Eupen kan weer winnen: het zet amateurploeg Dender droog opzij met 0-1

  1. 9' - Doelpunt - Silas Gnaka (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Dylan Ragolle
  2. 83' - Verv. Leonardo Rocha door Pierre Ramses Akono
  3. 83' - Verv. Benoît Poulain door Smail Prevljak
  4. 80' - Verv. Lennard Hens door Sam Valcke
  5. 66' - Geel - Benoît Poulain
  6. 64' - Verv. Julien Ngoy door Mamadou Koné
  7. 62' - Verv. Konan N'Dri door Carlos Embalo
  8. 62' - Verv. Stef Peeters door Isaac Nuhu
  9. 55' - Verv. Kenneth Houdret door Ridwane MBarki
  10. 47' - Geel - Stef Peeters

  KAS Eupen kan weer winnen. Na twee opeenvolgende nederlagen in de Belgische competitie, tankt het opnieuw vertrouwen in de Croky Cup. Met een droge 0-1-overwinning stoot de ploeg uit de Oostkantons door naar de 1/8e finales van de Beker.

  KAS Eupen raasde als een wervelwind door het begin van de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Krämer staat onverhoopt op een 4e plaats. Maar 1e amateurploeg Dender mocht vandaag toch hopen in het bekerduel ... Na twee opeenvolgende nederlagen in de competitie, lijkt er wat zand in de witte machine te zitten. 


  Toch was de eventuele zelfbegoocheling van de thuisploeg geen lang leven beschoren. Dender worstelde met de wurggreep van de eersteklasser. Het keek al na een kleine 10 minuten op een achterstand aan. De oprukkende Silas Gnaka zag zijn voorzet over doelman Gies binnenwaaien.

   
  In de nasleep van het snelle openingsdoelpunt monopoliseerde Eupen de bal. Het rustige meesterschap zorgde voor de rust nog voor een handjevol kansen, maar de definitieve doodsteek bleef uit.

   

  Uitstel van executie? Neen, Eupen probeerde Dender ook in de tweede helft in slaap te wiegen. De thuisploeg liet de wekker één keer abrupt rinkelen op een voorzet, maar de schijnbaar rake treffer van Rowell spatte uiteen op het lichaam van een Eupen-verdediger.

   

  De "Daum-score" bleef tot het laatste fluitsignaal dus op het bord staan. Door die droge 0-1-zege stoot Eupen door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Het dappere Dender mag zich voor de rest van het seizoen focussen op de 1e amateurscompetitie.

  Ex-OHL Casagolda wordt op de huid gezeten door Poulain en co.

  Doelpunten:

  - 7' Gnaka 0-1

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 56. Einde: 0-1! Eupen probeerde Dender ook in de tweede helft in slaap wiegen. De thuisploeg liet de wekker één keer abrupt rinkelen op een voorzet, maar de tweede helft stierf aan een stille dood. Door de droge 0-1-zege stoot Eupen door naar de 1/8e finales van de Croky Cup. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Dylan Ragolle van Dender tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 86. Het spel lag even stil in Dender. Een supporter van de thuisploeg was onwel geworden en werd met een draagberrie uit het stadion gevoerd. Het spel is intussen opnieuw op gang getrapt. .
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Pierre Ramses Akono erin, Leonardo Rocha eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Smail Prevljak erin, Benoît Poulain eruit
  7. tweede helft, minuut 81. De klus voor Poulain en Rocha zit erop. Prevljak en Akono mogen nog eens komen proeven van het bekervoetbal. Kunnen ze nog iets forceren voor het laatste fluitsignaal? .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Dender, Sam Valcke erin, Lennard Hens eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Bijna 1-1! De 1-1 was bijna een feit. Valcke vliegt meteen over zijn flank en kan de bal knap voorzetten. Het leer vindt zijn weg op de slof van Rowell. Die knalt de bal op het doel, maar de schijnbaar rake treffer spat uiteen op het lichaam van een verdediger. .
  10. tweede helft, minuut 73. Waarschuwingsschot Koné. Eupen tracht Dender in slaap te wiegen, maar liet de wekker even abrupt rinkelen. Na een goede aflegger van Rocha, schuift Koné de bal snoeihard richting de doelman van Dender. Maar Gies blijft de meubelen redden voor zijn ploeg. Via zijn vingertoppen gaat de bal in hoekschop. .
  11. tweede helft, minuut 70.
  12. Gele kaart voor Benoît Poulain van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 66
  13. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Julien Ngoy eruit
  14. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Konan N'Dri eruit
  15. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij KAS Eupen, Isaac Nuhu erin, Stef Peeters eruit
  16. tweede helft, minuut 61. Dender komt even piepen. Dender lijkt minder onmondig in de tweede helft dan in de eerste 45 minuten. Tarfi zet M'Barki op weg op de linkerflank. Die schuift de bal over het gras voor de goal, maar Casagolda wordt niet bereikt. .
  17. tweede helft, minuut 59. Ook de trainer van Eupen stuurt enkele verse krachten het veld op. Peeters en sterkhouder N'Dri vatten post op de bank. Het nieuwe duo Embalo/Nuhu mag het vuur aan de schenen van de defensie van Dender leggen. .