Marcelo neemt afscheid van Bernabéu met een povere generale repetitie tegen Real Betis

  1. 86' - Verv. Sergio Canales door Tello
  2. 74' - Verv. Nabil Fekir door Joaquín
  3. 73' - Verv. Juanmi door Borja Iglesias
  4. 70' - Verv. Rodrygo door Isco
  5. 70' - Verv. Ferland Mendy door Marcelo
  6. 70' - Verv. Luka Modric door Dani Ceballos
  7. 63' - Verv. Willian José door Rodri
  8. 63' - Verv. Andrés Guardado door William Carvalho

  Real Madrid heeft niet overtuigd in zijn generale repetitie op de Champions League-finale van volgende week. Tegen Real Betis kwam de Spaanse landskampioen niet verder dan een brilscore. Clubicoon Marcelo kreeg een mooi afscheid van Bernabéu. Van Gareth Bale - die ook vertrekt bij Real - was geen spoor.

  Na een dubbele erehaag van de landskampioen en de bekerwinnaar, waren de fans in het Bernabéu klaar voor de grote generale repetitie. Real voelde dat er heel wat Liverpool-ogen naar de wedstrijd keken en wilde goed voor de dag komen.


  De thuisploeg nam de wedstrijd in handen, maar het was Willian José die voor de eerste grote kans van de wedstrijd tekende. Hij ontfutselde het leer van landgenoot Casemiro en scheerde met zijn schot de paal.


  Real ontfermde zich over het balbezit, maar het duurde lang voor de ploeg van Ancelotti Betis kon bedreigen. Aanvalsduo Benzema-Vinicius misten na de koffie een reuzenkans. 

   

  De aanwezige fans in Madrid waren allerminst onder de indruk, dus greep de coach van De Koninklijke in. Linksachter Marcelo en middenvelder Isco mochten nog eens opdraven om afscheid te nemen van het thuispubliek. Hazard bleef plakken aan de bank, Gareth Bale - de derde vertrekker bij Real - was zelfs niet aanwezig.


  Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de bezoekers, maar Joaquin lobde de bal hoog over Thibaut Courtois. De les van vandaag? Volgende week moet het beter tegen Liverpool.

  "Bale zal in goede vorm zijn in finale"

  In de partij viel voornamelijk de afwezigheid van Gareth Bale op. De Welshman staat voor een vertrek bij Real, maar was nergens te bespeuren vanavond. 

   

  "Hij wilde er graag bij zijn, maar volgende week krijgt hij nog een kans", reageerde Carlo Ancelotti. De Italiaan beloofde op de persbabbel dat Bale "in goede vorm zal zijn voor de finale".

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Eduardo Camavinga (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Borja Iglesias (Real Betis). tweede helft, minuut 94.
  3. Karim Benzema (Real Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 94.
  4. Germán Pezzella (Real Betis) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 93.
  5. Hoekschop voor Real Betis. Joaquín trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 93.
  6. Dani Ceballos (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Vinícius Júnior (Real Madrid) stond buitenspel. tweede helft, minuut 88.
  9. Joaquín (Real Betis) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 87.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Real Betis, Tello erin, Sergio Canales eruit
  11. Vrije trap voor Real Madrid. Guido Rodríguez (Real Betis) hield Eduardo Camavinga vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 85.
  12. Karim Benzema (Real Madrid) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  13. Guido Rodríguez (Real Betis) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eduardo Camavinga (Real Madrid). tweede helft, minuut 83.
  14. Karim Benzema (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Real Betis, Joaquín erin, Nabil Fekir eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Real Betis, Borja Iglesias erin, Juanmi eruit
  17. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Vinícius Júnior (Real Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 73.
  18. Eder Militao (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juanmi (Real Betis). tweede helft, minuut 70.
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Real Madrid, Isco erin, Rodrygo eruit
  20. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Real Madrid, Marcelo erin, Ferland Mendy eruit