Ga naar de inhoud
KV Mechelen zet Union opzij in de beker.
KV MechelenUnion
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Arthur Denil
stadion
AFAS Stadion
KV Mechelen Union
1. Coucke 21. Pirard
2. Swers 4. Bager
3. Bijker 6. Nielsen (65')
4. Bateau 7. Sorinalo (61')
7. Hairemans (83') 11. Paolucci (61')
9. Druijf (83') 13. Vanzeir
16. Schoofs 16. Burgess (82')
17. Oum Gouet 19. François
30. Vanlerberghe 25. Marcq
33. Souza 44. Van der Heyden
35. Shved (69') 90. Avenatti (61')
wisselspelers
32. Wenssens 49. Moris
5. Walsh 2. Nieuwkoop (82')
8. Kaya 8. Amani (65')
10. De Camargo 9. Undav (61')
11. Storm (69') 17. Teuma (61')
14. Cuypers (83') 18. Mitoma (61')
19 Mrabti (83') 59. Kandouss

KV Mechelen houdt competitieleider Union uit 1/8e finales Croky Cup

 di 26 oktober 2021 22:21
 1. 17' - Doelpunt - Marian Shved (1 - 0)
 2. 41' - Geel - Matthew Sorinola
 1. 65' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (2 - 0)
 2. 83' - Doelpunt - Dante Vanzeir (2 - 1)
 3. 90+3' - Geel - Dante Vanzeir
Croky Cup - speeldag 1 - 26/10/21 - 20:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Marian Shved
17'
Marian Shved
1 - 0
65'
Geoffry Hairemans
65'
Geoffry Hairemans
2 - 0
83'
Dante Vanzeir
2 - 1
Dante Vanzeir
83'

KV Mechelen heeft Union de weg naar de 1/8e finales van de Beker van België versperd. Dankzij goals van Shved en Hairemans was KV Mechelen een inefficiënt Union de baas. Verder dan de 2-1 van Vanzeir kwam Union niet.

Doelpunten:

 • 15' Shved 1-0
 • 64' Hairemans 2-0
 • 82' Vanzeir 2-1

KV Mechelen - Union in een notendop

 • Sleutelmoment: Net na het uur gooit Mazzu Undav, Teuma en Mitoma in de strijd. Dat levert bijna de 1-1 op, maar meteen daarna verdubbelt Hairemans de voorsprong van KV Mechelen na een counter.
 • Man van de match: Een goal en een assist, meer moet dat niet zijn om die trofee aan Geoffry Hairemans te geven.
 • Opvallend: Net als in 2019 schakelt KV Mechelen Union uit in de Croky Cup. Dat was toen in de halve finales op weg naar bekerwinst en het deed de KVM-fans dromen.
 • Reactie: "Ik ben blij dat ik nog een keer kon meedoen en belangrijk was voor de ploeg." Matchwinnaar Geoffry Hairemans kreeg en greep zijn kans vanavond.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Union (2-1)

Shved straft blunder van doelman Pirard genadeloos af

Beide coaches lieten enkele vaste waardes rusten. Dat betekende ook kansen voor jongens die niet zo veel in actie komen in de competitie en Marian Shved greep alvast zijn kans met beide handen. 

 

De aanvaller zorgde voor de rust bijna in zijn eentje voor het doelgevaar van KV Mechelen en hij zette de thuisploeg ook op voorsprong. Union-doelman Pirard blunderde bij het uitverdedigen en Hairemans schotelde Shved de 1-0 voor.

 

Pijnlijk voor Pirard, die in de competitie altijd op de bank zit ten voordele van Moris. Union had nochtans kansen genoeg op de gelijkmaker, maar Nielsen en Vanzeir konden niet scoren.

Union-doelman deelt al na kwartier geweldig cadeau uit aan KV Mechelen

KV Mechelen schakelt net als in 2019 Union uit

Union kwam met nog meer moed uit de kleedkamer na de rust, maar de gelijkmaker bleef uit. Daarom greep coach Felice Mazzu in op het uur: met Undav, Teuma en Mitoma gooide hij drie verse krachten in de strijd.

 

Dat leek meteen de gelijkmaker op te leveren, maar Coucke kon de knal van Mitoma keren. Die redding leidde een tegenaanval van KV Mechelen in en Hairemans werkte die na een puike kapbeweging beheerst af voor de 2-0.

 

Union leek uitgeteld, maar we kregen toch een spannende slotfase. Burgess kopte nog op de paal, maar even later maakte Vanzeir toch de aansluitingstreffer op aangeven van Undav. Die tandem dwong nog 2 kansen af, maar de thuisploeg hield stand.

 

Zo eindigt het bekertoernooi voor competitieleider Union al in de 1/16e finales. De fans van KV Mechelen droomden al van de Heizel en KV Mechelen heeft de geschiedenis ook mee. De laatste keer dat KVM Union kon uitschakelen in de Croky Cup - in 2019 in de halve finales - pakte de club ook de beker.

Hairemans: "Blij dat ik nog een keer belangrijk was"

Geoffry Hairemans vatte de wedstrijd goed samen. "We hadden niet veel kansen, maar de keeper van Union gaf een cadeau weg en dat hebben we maar uitgepakt. We waren heel blij met de 2-0, want veel meer hebben we niet gecreëerd."

 

Voor KV Mechelen is de beker elk jaar belangrijk. "Op het einde werd het nog spannend, maar we hebben het over de streep getrokken. We gaan door en dat is het belangrijkste. Nu gaan we er alles aan doen om zo ver mogelijk te geraken."

 

Met een goal en een assist was Hairemans eigenlijk de matchwinnaar bij de thuisploeg. "Het was even geleden dat ik mocht meedoen en ik ben blij dat ik nog een keer belangrijk kon zijn voor de ploeg."

 

In de competitie zit Hairemans vaker op de bank dan hem lief is. "Het is geen frustratie. We zijn goed bezig met 13 op 15 en hebben een grote kern. Ik ben blij met vanavond en we zien wel in de toekomst. Op de bank zitten is niet leuk, maar je kunt dat relativeren. Ik ben ook geen 18 jaar meer, maar ben wel tevreden met vanavond."

Van der Heyden: "Nu concentreren op de competitie"

Siebe Van der Heyden stond met Union in het verliezende kamp. "Ik denk dat we een paar goeie kansen missen en we slikken die tegengoals iets te gemakkelijk. We gaan ons nu concentreren op de competitie."

 

"Alles op de titel?", vroeg onze man Bert Sterckx. "Alles op de titel", was het antwoord van een lachende Van der Heyden.

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+3'

Einde: 2-1

KV Mechelen stoot door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Dankzij goals van Shved en Hairemans schakelt het competitieleider Union uit met 2-1.

90+3'

Coucke plukt een hoge bal uit de lucht en lijkt zo de laatste kans voor Union te neutraliseren.

90+3'
90+1'

Felice Mazzu leeft zoals gewoonlijk mee met zijn spelers en krijgt een gele kaart omdat hij iets te fel zijn beklag deed bij de scheidsrechter.

90+1'

extra time

90'

KV Mechelen probeert de bal in de ploeg te houden op de helft van Union om zo een slotoffensief van de bezoekers in de kiem te smoren.

88'

Invaller Cuypers kan de wedstrijd beslissen, maar hij talmt iets te lang om af te drukken en zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt door Van der Heyden. KV Mechelen speelt met vuur.

84'

Vanlerberghe verliest de bal en dat balverlies zet een counter van Union in gang, maar Vanzeir en Undav spelen het niet goed uit.

81'

Goal: 2-1

We krijgen toch een spannende slotfase: Dante Vanzeir verzilvert een assist van Denis Undav. De bal blijft even hangen onder het lichaam van Coucke, maar rolt toch in doel: 2-1.

79'

Paal houdt Union van aansluitingstreffer

Het zit Union ook niet mee: de kopbal van Burgess belandt op de paal. Vanzeir probeert het in de rebound met een spectaculaire omhaal, maar zijn poging gaat naast.

76'

De inbreng van Undav, Teuma en Mitoma heeft nog niet geloond voor Union, maar de competitieleider dwingt wel schietkansen af: Vanzeir en Undav kunnen niet scoren.

76'

De fans van KV Mechelen zien het al helemaal zitten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
70'

Ook KVM-coach Wouter Vrancken voert zijn eerste wissel door: doelpuntenmaker Shved mag gaan rusten, Nikola Storm is zijn vervanger.

67'
66'
66'

Nielsen naar de kant

Casper Nielsen kan niet meer voort en moet gewisseld worden. De Deense middenvelder van Union wordt vervangen door Lazare Amani.