Kike García
3 - 2
Kike García
86'

Real Madrid heeft zijn 4e overwinning op een rij geboekt, al kwam het in het slot nog in het nauw na een dubbel salvo van Alaves. Doelman Thibaut Courtois kwam met de schrik vrij, want het bleef 3-2.

Spanning? Dat had niemand na de eerste helft nog verwacht in Bernabéu. Misschien zelfs niet na 1 minuut, want zo lang duurde het voor Lucas Vazquez de score opende voor Real Madrid na een knappe actie van Vinicius.

Kylian Mbappé nam nog voor de rust alle twijfel weg met een heerlijk doelpunt. Met een pass achter zijn steunbeen zette hij een aanval op die hij op aangeven van Bellginham zelf mocht afwerken. Zijn afgekeurde doelpunt van wat eerder was meteen vergeten.

Met de 3-0 van Rodrygo meteen na de pauze kon Real op de lauweren rusten, al waande het zich wel te zegezeker. Thibaut Courtois liet zich in de slotfase verrassen door een afstandsschot van Carlos Protesoni.

Dat volstond nog niet om Real wakker te schudden, want een minuut later stond de aansluitingstreffer al op het scorebord. Courtois las zijn defensie de levieten nadat ze Kike Garcia hadden laten lopen.

De comeback van Deportivo Alavés kwam uiteindelijk te laat om Real volledig te verrassen. De Koninklijke komt voorlopig op 1 puntje van leider Barcelona, dat morgen aan de bak moet tegen Getafe.

Bekijk het heerlijke doelpunt van Mbappé

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

90+7'
,
Real Madrid
90+6'
Ander Guevara (Deportivo Alavés) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Tomás Conechny (Deportivo Alavés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fran García (Real Madrid).
90+4'
Bij Deportivo Alavés wordt de hoekschop genomen door Abde Rebbach. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+3'
Tomás Conechny (Deportivo Alavés) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+2'
Luka Modric (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Moussa Diarra (Deportivo Alavés).
90+1'
Redding van Antonio Sivera (Deportivo Alavés), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Endrick (Real Madrid) haalt uit...
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
90'
89'
86'

Doelpunt voor

Kike García kan scoren voor Deportivo Alavés. De assist komt op naam van Carlos Benavídez.
85'

Carlos Benavídez kan scoren voor Deportivo Alavés. De assist komt op naam van Ander Guevara.
83'
,
Real Madrid
82'
Endrick (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Santiago Mourino (Deportivo Alavés).