. De Brusselaars toonden met hun basisopstelling dat ze de beker serieus nemen en die mentaliteit leidde tot een eenvoudige 1-7-overwinning tegen traditieclub La Louvière (2e amateur).

  Doelpunten:
  • 20' Zirkzee 0-1
  • 32' Hoedt 0-2
  • 35' Franco 1-2 (pen)
  • 39' Refaelov 1-3
  • 45' Zirkzee 1-4
  • 75' Raman 1-5
  • 79' Refaelov 1-6
  • 90' Hoedt 1-7

  Bekijk de goals uit La Louvière - Anderlecht (1-7)

  Kolkende ambiance in La Louvière

  Het werd bekervoetbal zoals je het graag ziet in La Louvière. Het stadion was volgelopen voor deze galamatch en in een kolkende ambiance begon de underdog zonder angst, met de borst vooruit en druk op de defensie van Anderlecht. 

   

  De fans waren zelfs zo enthousiast, dat de match al na twee minuten heel even stil werd gelegd omdat er te veel rook op het veld was.

   

  Een vroege gele kaart voor Magallan en het onzeker optreden van Van Crombrugge op zijn eigen achterlijn (zie video) toonden dat Anderlecht zich in het eerste kwartier een beetje liet afbluffen door de start van de thuisploeg. Maar langer dan 15 minuten duurde dat niet.

   

  Zirkzee opende de score op aangeven van Murillo en Hoedt verdubbelde met een kopslag na een corner. Even geloofde het hele stadion nog in een terugkeer van La Louvière toen Franco de 1-2 maakte vanop de stip na een fout van Murillo. Maar het was niet meer dan een laatste stuiptrek.

   

  Refaelov en Zirkzee maakte er voor de rust al 1-4 van. Opvallend was hoe La Louvière zich telkens centraal voor doel veel te mak toonde in de duels bij die goals.

  Van Crombrugge geeft op bijzonder knullige manier hoekschop weg

  Eenrichtingsvoetbal in tweede helft

  Na de rust ademde de wedstrijd de sfeer van een trainingsduel uit. La Louvière kwam nauwelijk nog over de middenlijn en Anderlecht leefde zich uit. Cullen speelde goed, Gomez was erg actief en ook Refaelov en Zirkzee hadden het naar hun zin met de ruimte die er was.

   

  Het was wel lang wachten op de 1-5. Daar zorgde invaller Raman voor. Refaelov zorgde voor de assist en nam kort daarna de 1-6 voor zijn rekening na een cadeautje van de La Louvière-defensie. 

   

  Veel Anderlecht-fans zullen gehoopt hebben nog eens een glim te zien van jonkies Stroeykens en Arnstad, maar Kompany hield het zakelijk en risicoloos. El Hadj en Sardella kregen wel wat speelminuten. 

   

  Het laatste wapenfeit was voor Hoedt. Hij scoorde zijn tweede van de avond met een vrije trap - die nooit binnen had gemogen -, maar de muur van La Louvière ging open en daar paste de poging van de Nederlander perfect tussen: 1-7.

  • Vincent Kompany: "We hebben goed gespeeld, maar voor mij was het belangrijkste onze mentaliteit. We hebben respect getoond voor bekervoetbal en voor de tegenstander. Tactisch hebben we goede dingen gedaan, maar ik vind die mentaliteit het belangrijkste. Zo tonen we respect voor de meegereisde fans en soms kan voetbal vreemd zijn. Zeker als je in de beker iets weggeeft aan de tegenstander. Daarom dat ik ook niet te veel veranderd heb aan de opstelling."
   
  • Fréderic Taquin: "We deden het goed tot de 1-2, maar dan geven we de 1-3 en 1-4 te makkelijk weg en dat betaal je tegen een ploeg als Anderlecht. In de tweede helft vond ik ons een halfuur goed, maar ik wil Anderlecht bedanken om alles te geven tot het einde, want dat is toch een vorm van respect. Het was een fantastische ambiance."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Laatste fluitsignaal. Opdracht volbracht voor paars-wit. Het boek een ruime zege tegen La Louvière, dat in de eerste helft echt wel weerwerk bood.  .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Wesley Hoedt van Anderlecht. 1, 7.
  4. tweede helft, minuut 90. Hoedt toont zich een specialist stilstaande fases. Na zijn kopbalgoal op corner scoort Hoedt zijn tweede van de avond met een vrije trap. Hij heeft wel geluk, want zijn trap gaat door de muur en verandert nog een beetje van richting. .
  5. Gele kaart voor Andy Lokando van RAAL La Louvière tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 86. Geel voor invaller Lokando. Het enige negatieve wat Anderlecht nog kan overkomen is geblesseerde spelers. Olsson is al gewisseld met een pijntje - wachten of het erg is. De tackle van Lokando op Ashimeru is ook niet katholiek. De spelers van La Louvière krijgt geel. Ashimeru kan gewoon voort. .
  7. tweede helft, minuut 84. De tweede helft is een soort trainingsmatch voor Anderlecht, waar ook Sardella is ingevallen. La Louvière raakt met moeite nog over de middenlijn.  .
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Killian Sardella erin, Sergio Gómez eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Lior Refaelov van Anderlecht. 1, 6.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij RAAL La Louvière, Benhamin Romeyns erin, Quentin Louage eruit
  11. tweede helft, minuut 79. De 1-6 doet pijn aan de ogen: Refaelov profiteert en scoort. Ai ai ai La Louvière, het wordt langzaam toch echt een pijnlijke avond. La Louvière verdedigt verschrikkelijk slecht uit en Refaelov neemt het cadeau in dank aan. Hij schiet de bal hard tegen het net van dichtbij. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Benito Raman van Anderlecht. 1, 5.
  13. tweede helft, minuut 75. Invallen en scoren: Raman maakt er 1-5 van. Eindelijk een goal in deze tweede helft. Refaelov bedient Raman vlak voor doel en die scoort in twee tijden.  .
  14. Gele kaart voor Gilles Denayer van RAAL La Louvière tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Anouar Ait El Hadj erin, Francis Amuzu eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Kristoffer Olsson eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Ook geel voor Denayer. Nog een kaartje aan de kant van La Louvière. Verdediger Denayer is de volgende in het boekje. .
  18. tweede helft, minuut 73. Raman en El Hadj gaan invallen. Geen Stroeykens of Arnstad, maar wel Raman en El Hadj gaan speelminuten krijgen. Ze vallen in voor Olsson en Amuzu. .