45+5'
76'
2 - 2
76'

Sommige gebeurtenissen zijn zo onwaarschijnlijk dat zelfs de beste scenarioschrijvers ze niet kunnen verzinnen. Zo ook de wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid. Daarin eiste Vinicius Jr. een hoofdrol op met 2 goals en een opmerkelijk handgebaar. Maar ook ref Gil Manzano was meer dan een figurant toen hij vlak voor de winning goal de match affloot.

Of hoe een bezoek van Real Madrid aan Mestalla altijd voor opmerkelijke taferelen zorgt.

Vorig jaar liet een deel van het thuispubliek van Valencia zich negatief opmerken door racistische spreekkoren en gebaren af te vuren naar aanvaller Vinicius Jr.

Dit seizoen leek de aanhang van de Spaanse traditieclub een feestnacht tegemoet te gaan. Op het halfuur had Roman Jaremtsjoek - je leest het goed - Valencia zowaar een dubbele voorsprong geschonken.

De Koninklijke had dus een berg werk te verzetten, maar uitgerekend het slachtoffer in mei kroop vanavond in een heldenrol. Na twee treffers wilde Vinicius dan ook zijn gram halen.

Hij stak zijn vuist in de lucht, het symbool van de "Black Lives Matter"-beweging, als reactie. Olie op het vuur voor heel wat Valenciaanse fans, die meteen hun antiheld belaagden.

De gebalde vuist van Vinicius, ofwel een teken van verzet tegen het racisme van vorig jaar.

Niet alleen in de tribunes, ook op het veld meer dan vuurwerk genoeg.

Beide ploegen maakten er een bikkelharde partij van. Die stond even stil wanneer Mouctar Diakhaby een horrorblessure opliep in een duel met Tchouameni.

Iedereen verzamelde rond de getroffen verdediger, die van het veld gedragen moest worden. De reacties van ploeggenoten en tegenstanders spraken boekdelen.

De reacties op de horroblessure van Diakhaby spraken boekdelen.

Maar daar bleef het niet bij. Real wilde de wedstrijd absoluut nog winnend afsluiten. En dat deed het ook in minuut 99 (!) ... Of toch niet.

Scheidsrechter Jesus Gil Manzano floot luttele seconden voor de goal van Jude Bellingham af. Geen 2-3, maar wel rood voor de Engelsman nadat de stoppen bij de bezoekers - logischerwijs - even waren doorgeslagen.

Volgens het scheidsrechtersrapport had Bellingham meerdere keren: "Het is een f*cking goal" geroepen naar de ref.

Op de officiële website uitte de Koninklijke nog maar eens zijn woede door te spreken van een "nooit geziene beslissing van de scheidsrechter, die Real de zege kostte".

De puntendeling is het laatste wat Valencia en Real Madrid zullen onthouden van speeldag 27.