Ga naar de inhoud
Kortrijk bibbert maar gaat door in de beker.
Knokke FCKV Kortrijk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Matogna Simonini
  Opstelling  
Knokke FC   KV Kortrijk
1. Dhoest   28. Delle
3. Vervaque   5. Sainsbury
2. Vanraefelghem   6. Rougeaux
21. Martens   7. Mbayo (81')
20. Buyse   8. Palaversa
8. Pierre   10. Selemani
14. Savaete   11. Fixelles
23. Prez   17. Gueye (69')
19. Samyn   18. Kadri (69')
15. Lambo   26. Vandendriessche
16. Van den Bossche   30. D'Haene
  Wisselspelers  
30. Ciulla   31. Ilic
6. Declerck   19. Badamosi (69')
9. Binst   51. Ocansey
11. Vandewalle   22. Bendianishvili
17. Mariën   23. Alioui
22. De Wilde   27. Jonckheere (69')
93. Bailly   29. Moreno (81')
  Coaches  
Yves Van Borm   Karim Belhocine

KV Kortrijk kegelt kranig Knokke uit de Croky Cup na strafschoppen

 wo 27 oktober 2021 22:45
Knokke FC
einde (pen.)
11-12
KV Kortrijk
  1. 52' - Doelpunt - Abdelkahar Kadri (0 - 1)
  2. 69' - Verv. Habib Guèye door Mohamed Badamosi
  3. 81' - Verv. Dylan Mbayo door Marlos Moreno
    Croky Cup - speeldag 1 - 27/10/21 - 20:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    52'
    Abdelkahar Kadri
    0 - 1
    Abdelkahar Kadri
    52'

    KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. De ploeg uit 1A had het nochtans 120 minuten niet onder de markt op het veld van 1e Amateurploeg Knokke, maar mocht na een spannende strafschoppenreeks doorspekt met missers alsnog zegevieren.

    Doelpunten:

    • 51' Kadri 0-1
    • 79' Lambo 1-1

    Knokke weert zich tegen matig Kortrijk

    Met Knokke-Kortrijk stond er een West-Vlaamse bekerderby op het programma in de 1/16e finales van de Croky Cup. Een boeiende affiche, want Knokke toonde zich de voorbije jaren een smaakmaker in de amateurreeksen van het Belgisch voetbal.

     

    Tegen Kortrijk, dat verdienstelijk aan het seizoen is begonnen in 1A, bewees de thuisploeg al snel dat het wel goesting had in een avondje bekervoetbal. Na een vroege halve kans voor Kortrijk via Gueye nam de thuisploeg het initiatief over. De bedrijvige Lambo nam Kortrijk-keeper Delle tot tweemaal onder vuur.

     

    Kortrijk leek op zijn beurt geen haast te hebben en drong slechts één keer aan voor de rust. Kadri legde goed aan, maar oud-Club Brugge-doelman Dhoest toonde zich voor Knokke een betrouwbaar sluitstuk. 

     

    Na de rust lukte het plots wel voor Kortrijk. Alsof Gert Verhulst ermee gemoeid was voerde Kadri een showtje op: hij nam een afvallende bal knap op de slof, liet Dhoest kansloos en bezorgde Kortrijk de gevleide voorsprong. Knokke liet het niet aan zijn hart komen en nam op het uur doelman Delle nog enkele keren onder vuur.

     

    Het bleek uitstel van executie, want tien minuten voor tijd zorgde Lambo voor de verdiende gelijkmaker. In het slot kreeg het publiek in het Leopold Lippenspark nog een omhaal van Kortrijk-invaller Badamosi en een ultieme kans voor Knokke-invaller Mariën te zien, maar het gelijkspel bleef op het bord. Op naar verlengingen.

    Kortrijk ontsnapt na Knoks penaltydrama

    Die verlengingen bleken grotendeels een maat voor niets te zijn. Eén keer bezorgde Knokke de meegereisde buren uit Kortrijk nog een half hartinfarct, toen ex-Kortrijkzaan Van Den Bossche vijf minuten voor tijd een vrije trap heerlijk op de kruising jaagde. Penalty's konden echter niet meer afgewend worden.

     

    In die strafschoppenreeks leken beide teams geen zin te hebben in een doelpunt. Kortrijk-doelman Delle, die voor de eerste penalty nog even een sanitaire stop had ingelast, pakte de eerste drie (!) Knokse strafschoppen. Ook Kortrijk miste eerst twee keer, maar bij beurt drie vond Palaversa het welletjes en trapte hij zijn team op 0-1.

     

    Nadien volgden twee rake strafschoppen, waardoor Knokke niet meer mocht missen, maar invaller Bailly trapte zijn penalty op Delle, de held van avond. Knokke richting tranendal, Kortrijk richting 1/8e finales na een rasechte cupmatch.

    De omheining bleek te fragiel voor de Kortrijk-fans

    Reacties na Knokke-Kortrijk:

    • Sven Dhoest (Knokke): "Dit is heel zuur. Langs de andere kant mogen we heel fier zijn op onze prestatie. We hebben het Kortrijk heel moeilijk gemaakt. We komen 0-1 achter, maar komen daarna heel verdiend op 1-1. We hebben ook verdiend die penalty's afgedwongen. Het was een leuke partij voor de neutrale toeschouwer, met veel kansen aan beide kanten. Maar als je verliest in de penalty's is het extra zuur als je weet dat je zo dicht bij een stunt bent."
    • Kristof D'Haene (Kortrijk): "Het was niet zo simpel vandaag, maar we zijn door en dat is het belangrijkste. Je weet dat een eerste ronde nooit gemakkelijk is. Als we in de finale staan binnen een paar maanden, dan zal niemand nog zeggen dat het moeilijk was in Knokke. We zijn iets te slap begonnen, als wij rapper scoren wordt het een andere wedstrijd. Ik denk dat voor iedereen de beker wel een doel is, in vijf matchen kan je in de finale staan. Mooi dat Joris (Delle, red.) vier strafschoppen pakt, het is dankzij hem dat we door gaan."

    Fase per fase

    22:44

    Delle is de held voor Kortrijk!

    Bailly neemt zijn verantwoordelijkheid voor Knokke, maar de invaller trapt de levensbelangrijke strafschop op doelman Delle. Het tranendal bij Knokke, vreugdetaferelen bij Kortrijk. De Kerels bekeren verder!

    28/10/21
    00:45
    27/10/21
    22:42

    Vanrafaelghem trapt de eerste Knokse pingel tegen de touwen, maar ook Sainsbury mist niet voor Kortrijk. Knokke mag nu niet meer missen.

    22:41

    Palaversa breekt de ban: 0-1

    Penalty's scoren is overrated, moeten ze bij Knokke denken, waarna ook de derde strafschop langs de thuiszijde gemist wordt. Palaversa vindt het stilaan genoeg en trapt de eerste elfmeter van de avond binnen: 0-1.

    22:38

    Niemand wil scoren

    Binst, die goed inviel voor Knokke, zet de bedenkelijke reeks verder: ook hij mist. Rougeaux wil niet onder doen voor de rest en besluit snoeihard op de lat. De nul blijft langs beide zijden op het bord!

    22:36

    Beide teams missen meteen: 0-0

    Mariën begint de penaltyreeks desastreus voor Knokke en mist zijn elfmeter. D'Haene krijgt de kans om Kortrijk al snel op voorsprong te zetten, maar vindt Dhoest op zijn weg. Wat een begin...

    shootouts
    Knokke FC
    1-1
    KV Kortrijk
    Trent Sainsbury
    KV Kortrijk
    00:30
    120+2'

    Penantitijd!

    Enkele laatste prikjes langs beide kanten draaien op niets uit. De verlengingen blijken een maat voor niets. Tijd voor strafschoppen!

    116'

    Het is zowaar Knokke dat nog de beste indruk maakt in de absolute slotminuten van deze partij. De bezoekers uit 1A moeten de partij nu ondergaan tegen de laagvlieger uit Eerste Nationale.

    113'

    Van Den Bossche op de kruising!

    Bijna viel daar het doelpunt uit de lucht. Knokke krijgt een vrije trap op een interessante plek. Ex-Kortrijkzaan Van Den Bossche legt aan maar ziet zijn schitterende trap uiteenspatten op de kruising. Wat een ontknoping was dat geweest!

    112'

    Tik, tak, tik, tak...

    De klokt tikt genadeloos verder. Strafschoppen lijken stilaan onafwendbaar, want beide teams krijgen geen kansen meer bij mekaar gespeeld. Of komt er nog een doelpunt uit de lucht vallen?

    109'

    Van Kortrijk wordt verwacht dat ze hier zomaar winnen, maar Knokke heeft gewoon een prima match gespeeld.

    Hermien Vanbeveren
    106'

    Verlengingen deel 2

    Ongeacht het resultaat straks mag Knokke tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Ongeacht het resultaat mag Kortrijk op zijn beurt kritisch zijn voor zichzelf. Een uitschakeling zou een absolute afgang zijn voor de Kerels tegen derdeklasser Knokke.

    106'
    105'

    Kunnen strafschoppen nog afgewend worden?

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.