Ga naar de inhoud
Aaron Dhondt door het dolle heen bij zijn winnende treffer.
Aaron Dhondt door het dolle heen bij zijn winnende treffer.

Knokke laat bekerhouder Standard met schaamrood op de wangen achter: "Onvergeeflijk"

 do 27 september 2018 00:24
  1. 41' - Geel - Nils Pierre
  1. 48' - Geel - Aaron Dhondt
  2. 57' - Geel - Ruben Vanraefelghem
  3. 73' - Doelpunt - Aaron Dhondt (1 - 2)
  4. 80' - Verv. Aaron Dhondt door Yentl Neuvroen
Croky Cup - speeldag 1 - 26/09/18 - 20:33
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
73'
Aaron Dhondt
1 - 2
Aaron Dhondt
73'

Knokke FC heeft voor een onwaarschijnlijke stunt gezorgd op Sclessin. De rode lantaarn van de 1e amateurklasse schakelde bekerhouder Standard uit. Het werd 1-2, met dank aan de klungelende Luyindama. "Dit is een enorme tik, ik ben zwaar teleurgesteld", zegt Michel Preud'homme.

Bekijk de goals uit Standard-Knokke (1-2)

Luyindama helpt Knokke aan bekerstunt

Een bekerpartij tegen de rode lantaarn van de eerste amateurklasse, het leek het ideale moment voor Standard om het vertrouwen op te krikken. Sa kreeg al vroeg in de partij een uitgelezen kans om Standard te lanceren, maar hij liet ze onbenut. Een kopbal van Kosanovic werd dan weer van de lijn gekeerd.

 

Knokke leek een hapklare brok voor een dominant Standard. Enkel de efficiëntie ontbrak bij de thuisploeg en ook Knokke-doelman Verlinden deed z’n duit in het zakje bij pogingen van Balikwisha, Carcela en Sa. Kort voor de rust was het plots wel schrikken voor Standard bij een schaarse prik van Knokke. Gillet kon een verschroeiend schot van Van de Velde nog net tegen de paal duwen.

 

Luyindama leek zelfs in de tweede helft nog niet bekomen van de schrik. De verdediger klungelde plots dat het een lieve lust was in een duel met Dhondt en werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Bij Knokke geloofden ze hun ogen niet, de kustploeg stond zowaar op voorsprong.

 

Standard schakelde plots een versnelling hoger en dat leverde al snel een penalty op na hands van Vanraefelghem. Sa liet de kans niet liggen en bracht Standard weer langszij. Voor Knokke was het nu pompen of verzuipen, maar niemand minder dan Luyindama wierp de kustploeg opnieuw een reddingsboei toe. Hij ging flagrant onder een voorzet door en Dhondt nam het cadeau dankbaar aan: 1-2.

 

De thuisploeg zette nog alles op alles om de vernedering te voorkomen. Verlinden hield Emond met een uitstekende reflex van de 2-2, een schot van Cimirot ging nog rakelings voorlangs. Maar scoren lukte Standard niet meer, Knokke had z’n stunt te pakken.

Verslag en reacties na Standard - Knokke (1-2)

Dhondt: “Wisten dat dit een kans was om ons te tonen”

“Dit was een match waar we naar uitgekeken hebben. Bij de loting waren we heel uitbundig, we wisten dat dit een kans was om ons te tonen aan België. We hebben ons geliefkoosde spel kunnen spelen”, zegt doelpuntenmaker Aaron Dhondt.

 

“We hadden vandaag geen stress en voelden geen druk. We wisten dat we een paar kansen gingen krijgen en die moesten we wel benutten. Dat was vandaag het geval.”

 

Bij de eerste goal was het niet helemaal duidelijk wie scoorde: Luyindama of Dhondt. “De voorzet kwam, ik kwam voor Luyindama en raakte de bal lichtjes met mijn hiel. Maar toen vloog Gillet op mij waardoor ik niet wist waar de bal was. Opeens kwam Vandewalle mij zeggen dat ik gescoord had. Dus ja, de goal is van mij.”

 

“Voor mij is het leuk dat ik twee keer scoor en ook voor Verlinden is het tof dat hij een schitterende wedstrijd gespeeld heeft bij zijn jeugdclub. Maar ik wil vooral de ploeg bedanken voor dit mooie moment.”

Preud'homme: "Dit mag nooit gebeuren"

Michel Preud’homme baalde als een stekker na de verrassende bekeruitschakeling. “Na een halfuur hadden we 2-0 of 3-0 voor moeten staan. We
scoorden niet en toen kwamen we in de problemen. Maar ook in de rest van de
wedstrijd hebben we mogelijkheden gehad. We moesten gewoon scoren.”

 

“Dit is onvergeeflijk en mag nooit gebeuren, zeker niet als je thuis speelt. Met alle respect, maar dit was een ploeg uit 1e amateurklasse en zij hebben het ook moeilijk in hun reeks. Knokke heeft het bovendien proper gedaan, niet met afbraakvoetbal. Ik kan Knokke niks verwijten, wij waren gewoon niet scherp genoeg.”

 

“Waarom scoren we niet? Waarom maken we zoveel fouten achteraan bij de twee goals? Dat is moeilijk te begrijpen. Dit is een enorme tik, ik ben zwaar teleurgesteld.”

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

Knokke zorgt voor een onwaarschijnlijke stunt op Sclessin! Het wint met 1-2 en schakelt bekerhouder Standard uit.
90+1'
Bij Knokke houden ze hun hart vast wanneer Cimirot plots vrij kan aanleggen. Zijn schot gaat rakelings voorlangs.
88'

Standard op de rand van de uitschakeling

De tijd begint nu echt te dringen voor Standard. Emond probeert het met een spectaculaire retro, maar die gaat helemaal de mist in. Bij Knokke verdedigen ze alsof hun leven ervan afhangt.
85'
Alweer alarmfase rood bij Knokke. Emond zet zich door op rechts en brengt de bal laag voor doel, maar daar is Vanraefelghem alweer de redder in nood voor de kustploeg. Hij werkt de bal voor de neus van Sa weg.
82'

Verlinden voorkomt de 2-2

Als Knokke de buit binnenhaalt, dan zal Verlinden een groot aandeel gehad hebben. Met een uitstekende reflex op een kopbal van Emond voorkomt hij de 2-2.
80'

"Het water staat Standard aan de lippen."

Floris Geerts, Sporza Radio
80'
78'
Knokke mag zich nu aan een belegering van het eigen doel verwachten. Sa is de volgende die voor gevaar zorgt, zijn kopbal gaat naast.
78'

Dhondt door het dolle heen na zijn treffer.

76'

Wat nu Standard?

Standard heeft nog een kwartier om een afgang tegen de rode lantaarn uit de eerste amateurklasse te vermijden. Knokke kan voor dé verrassing van deze 1/16e finales zorgen.
72'

Dhondt straft misser Luyindama af

Is Knokke op weg naar een stunt? Luyindama gaat onder een voorzet door en Dhondt profiteert optimaal. Hij knalt Knokke naar een 1-2-voorsprong.
68'
Voor Knokke is het nu pompen of verzuipen. Vanraefelghem kan een schot van Carcela nog net van de lijn keren.
67'
Michel Preud'homme grijpt in en gooit met Emond een frisse aanvallende kracht in de strijd. Voor Balikwisha zit de wedstrijd erop.
62'

Sa brengt Standard op gelijke hoogte.

56'

Sa zet orde op zaken

Sa laat de kans niet liggen en plaatst de bal mooi in het hoekje. 1-1, alles te herdoen in Luik.