Standard kwam na 5 minuten al op voorsprong.

Standard doet weinig moeite om Moeskroen uit de Beker te wippen

1. 7' - Doelpunt strafschop - João Klauss (0 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 26/10/21 - 20:45
João Klauss
0 - 1
João Klauss
7'

Standard heeft zich niet laten verrassen in de Beker van België, al overtuigde het ook niet tegen 1B-club Moeskroen. Een vroege penalty volstond voor de Luikenaars om hun ticket voor de volgende ronde te boeken. Voor coach Luka Elsner is het zijn eerste overwinning met Standard, al zal hij toch vooral werkpunten hebben gezien.

Doelpunt:

• 6' Klauss 0-1 (penalty)

Klauss heeft bizarre manier gevonden om strafschoppen te nemen

Standard op spaarmodus door

Na 2 op 15 in de competitie en een trainerswissel was het dringend tijd voor Standard om nog iets te tonen. Het bekerduel tegen Moeskroen was een uitgelezen kans om coach Luka Elsner een eerste zege te bezorgen.

Met 6 nieuwe namen in de basis begon Standard ook scherp. Sissako werd na 5 minuten al neergehaald in het strafschopgebied. Joao Klauss trapte weinig overtuigend, maar doelman Gillekens stond aan de grond genageld: 0-1.

De veelbelovende start van Standard kreeg geen gevolg. De Luikenaars waren heer en meester, maar grote kansen bleven uit. Een plaatsbal van Tapsoba was nog de beste poging om de score te verdubbelen.

Ook na de pauze hield Standard Moeskroen gegijzeld in het eigen strafschopgebied, maar vergat het een doelpunt te vragen als losgeld. Een omhaal van Klauss en een afstandsschot van Cimirot waren niet voldoende om een tweede doelpunt af te dwingen.

Moeskroen werd nog gevaarlijk met twee kopballen van Angiulli, maar kon aanvallend te weinig klaarmaken. Zelfs als Standard begon te prutsen in de slotminuten, kon de 1B-club niet profiteren. Zo stoot de verliezende finalist van vorig jaar op spaarmodus door naar de volgende ronde.

Elsner: "We hadden meer moeten scoren"

Coach Luka Elsner was uiteraard tevreden met zijn eerste zege bij Standard, maar hij bleef ook niet blind voor de werkpunten. "We hebben wat kansen gehad en hadden meer moeten scoren."

"In de tweede helft kwam Moeskroen dan wat meer in het ritme en hadden ze een paar gevaarlijke ballen. Je mag ze ondanks hun positie in 1B niet onderschatten. Vorig jaar speelden ze nog in 1A. Maar kijk, één doelpunt volstond."

Standard ontvangt dit weekend KV Kortrijk. "We moeten nu proberen om een zege te pakken in de competitie", aldus Elsner. "Dat is nu toch heel belangrijk."

90+4'

Standard, de verliezende finalist van vorig jaar, heeft aan één doelpunt genoeg om 1B-club Moeskroen uit te schakelen in de Beker. In de tweede helft konden beide ploegen nog weinig klaarmaken.

90+3'

Moeskroen komt er niet meer aan te pas in de toegevoegde tijd. Ze lijken met één doelpunt opzijgezet te worden.

90+1'

Elsner schreeuwt zich schor om zijn troepen weer in het gelid te krijgen. Standard moet de bal in de eigen rangen kunnen houden.

90'

extra time

89'

Dussenne geeft Lepoint een zetje in het strafschopgebied. Moeskroen wil een penalty, maar ze moeten vrede nemen met een corner.

88'

Pavlovic wil te lang met de bal aan de voet lopen en laat zich dan wel heel gemakkelijk van de bal zetten. Standard lijkt het noorden wat kwijt.

87'

Moeskroen voert de druk op. Het kan het strafschopgebied binnendringen, maar daar botst het op een muur. Standard speelt met vuur als het zo voortdoet in de slotminuten.

85'

Ervaren rot Christophe Lepoint haalt een hoekschop weg uit zijn strafschopgebied. Moeskroen mag nog steeds hopen, maar de tijd begint nu wel te dringen. Nog 5 minuten te gaan.

82'

Chevalier wil doorbreken, maar Sissako sluit de poort. Goed gespeeld van de verdediger van Standard.

81'

Donnum mag na zijn mislukte acteerprestaties gaan rusten. Bastien volgt in zijn spoor. Elsner gooit Bokadi en Balikwisha op het veld.

80'
79'

Schwalbe voor Donnum

Donnum kapt zich vrij in het strafschopgebied en gaat dan theatraal neer. Alexandre Boucaut fluit terecht voor een schwalbe. Geen tweede strafschop voor Standard.

77'

Nog eens Angiulli

De kopballen van Angiulli missen doel vandaag. Opnieuw levert een goede vrije trap een heel gevaarlijke kans op, maar Angiulli kan zijn kopbal niet kadreren. Daar zat meer in voor de thuisploeg.

76'

Matheo Vroman moet naar de kant voor Atteri. Levert die wissel nog iets op voor Moeskroen? Het heeft nog een kwartier om te scoren.

72'

Moeskroen dropt nog eens een balletje in het strafschopgebied, maar de spitsen zijn afwezig. Zo kan je geen gelijkmaker scoren.

70'

Carcela valt in

Mehdi Carcela krijgt nog twintig minuten om Standard aan de overwinning te helpen. Hij neemt de plek in van Tapsoba, die al veel energie heeft gegeven.

69'

Standard toont zich

Eindelijk nog eens een uitgespeelde kans voor Standard. Cimirot dwingt Gillekens tot een goede redding, Tapsoba staat buitenspel en kan dus niet profiteren. Beseft Standard dat een 0-1-voorsprong niet volstaat?