LaLiga EA Sports - speeldag 11 - 25/10/24 - 21:00
20'
45'
0 - 2
45'

Er was geen twijfel over de MVP vanavond in de wedstrijd tussen Espanyol en Sevilla. Met twee doelpunten gidste Dodi Lukebakio zijn ploeg nog voor de rust eigenhandig naar de overwinning. Eerst met een afstandsschot, later met een dribbel binnen de grote rechthoek.

Wat een avondje voor Dodi Lukebakio.

In Spanje loodste de Rode Duivel zijn Sevilla met een dubbel doelpunt - beide voor de rust - naar een deugddoende zege.

Tegen middenmoter Espanyol vuurde Lukebakio op assist van Sambi Lokonga na 20 minuten een heerlijk afstandsschot af. Net voor de rust verdubbelde hij met een dribbel en een bijbehorende schuiver: 0-2. Meteen ook de eindstand.

Dankzij de drie punten schuift Sevilla, dat een moeilijk seizoensbegin kende, voorlopig op naar de negende plaats met 15 punten.

Naast Lukebakio stond ook de jonge Belgische flankspeler Stanis Idumbo - die vorige week zijn eerste doelpunt voor de club scoorde in de nederlaag tegen grootmacht Barcelona - in de basiself bij Sevilla.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+12' tweede helft
90+12'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Lucien Agoumé (Sevilla), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+11'
Redding van Joan García (Espanyol), die de bal al duikend kan pareren.
90+11'
Djibril Sow (Sevilla) haalt uit...
90+11'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Alvaro Tejero (Espanyol), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+10'
90+10'
90+9'
Marash Kumbulla (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Isaac Romero (Sevilla).
90+8'
Antoniu Roca (Espanyol) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+8'
Pere Milla (Espanyol) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+8'
Irvin Cardona (Espanyol) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+8'
Alvaro Tejero (Espanyol) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+8'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Pere Milla (Espanyol), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+7'
Antoniu Roca (Espanyol) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Dodi Lukebakio (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Carlos Romero (Espanyol).
90+2'
Carlos Romero (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dodi Lukebakio (Sevilla).
90+1'
Espanyol
90+1'
Pol Lozano (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Albert Sambi Lokonga (Sevilla).