De Italiaan Manolo Portanova scoorde tegen Torino de winnende treffer voor Genoa.

14961

Eindelijk! Na 7 draws boekt Alexander Blessin eerste zege met Genoa: "Goed voor vertrouwen"

za 19 maart 2022 12:11
Genoa
1-0
Torino
  1. 14' - Doelpunt - Manolo Portanova (1 - 0)
  2. 25' - Verv. Nadiem Amiri door Mattia Bani
  1. 65' - Verv. Filippo Melegoni door Kelvin Yeboah
Serie A Enilive - speeldag 30 - 18/03/22 - 21:02
14'
Manolo Portanova
14'
1 - 0

Genoa heeft op de 30e speeldag in de Serie A 3 belangrijke punten gesprokkeld. De voorlaatste in het klassement won met 1-0 van Torino. De ploeg van Alexander Blessin speelde in de vorige 7 wedstrijden telkens gelijk. De laatste overwinning van Genoa in de Serie A dateert van 12 september tegen Cagliari.

Na 7 gelijke spelen leidde Alexander Blessin Genoa gisteren naar de overwinning tegen Torino. De Duitse coach verloor nog geen enkele wedstrijd met zijn nieuwe club sinds hij in januari overkwam van Oostende.

Genoa speelde dit seizoen al 16 keer gelijk in de Serie A. Onder Blessin boekte de Italiaanse club 7 gelijke spelen op een rij. Tegen onder andere Inter Milan, AS Roma en Atalanta sprokkelde Genoa een punt.

Meerdere draws op een rij komt niet vaak voor in de Serie A. In 2018 speelde Inter 5 keer op een rij gelijk, maar Genoa zet in 2022 nog straffere statistieken neer op dat vlak.

In Genua wordt coach Blessin op handen gedragen. De Italiaanse club plukte de Duitser weg bij Oostende om Genoa te redden van de degradatie.

Door de overwinning tegen Torino neemt Genoa met 6 punten afstand van rode lantaarn Salernitana. Deze overwinning doet dus veel deugd voor Genoa na 7 puntendelingen op een rij.

"De laatste weken begonnen we meer in onszelf te geloven door de gelijke spelen", vertelde Alexander Blessin na de wedstrijd.

Felbevochten overwinning

Genoa moest hard werken voor de overwinning. Na 14 minuten bracht de Italiaan Manolo Portanova Genoa op voorsprong en zag het er goed uit voor de Italiaanse club. Maar het feestje duurde niet lang want amper 10 minuten later kreeg Leo Ostigard een rode kaart en moest Genoa met 10 man verder.

Het was bibberen en beven voor coach Blessin en zijn ploeg, maar ze hielden stand en gingen met de 3 punten aan de haal.

"Als je 65 minuten lang in de minderheid bent dan spreek je alleen van verdedigen en is het belangrijk om met een goeie structuur te spelen. Het team heeft gevochten voor deze overwinning", aldus Blessin.

Gisteren stonden geen Belgen aan de start van de wedstrijd. Genoa moest Zinho Vanheusden missen en Torino speelde zonder Dennis Praet. Onze 2 landgenoten liggen in de lappenmand.

Er resten nog 8 wedstrijden in de Serie A, maar op de volgende match is het nog even wachten door een interlandbreak.

"We moeten hard werken voor de volgende 3 punten. We hebben nu een pauze en deze gebruiken we om ons optimaal voor te bereiden op de volgende wedstrijden."

Op 3 april speelt Genoa tegen Hellas Verona, de 10e in de stand.

Fase per faselaatste update: meer dan 2 jaar geleden

90+3'
Pablo Galdames (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Cristian Ansaldi (Torino) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

90'
Vrije trap voor Genoa. Tommaso Pobega (Torino) hield Silvan Hefti vast en dat had de scheidsrechter gezien.
88'
Pablo Galdames neemt de hoekschop voor Genoa. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
Milan Badelj (Genoa) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Andrea Belotti (Torino) stond buitenspel.
84'
Mattia Bani (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tommaso Pobega (Torino).
83'
Armando Izzo (Torino) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kelvin Yeboah (Genoa).
81'
Pablo Galdames (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tommaso Pobega (Torino).
81'
Saša Lukic (Torino) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kelvin Yeboah (Genoa).