Na financiële nu ook sportieve domper voor Deinze: La Louvière gaat in extra tijd met 3 punten aan de haal

 zo 15 september 2024 21:28
      Challenger Pro League - speeldag 4 - 15/09/24 - 19:20

      Het sprookje van La Louvière duurt nog wat langer. De promovendus springt dankzij winst op bezoek bij titelkandidaat Deinze naar een gedeelde leidersplek in het klassement. In de extra tijd bezorgde Maes de bezoekers de 3 punten.

      Doelpunten:

      8' Hendrickx 1-0 (pen)

      29' Belkheir 1-1

      90+1' Maes 1-2 

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Gisteren trok Deinze aan de alarmbel. Betalingen van hoofdinvesteerder ACAFP bleven uit, waardoor de titelkandidaat plots met financiële kopzorgen zat.

       

      De spelers trokken er zich vandaag evenwel niet veel van aan. Al na 6 minuten haalde La Louvière-doelman Peano de doorgebroken Mertens neer, de bal ging op de stip.

       

      Een koud kunstje voor Gaetan Hendrickx, die de goalie kalm de verkeerde kant uitstuurde en het leer binnenschoof. Een 3e zege in 4 matchen leek toen al in de lucht te hangen.

       

      Maar de bezoekers uit La Louvière hadden hun rentree in het profvoetbal de afgelopen weken niet gemist en wilden zich dus ook vandaag niet zomaar laten afslachten.

       

      Op het halfuur verstuurde Bongiovanni een zwabberbal richting doelman Miras. Die laatste verwerkte de bal erg matig, Belkheir was er als de kippen bij om binnen te tikken.

       

      Na de rust kon het dus nog beide kanten uit. Mertens kreeg zijn deviatie niet gekadreerd, ook Prychynenko kon de thuisploeg geen nieuwe voorsprong bezorgen. Aan de overkant knalde Nagera snoeihard voorlangs.

       

      Een puntendeling, dan maar? Nee, hoor. In minuut 91 verschalkte Owen Maes de Deinze-doelman toch nog een tweede keer. De bezoekers werden gek, ze springen zowaar naar een gedeelde leidersplek.

       

      Voor Deinze volgde er na het financiële probleem dus ook op het veld een koude douche. Het blijft met 7 op 12 hangen op de 4e plaats en kon thuis nog niet winnen.

      Gerelateerd:

      Fase per faselaatste update: ongeveer 21 uur geleden

      90+3' tweede helft
      46' tweede helft
      44' eerste helft
      1' eerste helft