Pablo Torre
89'
Pablo Torre
5 - 1

Barcelona heeft een ruime zege geboekt op de 10e speeldag van La Liga. Robert Lewandowski en Pablo Torre waren elk goed voor twee doelpunten. Het Olympisch Stadion verwelkomde ook Gavi na bijna een jaar blessureleed. Bij Sevilla was er een Belgisch hoogtepunt met een eretreffer van de jonge invaller Stanis Idumbo.

Een Belgisch getint Sevilla moest het opnemen tegen competitieleider Barcelona. Dodi Lukebakio mocht starten voor de bezoekers.

Het was wel Barcelona dat duidelijk baas was. Voor rust werd het snel 3-0. Robert Lewandowski maakte al zijn 11e en 12e goal van het seizoen. Ook Pedri trof raak.

Na rust ging die dominantie verder, maar niet meteen met extra goals. Extra Belgen waren er ondertussen wel, want Albert Sambi Lokonga en Stanis Idumbo mochten invallen.

Kort nadat Lukebakio een doelpunt afgekeurd zag worden, maakte de 21-jarige Pablo Torre de 4-0. Toch was er ook één lichtpuntje voor Sevilla.

Idumbo, die nog maar voor de tweede keer mocht invallen, maakte er 4-1 van. De 19-jarige Belg kwam afgelopen winter over van Ajax.

Het grote feest was wel voor Barcelona. Torre scoorde nog eens (met een verre vrije trap) en Gavi maakte zijn rentree. In november 2023 scheurde hij zijn kruisband.

Zo is Barcelona opnieuw alleen leider, met 3 punten meer dan Real Madrid.

Fase per faselaatste update: ongeveer 22 uur geleden

90+3'
Pablo Torre (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gonzalo Montiel (Sevilla).
90+2'
Vrije trap voor FC Barcelona. Albert Sambi Lokonga (Sevilla) hield Gavi vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'

89'

FC Barcelona straft de fout genadeloos af: Pablo Torre toont zijn gave traptechniek en schiet de vrije trap in doel.
vrije trap
Pablo Torre
88'
Vrije trap voor FC Barcelona. Loïc Badé (Sevilla) hield Pau Víctor vast en dat had de scheidsrechter gezien.
87'

Sevilla

Stanis Idumbo Muzambo kan scoren voor Sevilla. De assist komt op naam van Loïc Badé.
86'
Alejandro Balde (FC Barcelona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
86'
Redding van Ørjan Nyland (Sevilla), die de bal al duikend kan pareren.
86'
Pau Víctor (FC Barcelona) haalt uit...
86'
85'
Djibril Sow (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marc Casadó (FC Barcelona).
84'
Gavi (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jose Angel Carmona (Sevilla).
83'
82'

Pablo Torre (FC Barcelona) scoort. Het staat 4 - 0.
79'
Djibril Sow (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pedri (FC Barcelona).
78'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jules Koundé (FC Barcelona) stond buitenspel.