Luis Suárez schiet Atletico tegen Valladolid naar de Spaanse titel

  1. 18' - Doelpunt - Oscar Plano (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Renan Lodi
  2. 85' - Verv. Ángel Correa door Héctor Herrera
  3. 83' - Geel - Felipe
  4. 82' - Verv. Saidy Janko door Pablo Hervías
  5. 82' - Verv. Fede San Emeterio door Kike Pérez
  6. 79' - Verv. Marcos Llorente door Geoffrey Kondogbia
  7. 78' - Geel - João Félix
  8. 78' - Geel - Fede San Emeterio
  9. 74' - Geel - Míchel
  10. 69' - Geel - Jawad El Yamiq
  11. 69' - Geel - Vitolo
  12. 69' - Geel - Saúl
  13. 69' - Geel - Mario Hermoso
  14. 67' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 2)
  15. 63' - Verv. Mario Hermoso door Renan Lodi
  16. 63' - Verv. Saúl door João Félix
  17. 62' - Verv. Marcos Andre door Sergi Guardiola
  18. 62' - Verv. Toni Villa door Jota
  19. 62' - Verv. Roque Mesa door Míchel
  20. 57' - Doelpunt - Ángel Correa (1 - 1)
  21. 55' - Geel - Marcos Andre
  18'Oscar Plano1 - 0
  67'Luis Suárez1 - 2

  Atletico heeft zich tot kampioen van Spanje gekroond. Het maakte zelf een achterstand goed tegen Valladolid dankzij Correa en Suarez (1-2) en dat was nodig, want stadsrivaal Real Madrid klopte Villarreal in de slotfase.

  Atletico Madrid gooide de afgelopen maanden een royale voorsprong in het klassement te grabbel en maakte het ook op de slotspeeldag heel spannend. 

   

  Na 18 minuten opende zowaar Valladolid de score na een counter die was ontstaan na balverlies van Yannick Carrasco. Net als vorige week in de zege tegen Osasuna moest Atletico dus een achterstand wegvegen.

   

  Dat deed Atletico pas na de rust. Na enkele gemiste kansen brak Correa de ban. Hij danste zich een weg naar het strafschopgebied en prikte met een puntertje de gelijkmaker in doel.

   

  Niet veel later eiste Luis Suarez de schijnwerpers op. De Uruguayaan profiteerde van balverlies bij Valladolid om de 1-2 te maken, zijn 21e competitiegoal van het seizoen.

   

  Die goal van Suarez was nodig voor de titel, want rivaal Real Madrid pakte in de slotminuten nog de zege tegen Villarreal (2-1). Voor Atletico is het de 11e titel en de eerste sinds 2014 met Thibaut Courtois en Toby Alderweireld. Sinds 2014 was de titel telkens voor Barcelona of Real.

  De 1-0 van Valladolid:

  De knappe 1-1 van Correa:

  De 1-2 van Suárez:

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. erna, 19 uur 53. Ook Real Madrid won in extremis nog van Villarreal, maar het mag niet baten voor het team van Courtois en Hazard. Zij eindigen als tweede in de competitie. .
  2. einde, 19 uur 53. Atlético pakt een 11e landstitel. Het is zover! Na 2014 pakt Atlético nog eens de landstitel in Spanje. Tegen Valladolid kwam het snel op achterstand, maar in de tweede helft zette Carrasco en co nog helemaal orde op zaken. Valladolid verliest en degradeert uit de Primera Division. .
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 93. Ondertussen staan de Atlético spelers op de bank en in de tribune al klaar om het veld op te stuiven. De 11e landstitel voor Los Colchoneros is een feit. .
  5. 3 minuten extra tijd. De extra tijd is al ingegaan, Atlético staat op 2 minuutjes van de titel. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Ondertussen krijgt Guardiola nog een grote kans voor Valladolid. Hij werkt in de worsteling met Felipe de bal hard over. Als die bal er in zou gaan, had Real genoeg aan één goal voor de titel. .
  7. tweede helft, minuut 89. Real scoort, maar is het te laat? Ondertussen heeft Real Madrid gescoord tegen Villarreal, maar wellicht komt het doelpunt van Benzema te laat. Enkel als Real nog wint én Atlético nog puntenverlies lijdt kan Real de titel nog wegkapen. .
  8. Gele kaart voor Renan Lodi van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 85. Doelpuntenmaker Correa mag gaan rusten. Simeone gooit als vervanger Herrera in de strijd, een defensieve wissel dus. Niet onbegrijpelijk dat "El Cholo" op zeker wil spelen. .
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Atlético Madrid, Héctor Herrera erin, Ángel Correa eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Ik heb de indruk dat het gespeeld is. Atlético geeft ook niet veel meer weg. Tom Boudeweel op Radio 1.
  12. Gele kaart voor Felipe van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Valladolid, Pablo Hervías erin, Saidy Janko eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Valladolid, Kike Pérez erin, Fede San Emeterio eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Carrasco mikt over. Atlético zoekt naar de 1-3, want dan is het definitief boeken toe. Felix pakt uit met een flukse dribbel en stuurt Suarez diep. Die speelt op zijn beurt de meespurtende Carrasco aan, maar de Rode Duivel mist de fut om nog goed af te drukken. .
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Atlético Madrid, Geoffrey Kondogbia erin, Marcos Llorente eruit
  17. Gele kaart voor João Félix van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 78
  18. Gele kaart voor Fede San Emeterio van Real Valladolid tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 76. Degradatie wenkt voor Valladolid. We zouden het bijna vergeten door het wenkende titel voor Atlético, maar Valladolid is bij deze stand veroordeeld tot degradatie. De thuisploeg heeft na de 1-2 het initiatief overgenomen, maar echte kansen zijn er niet meer uit voortgekomen. .
  20. Gele kaart voor Míchel van Real Valladolid tijdens tweede helft, minuut 74