OH Leuven neemt na evenwichtige partij pas in het slot afstand van Lierse K.

  1. 90+9' - Rood - Jordy Gillekens
  2. 90+4' - Verv. Yvan Yagan door Guillaume De Schryver
  3. 88' - Verv. Joeri Poelmans door Brent Laes
  4. 87' - Doelpunt - Sory Kaba (1 - 2)
  5. 82' - Verv. Siebe Schrijvers door Mandela Keita
  6. 81' - Doelpunt - Jordi Liongola (1 - 1)
  7. 76' - Verv. Alexis De Sart door Xavier Mercier
  8. 71' - Verv. Jonathan Hendrickx door Jens Naessens
  9. 64' - Doelpunt strafschop - Sory Kaba (0 - 1)
  10. 61' - Geel - Musa Tamari
  64'Sory Kaba0 - 1
  87'Sory Kaba1 - 2

  Het heeft wat moeite gekost, maar OH Leuven knikkerde vanavond wel Lierse K. uit de beker. De eersteklasser zag dat de "Pallieters" nog langszij kwamen, maar in het slot prikte Kaba zijn 2e van de avond tegen de netten. 

  Doelpunten:

  • 62' 0-1 Kaba
  • 80' 1-1 Liongola
  • 86' 1-2 Kaba

  Lierse en OHL houden studieronde

  Lierse verloor dit seizoen nog niet op het Lisp en dat terwijl OH Leuven nog niet kon winnen op verplaatsing. Het thuisvoordeel was dan ook voor de "Pallieters". Toch hielden beide ploegen een langgerekte studieronde. Er vielen links en rechts wel enkele kleine kansen te noteren, maar echt grote mogelijkheden kregen we niet te zien voor de pauze. 

   

  Dat Marc Brys 6 nieuwe namen in de basis dropte, tegenover het type-elftal van Lierse, deed er ook geen goed aan voor de automatismen bij OH Leuven. Brys gooide dan maar Kaba tussen de lijnen en dat loonde ook. Na een bal tegen de arm van Hendrickx ging de bal op de stip. Invaller Kaba ontgoochelde niet: 0-1.

  Fan wordt gereanimeerd

  Wie dacht dat Lierse zich zomaar gewonnen zou geven, was eraan voor de moeite. Na een te korte terugspeelbal van Tamari kon Liongola doelman Runarsson verschalken.


  Meteen na die gelijkmaker was het even schrikken toen bleek dat een Lierse-supporter onwel werd. Hij werd even gereanimeerd, maar kwam wel weer bij bewustzijn. Het spel lag dan ook even stil. Na die pauze leken we af te stevenen op verlengingen. Daar besliste Kaba anders over. Hij knikte de beslissende 1-2 op voorzet van Tamari binnen. 


  Gillekens moest in het ultieme slot nog met zijn 2e gele kaart vervroegd gaan douchen. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 113 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 111. Einde. Zo zit de wedstrijd erop. OH Leuven bekert voort na een 1-2-overwinning tegen Lierse. Kaba was de man van de match met 2 doelpunten voor OHL. Gillekens kreeg in het slot nog een tweede gele kaart.  .
  3. tweede helft, minuut 108. Limbombe komt nog dicht bij de 2-2. Hij trapt met links naar de korte hoek, maar kan Runarsson niet kloppen.  .
  4. tweede helft, minuut 104. GOAL! 1-2 Kaba. We krijgen dan toch nog een doelpunt te zien voor het einde van de reguliere speeltijd. Tamari schildert het leer op de knikker van Kaba die binnen kopt. Het is al zijn 2e van de avond.  .
  5. tweede helft, minuut 99. Wedstrijd weer op gang. De bal rolt weer na het oponthoud. We hervatten vanaf de 81e minuut. We zijn dus niet ver verwijderd van verlengingen.  .
  6. Rode kaart voor Jordy Gillekens van Lierse K. tijdens tweede helft, minuut 99
  7. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Lierse K., Guillaume De Schryver erin, Yvan Yagan eruit
  8. tweede helft, minuut 92. Blijkbaar is de tussenkomst goed uitgedraaid. "Een mensenleven gaat boven alles", klinkt het op Twitter bij OH Leuven. Dat kunnen we alleen maar beamen.  .
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Lierse K., Brent Laes erin, Joeri Poelmans eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Sory Kaba van OH Leuven. 1, 2.
  11. tweede helft, minuut 84. Onderbreking. Het spel ligt even stil nadat een supporter in de tribune onwel is geworden. Hopelijk loopt het goed af.  .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Mandela Keita erin, Siebe Schrijvers eruit
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Jordi Liongola van Lierse K.. 1, 1.
  14. tweede helft, minuut 80. GOAL! 1-1 Liongola. De bordjes hangen weer gelijk. Naessens zit er bij een slechte terugspeelbal goed tussen en legt dan breed voor Liongola. Runarsson is eraan voor de moeite.  .
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij OH Leuven, Xavier Mercier erin, Alexis De Sart eruit
  16. tweede helft, minuut 74. Ook bij OHL is het wisselen geblazen. Mercier komt er nog in voor De Sart.  .