Serie A Enilive - speeldag 2 - 26/08/24 - 20:46
39'
53'
0 - 3
53'

Samuel Mbangula heeft alweer stevig zijn stempel gedrukt bij Juventus. Vorige week beleefde onze 20-jarige landgenoot al een droomdebuut met een goal en een assist, vandaag bevestigde hij met alweer een assist en een dribbel die tot een penalty leidde.

Nee, het was overduidelijk geen toevalstreffer vorige week.

Samuel Mbangula heeft op speeldag twee opnieuw van zich laten spreken bij Juventus. Onze jonge landgenoot kreeg net als bij de seizoensopener een basisplek en bewees nog maar eens het gelijk van coach Thiago Motta.

De eerste goal kwam er nochtans nog zonder tussenkomst van Mbangula. Yildiz bediende Vlahovic, die werkte razendsnel en beheerst af.

Daarna was het toch weer de beurt aan Mbangula om te schitteren. Met een gemeten voorzet vond hij een andere Turijnse groeibriljant aan de tweede paal. Nicolo Savona kopte overhoeks binnen.

Goaltjesdief Vlahovic leek er nog wel even zijn hoofd tegen te zetten, waardoor de assist van onze jonge landgenoot een verloren zaak zou zijn. Maar uit de herhaling bleek dat de Serviër de bal niet meer raakte. De tweede beslissende pass van het seizoen was zo een feit voor Mbangula.

In de tweede helft besloot de Belg om even te dollen met ex-Charleroi-speler Jackson Tchatchoua. De verdediger zag geen uitweg meer en maaide de flukse winger onderuit: strafschop.

Vlahovic maakte dankbaar gebruik van het cadeautje van de Belg en legde de eindstand vast.

Na 70 minuten zat de werkdag erop voor Mbangula, maar het bleef dus niet bij een fabelachtig debuut in Turijn. Ook op speeldag 2 deed hij monden openvallen. Krijgt hij morgen opnieuw een plekje in de Italiaanse kranten?

Fase per faselaatste update: 17 dagen geleden

90+1'

85'
85'
84'
Faride Alidou neemt de hoekschop voor Hellas Verona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Redding van Michele Di Gregorio (Juventus), die de bal al duikend kan pareren.
83'
Casper Tengstedt (Hellas Verona) haalt uit...
82'
Vrije trap voor Hellas Verona. Dusan Vlahovic (Juventus) hield Martin Frese vast en dat had de scheidsrechter gezien.
81'
Reda Belahyane (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Douglas Luiz (Juventus).
81'
Abdou Harroui (Hellas Verona) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
80'
Tomas Suslov neemt de hoekschop voor Hellas Verona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
77'
77'
Abdou Harroui (Hellas Verona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
67'
Bij Hellas Verona wordt de hoekschop genomen door Ondrej Duda. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.