InternazionaleAC Milan
Maurizio Mariani
Stadio Giuseppe Meazza
75366

Milaan is (even) rood-zwart: AC Milan klopt Inter dankzij rake kopbal in 89e minuut

zo 22 september 2024 22:40
  1. 10' - Doelpunt - Christian Pulisic (0 - 1)
  2. 18' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
  3. 28' - Doelpunt - Federico Dimarco (1 - 1)
  9. 88' - Geel - Federico Dimarco
  10. 89' - Doelpunt - Matteo Gabbia (1 - 2)
  11. 90+2' - Verv. Tammy Abraham door Strahinja Pavlovic
Serie A Enilive - speeldag 5 - 22/09/24 - 20:46
10'
Christian Pulisic
0 - 1
10'
28'
Federico Dimarco
28'
1 - 1
89'
Matteo Gabbia
1 - 2
89'

Milan heeft voor de 2e keer dit seizoen kunnen winnen. Het klopte stadsrivaal Inter met 1-2. Matteo Gabbia maakte de winnende treffer vlak voor het einde van de wedstrijd. In het klassement komt Milan naast Inter op de 6e plaats in de Serie A.

Met amper 5 punten uit de eerste 4 matchen was het een Milanese derby met het mes op de keel voor AC Milan. Het was ook meteen wakker.

Al na amper 10 minuten scoorde Christian Pulisic. De Amerikaan stormde langs de Inter-defensie en schoof de bal voorbij doelman Yann Sommer.

Lang stond de 0-1 niet op het bord. Federico Dimarco maakte gelijk met een laag schot in de verste hoek.

Inter was wel de mindere ploeg in de stadsderby. Vooral in de 2e helft kreeg Milan nog kansen om de volle buit te pakken.

In minuut 89 was het raak voor I Rossoneri. Op een vrije trap had hij een stevige nekslag in huis om er 1-2 van te maken.

Trainer Paulo Fonseca haalt opgelucht adem. Hij ontsnapt aan een 6 op 15 en brengt Milan nu naast Inter in het klassement. Dat is op 3 punten van de verrassende leider Torino.

Fase per faselaatste update: 5 dagen geleden

90+7'
Noah Okafor (AC Milan) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+6'
Federico Dimarco (Internazionale) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+5'
Matteo Darmian (Internazionale) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+4'
AC Milan krijgt een vrije trap. Piotr Zielinski (Internazionale) haalde Youssouf Fofana onderuit.
90+1'
Marcus Thuram (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Emerson Royal (AC Milan).
90+1'
Hoekschop voor Internazionale. Piotr Zielinski trapt die naar de tweede paal.
90+1'

89'

AC Milan

Tijjani Reijnders (AC Milan) schildert een voorzet op het hoofd van Matteo Gabbia en die kopt de 1 - 2 tegen het net.
88'
,
88'
Federico Dimarco (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ruben Loftus-Cheek (AC Milan).
87'
Tijjani Reijnders (AC Milan) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
87'
Vrije trap voor AC Milan. Marcus Thuram (Internazionale) hield Youssouf Fofana vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
,
86'
Kristjan Asllani (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youssouf Fofana (AC Milan).