GenoaInternazionale
Ermanno Feliciani
Stadio Luigi Ferraris
33300

Valse start voor Inter: Messias houdt landskampioen diep in extra tijd van winst met penalty

za 17 augustus 2024 21:28
  1. 16' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
  2. 20' - Doelpunt - Alessandro Vogliacco (1 - 0)
  3. 30' - Doelpunt - Marcus Thuram (1 - 1)
  7. 75' - Verv. Federico Dimarco door Carlos Augusto
  8. 82' - Doelpunt - Marcus Thuram (1 - 2)
  9. 86' - Verv. Milan Badelj door Jeff Ekhator Osayuki
  10. 86' - Verv. Lautaro Martínez door Kristjan Asllani
  11. 90+5' - Doelpunt - Junior Messias (2 - 2)
  12. 90+9' - Geel - Kristjan Asllani
Serie A Enilive - speeldag 1 - 17/08/24 - 18:35
20'
Alessandro Vogliacco
20'
1 - 0
30'
Marcus Thuram
1 - 1
30'
82'
1 - 2
82'
90+5'
Junior Messias
90+5'
2 - 2

Italiaans landskampioen Inter heeft op speeldag 1 al met punten gemorst. Op bezoek bij Genoa gaf het diep in de extra tijd nog een 1-2-voorsprong uit handen. Junior Messias zette een penalty in twee tijden om en sleepte in minuut 95 een gelijkspel uit de brand voor de thuisploeg.

Vorig jaar opende Internazionale zijn Serie A-seizoen nog met 5 opeenvolgende zeges, dit seizoen ging de landskampioen al in zijn opener de mist in.

Na 20 minuten ging het een eerste keer fout voor de Nerazzurri. Doelman Sommer zag er wel erg schlemielig uit bij een kopbal die van ver op de lat belandde, Vogliacco profiteerde optimaal in de herneming.

Marcus Thuram zette het foutje van zijn doelman wel al snel recht. Op het halfuur knikte hij een voorzet in de verste kruising. En in minuut 82 leek de Franse aanvaller met de 1-2 ook matchwinnaar te worden. Hij chipte het leer keurig over de doelman.

Maar die eer van matchwinnaar was uiteindelijk weggelegd voor Junior Messias. De Braziliaan met een verleden bij grote rivaal AC Milan legde in minuut 95 een penalty in twee tijden in doel.

De eerste misstap van Inter is zo al snel een feit. Volgend weekend krijgt het in eigen huis een herkansing tegen Lecce.

Fase per faselaatste update: 25 dagen geleden

90+10' tweede helft
90+9'
,
90+8'
Aaron Martín neemt de hoekschop voor Genoa. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+8'
Vitinha (Genoa) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+7'
Denzel Dumfries (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vitinha (Genoa).
90+5'
Redding van Yann Sommer (Internazionale), die de bal al duikend kan pareren.
90+5'

Genoa

Junior Messias (Genoa) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
90+5'

Penalty gemist voor
Genoa

De strafschop voor Genoa is een klusje voor Junior Messias, maar zijn poging wordt gered door de doelman.
90+2'
De poging wordt gered door Pierluigi Gollini (Genoa), die geen rebound weggeeft.
90+2'
Kristjan Asllani (Internazionale) haalt uit...
90+2'
De ref fluit een strafschop, Yann Bisseck (Internazionale) heeft hands gemaakt.
90+1'
Morten Thorsby (Genoa) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Mehdi Taremi (Internazionale) stond buitenspel.
89'
Morten Thorsby (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Davide Frattesi (Internazionale).
88'
Kristjan Asllani staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Internazionale.
86'
84'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Internazionale bevestigd.