11. 90+6' - Doelpunt - Koni De Winter (1 - 1)
Serie A Enilive - speeldag 4 - 15/09/24 - 12:33
90+6'
Koni De Winter
90+6'
1 - 1

Koni De Winter heeft zich zondag van goudwaarde getoond voor Genoa. De Rode Duivel leek met zijn team af te stevenen op een nederlaag tegen het AS Roma van Alexis Saelemaekers, maar met een rake kopbal in minuut 96 zorgde De Winter nog voor een puntendeling. Het is zijn eerste goal in de Italiaanse eerste klasse.

Na 46 wedstrijden is de nul weg. Koni De Winter stond zondagmiddag voor het eerst aan het kanon in de Serie A, en het was meteen een heel belangrijke.

Zijn team Genoa leek op speeldag 4 tegen AS Roma immers tegen een tweede nederlaag van het seizoen aan te lopen. De Romeinen waren via Artem Dovbyk voor de pauze op 0-1 gekomen en leken die voorsprong ook over de streep te trekken.

Maar dat was buiten De Winter gerekend. De 22-jarige Rode Duivel was in de 96e minuut mee opgerukt vanuit de defensie en stond op de goede plek om een voorzet van Vitinha binnen te koppen.

Het Stadio Luigi Ferraris ontplofte, De Winter vierde uitbundig met de fans. Door het gelijkspel staat Genoa voorlopig in de middenmoot op plek 9, het Roma van Alexis Saelemaekers (die 50 minuten meespeelde) staat slechts 15e.

Fase per faselaatste update: 1 dag geleden

90+8' tweede helft
90+6'

Genoa

Vitinha (Genoa) schildert een voorzet op het hoofd van Koni De Winter en die kopt de 1 - 1 tegen het net.
90+4'
Vitinha (Genoa) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
De poging wordt gered door Mile Svilar (AS Roma), die geen rebound weggeeft.
90+3'
Vitinha (Genoa) haalt uit...
90+1'
90+1'
De voorzet komt tot bij Koni De Winter (Genoa). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+1'
90+1'
Eldor Shomurodov (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aaron Martín (Genoa).
90+1'
Johan Vásquez (Genoa) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90'

87'
Lorenzo Pellegrini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aaron Martín (Genoa).
86'
Aaron Martín neemt de hoekschop voor Genoa. Hij dropt de bal centraal voor doel.
81'
Eldor Shomurodov (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Koni De Winter (Genoa).